21 eroa rikkaiden ja köyhien tavassa ajatella asioita

Rich Kid of Instagram
Rich Kid of Instagram

Business Insider -lehti listasi Steve Sieboldin How Rich People Think -kirjaan perustuen 21 eroa rikkaiden ja tavallisten, keskiluokkaisten ihmisten ajatusmaailmassa.

1. Keskiluokkaiset ihmiset ajattelevat, että raha on kaiken pahan alku ja juuri. Rikkaiden mielestä köyhyys on kaiken pahan alku ja juuri.

2. Keskiluokkaisten ihmisten mielestä itsekkyys on pahe. Rikkaiden mielestä itsekkyys on hyve.

3. Keskiluokkaiset ihmiset lottoavat. Rikkaat ihmiset tekevät asioita.

4. Keskiluokkaisten ihmisten mielestä koulutus on tie rikkauksiin. Rikkaat ihmiset uskovat tietyn osaamisen hankkimiseen.

5. Keskiluokkaiset ihmiset kaipaavat vanhoja hyviä aikoja. Rikkaat ihmiset unelmoivat tulevaisuudesta.

6. Keskiluokkaiset ihmiset ajattelevat rahaa tunnepohjaisesti. Rikkaiden ihmisten suhtautuminen rahaan on loogista.

7. Keskiluokkaiset ihmiset tienaavat rahaa tehden asioita, joita he eivät rakasta. Rikkaat ihmiset seuraavat intohimoaan.

8. Keskiluokkaiset ihmiset asettavat itselleen matalia tavoitteita, jotta he eivät pettyisi. Rikkaat vastaavat haasteisiin.

9. Keskiluokkaiset ihmiset uskovat, että rikastuakseen on tehtävä jotakin. Rikkaat ihmiset uskovat, että sinun tulee olla jotakin rikastuaksesi.

10. Keskiluokkaiset ihmiset uskovat, että rahan tekemiseen tarvitaan rahaa. Rikkaat ihmiset käyttävät rikastumiseen toisten ihmisten rahaa.

11. Keskiluokkaiset ihmiset uskovat, että markkinoita ohjaa logiikka ja strategia. Rikkaat ihmiset tietävät, että markkinoita ohjaavat tunteet ja ahneus.

12. Keskiluokkaiset ihmiset kuluttavat vähemmän kuin ansaitsevat. Samoin rikkaat. Rikkailla vain on niin paljon rahaa, että he voivat silti elää kuin kuninkaat.

13. Keskiluokkaiset ihmiset opettavat lapsiansa selviytymään. Rikkaat opettavat lapsilleen kuinka rikastua.

14. Keskiluokkaiset ihmiset murehtivat raha-asioita. Rikkaita raha rauhoittaa.

15. Keskiluokkaiset ihmiset haluavat tulla viihdytetyiksi, eivät opetetuiksi. Rikkaat haluavat oppia, eivät viihtyä.

16. Keskiluokkaisten ihmisten mielestä rikkaat ovat snobeja. Rikkaat taas haluavat olla ihmisten seurassa, jotka ajattelevat asioista samoin heidän kanssaan.

17. Keskiluokkaiset ihmiset keskittyvät rahan säästämiseen. Rikkaat keskittyvät rahan ansaitsemiseen.

18. Keskiluokkaiset ihmiset karttavat taloudellisia riskejä. Rikkaat tietävät, milloin riskien ottaminen kannattaa.

19. Keskiluokkaiset ihmiset haluavat tuntea olonsa mukavaksi. Rikkaat ihmiset tuntevat olonsa mukavaksi epävarmuuden keskellä.

20. Keskiluokkaiset ihmiset eivät ikinä huomaa yhteyttä rahan ja terveyden välillä. Rikkaat tietävät, että raha voi pelastaa heidän henkensä.

21. Keskiluokkaiset ihmiset uskovat, että heidän pitää valita rahan tai hyvän perhe-elämän välillä. Rikkaat tietävät, että he voivat saada kaiken mitä ikinä haluavat.

Mikäli rikkaiden ja köyhien ihmisten ajatusmaailman erot kiinnostavat, kannattaa lukea kirja Secrets of the Millionaire Mind. Luin tämän kyseisen opuksen kesällä. Tässä kirjassa on esitetty ihan mielenkiintoinen ajatusleikki siitä, että jos teet täysin samat asiat kuin joku toinen ihminen, joka rikastuu tekemällä nämä aivan samat asiat, miksi sinäkin et voisi rikastua tekemällä tismalleen samat asiat. Lisäksi jos tiedät mitä nämä asiat ovat, miksi et tee niitä jos kerran haluat rikastua?

Kannattaa lukea, ihan mielenkiintoinen kirja ja vähän vaikuttaa, että tämä Siebold olisi lähinnä kirjoittanut tämän kyseisen opuksen uusiksi omilla sanoillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.