Finnair Plus -pisteet

Finnairin lounge Helsinki-Vantaan uudessa osassa
Finnairin lounge Helsinki-Vantaan uudessa osassa

Kerron tässä jutussa vinkkini Finnair Plus -pisteistä sekä omia hyviä ja huonoja kokemuksiani Finnairin asiakaspalvelusta.

Käydessäni viime viikolla Moskovassa lentoni olivat Finnairin suorat lennot Helsinki-Vantaalta Moskovan Sheremetjevoon. Sain matkaa edeltävänä iltana päähäni etsiä Finnair Plus -korttiani. En ole vieläkään saanut muovikorttiani, joten kävin huvikseni lentokentälle tullessani Finnairin asiakaspalvelutiskillä kysymässä asiasta. Kysyin samalla, että paljonko Plus-pisteitä kuluisi, jotta pääsisin lounge-tiloihin, joissa osa matkaseurueestani oli viettämässä aikaa.

Keskustelun aikana kävi ilmi kolme asiaa:

 • Finnair on lähettänyt minulle neljä muovista korttia, joista yksikään ei ollut tullut perille minulle asti
 • Minulla oli kerättynä Finnair Plus -pisteitä yli 15 000 kappaletta ja pisteeni menivät vanhaksi melkoista vauhtia
 • Pääsy loungeen maksaisi enemmän pisteitä kuin minulla oli, mutta matkustusluokan korotus bisnesluokkaan maksaisi uuden tarjouskampanjan ansiosta paljon vähemmän ja sisältäisi pääsyn loungeen

Valinta oli helppo ja korotin matkustusluokkani bisnesluokkaan. Tämän ansiosta sain:

 • Nopeamman pääsyn turvatarkastuksen läpi
 • Pääsyn loungeen, jossa tarjolla oli mukavat penkit, aamupalaa sekä ilmaisia lehtiä
 • Paremmat paikat koneessa
 • Lämpimän aamupalan sekä juomat koneessa
 • Nopeammin ruumaan menneet matkatavarani

Kiitos Finnairin kampanjan, Plus-pisteitä ei kulunut tähän kuin 3500 kappaletta.

Hieman lähteistä riippuen Finnair Plus -kortti löytyy 500 000 – 1 500 000 suomalaiselta. Veikkaan kuitenkin, että näistä ihmisistä valtaosa ei tule ikinä käyttäneeksi Plus-pisteitään. Pisteet vanhenevat kohtuullisen nopeasti, joten suosittelenkin kaikille, että:

 1. Selvität, että paljonko sinulla on Plus-pisteitä
 2. Ilmoitat aina onerworld-alliansin lentoja varatessasi Plus-korttisi numeron
 3. Käyt katsomassa Finnairin sivuilta, että mihin voisit pisteitäsi käyttää

Pidän itse Finnairilla lentämisestä todella paljon vaikka Finnairilla onkin ollut viimeisen parin vuoden aikana kaikenlaisia ongelmia. Olen myös itse saanut huomata, että Finnairilla on säästetty asiakaspalvelusta.

Lentäessäni tämän vuoden alussa New Yorkiin, minulle kerrottiin lentoasemalla, että kone on täynnä ja kerrottiin, että joutuisin jonotuslistalle. Pienen neuvottelun jälkeen minulle ehdotettiin, että jos jään vapaaehtoisesti koneesta saisin 600 euron vakiokorvauksen lisäksi ilmaisen hotelliyön Helsingissä sekä lentoluokan päivityksen. Kerroin, että tässä tapauksessa menisin mieluiten kotiin ja minulle luvattiin, että matkakuluni yhdestä ylimääräisestä matkasta lentokentälle korvattaisiin. Tätä varten sain asiakaspalvelun verkko-osoitteen.

Finnairin ollessa kyseessä mieleeni ei tullut laisinkaan, että pyytäisin luvattuja korvauksia kirjallisesti. Olisi kuitenkin pitänyt, sillä kun yritin hakea matkakuluista korvauksia, Finnairin asiakaspalvelu vastasi minulle näin:

Olemme maksaneet teille 600 euroa lennon ylivarauksen vuoksi. Korvauksen katsotaan kattavan ylivarauksesta johtuvat ylimääräiset kustannukset kuten turhan matkan lentokentälle. Tässä tilanteessa emme siis maksa muita korvauksia.

Yritin vielä ottaa yhteyttä asiakaspalveluun uudelleen, mutta minulle ilmoitettiin, että asia on loppuunkäsitelty. Tunnen tässä oloni todella hölmöksi, sillä minulla ei ole mitään mahdollisuutta todistaa minulle kerrottuja asioita. Tässä on vain minun sanani heidän sanaansa vastaan. Tiedän, että sain jo lain mukaiset vakiokorvaukset sekä matkustusluokan korotuksen yhdelle lentovälille, mutta tästä huolimatta sovitusta pitäisi mielestäni pitää kiinni. Kysyin tätä asiaa vielä lentokentällä viime viikolla ja minulle sanottiin samaa asiaa, ei ole kuulemma mahdollista, että tällaisia korvauksia olisi luvattu matkakuluista.

Jos jollakin on hyviä ideoita, otan ne vastaan mielelläni. Rahallisesti tässä puhutaan noin 95 euron summasta.

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.