Uusi Huuto.net huijaus

Kaverini laittoi minulle äsken viestiä ja kertoi, että Huuto.net -palvelussa on valloillaan uusi tapa huijata ihmisiltä rahaa. Huijauksen on ainakin toistaiseksi voinut tunnistaa siitä, että tavarat pitäisi maksaa tilille FI41 1200 3000 0152 55 eli FI4112003000015255 viitenumeron kera.

Tuotteet ovat yleensä olleet varsin edullisia ja itse huutoprosessi on edennyt ihan normaalisti. Huijarimyyjä on laittanut viestiä huijatuille, joissa hän antaa maksuohjeet tähän tapaan:

Terve & Onnittelut Huutokaupan voitosta!

Tässä laitan nämä tilitiedot maksua varten. (Tili on Nordeassa)

Tilinumero: FI4112003000015255
Saaja: WorldPay Customer Payments
Viitenumero: 21593143165
Summa: 5,00

Huom! Muistathan laittaa yllä mainitun viitenumeron oikeaan kohtaan maksaessasi, eli viitteeksi, koska jos vahingossa laitat viestiosaan, niin ei pakosti tule perille.

Kiittävät terveiset,
Jaana Rajala xx

Aiheesta löytyy aivan hirveä määrä keskusteluita hakemalla Googlesta joko tuolla tilinumerolla tai ”WorldPay Customer Payments” -hakutermillä.

Mitä tässä ilmeisesti tapahtuu on, että tämä huijari yrittää saada muut ihmiset maksamaan huijarin omia laskuja joihinkin verkkokauppoihin. Tämä WorldPay Customer Payments ei siis ole tässä se syyllinen vaan tämä on ainoastaan yritys, joka hoitaa monen verkkokaupan maksuliikennettä.

Epäilynä on ilmeisesti tällä hetkellä, että kysymyksessä on huijarin tai huijarien tapa tehdä ostoksia ilmaiseksi Apple Storessa.

Jos jollakin on parempaa tietoa aiheesta, laittakaa kommenttia tulemaan.

Linkkejä keskusteluihin:

7 kommenttia

 1. Tarkennatko vielä missä oli se ns. huijausosuus? Väliäkö sillä mille tilille rahat siirretään jos tavara tulee perille normaalisti? Vai onko niin ettei maksettua tuotetta tule koskaan perille asti?

  1. Mitään tuotetta ei tule,rahat vain menee tilille,ja koska summat on pieniä ei kukaan viitsi antaa huijausta poliisin tutkittavaksi,ja näin ne jatkuvat.

 2. huuto.netin omalla keskustelupalstalla tosiaan täsmällisempää tietoa, mutta useimmiten kai kyse siitä että se joka lähettää tilitietonsa ja maksuohjeet, ei ylipäätään ole k.o tuotteen myyjä, vaan huijari, joka saanut esim ostajan sp-osoitteen vaikka lisäkuvapyynnöstä jossain kohteessa, ja kiilaa omine tilitietoineen väliin heti kohteen sulkeuduttua.

 3. Mulle kävi niin, että joku oli kaapannut mun sähköpostiosoitteen keväällä ja sai huutonetistä pyydettyä uuden salasanan eli pääsi mun huutotilille ja lisäämään myyntitietoihin oman sähköpostiosoitteensa. Onneksi huomasin heti aamulla ja kaupatkin oli jo saatu loppuun eli sain rahani kyllä, mutta se tili sitten jouduttiin sulkemaan ja kaikki huutoedutkin meni sen siliän tien.

 4. Pelästyin äsken kun huomasin että tililtäni oli lähtenyt reilun kokoinen summa rahaa saajalle: WORLDPAY LIMITED
  Tässä viestikentässä oli SPARTOO SAS.

  Onneksi puolisoni muistutti tuon nimen kuultua että se on kenkäkauppa, josta suostuin ostamaan hänelle muutaman parin kenkiä.

  On mielestäni kummallista kuitenkin että Spartoolla on käytössä tuo sama tili (tilinro: FI41 1200 3000 0152 55).

 5. Jatkoa edelliseen,eli rehellinen myyjä onkin,lähetti mitä lupasi.Ihmettelen miksi huutis sulki hänen kohteet.Itse voin suositella tätä tilinumeroa koska kaikki meni niin kuin pitikin.

 6. tilinumero on mister auton tilinumero. Voi tilata autovaraosia ja maksaa ne tuolle tilille. Voihan se olla, että huijjari huijaa jotain maksamaan omia varaosiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.