Lahjakortteja siellä ja täällä

Grouponin matkalahjakortin pientä pränttiä
Grouponin matkalahjakortin pientä pränttiä

Olen jo aiemminkin purkanut tuskastumistani lahjakortteihin. Lahjakorteissa kun on näin säästäväisen näkökulmasta monia ongelmia:

 • Lahjakortit jäävät usein kokonaan tai osittain käyttämättä
 • Lahjakortit pakottavat lahjakortin saajan usein käyttämään myös omia rahojaan
 • Lahjakorteissa on usein mukana ”pientä pränttiä”

Minulta löytyy tällä hetkellä kotoa ainakin seuraavat lahjakortit:

 • Lahjakortti teatteriin
 • Lahjakortti Rantasipi-hotelleihin
 • Lahjakortti Tallink Siljalle
 • Kaksi lahjakorttia KappAhliin
 • Lahjakortti K-marketiin
 • Useita lahjakortteja Grouponiin

Näiden lahjakorttien yhteisarvo on hätäisesti laskettuna 545 euroa. Rantasipin yli sadan euron lahjakortti on menossa vanhaksi ensi kuun puolessa välissä. Teatterin lahjakortti taisi olla voimassa enää tämän kuun. TallinkSiljan lahjakortti oli voimassa kai maaliskuuhun. KappAhlin lahjakorteista ei ole mitään hajua.

Se, mitä tällaisille käyttämättä jääville lahjakorteille voi yrittää tehdä on yleensä joko lahjakortin myyminen (esim. Huuto.net) tai saadun lahjakortin lahjoittaminen eteenpäin. Esimerkiksi tuo Rantasipin lahjakortti on tullut meille vanhemmiltani.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että näistä lahjakorteista tulee käytettyä tuo teatterin lahjakortti ja mahdollisesti tuo Rantasipin lahjakortti. KappAhlin lahjakortin hieno puoli on, että siinä ei ole viimeistä käyttöpäivää.

Arvoltaan näistä suurin on tuo Grouponin saldoni, joka on menossa vanhaksi tällä ja seuraavalla viikolla. Olenkin yrittänyt seurata, että olisiko Grouponissa mitään fiksua ostettavaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että eipä ihmeemmin. Ennen joulua oli myynnissä Brion rautatie, mutta senkin sai halvemmalla tavallisesta kaupasta. Noissa matkalahjakorteissa on taas kaikkea pientä pränttiä ja ravintoloiden diilit ovat yleensä pääkaupunkiseudulla.

Näinköhän joku haluaisi ostaa minulta 245,10 euron arvosta Grouponin saldoa, joka menee vanhaksi 20.1.2013?

4 kommenttia

 1. Oma mielipiteeni lahjakortin myymisille on etten maksaisi niistä senttiäkään kenellekään. Lahjakortin myyjä on saanut korttinsa tavallaan ilmaiseksi ja saisi niitä myymällä ilmaista rahaa. En tosin tuomitse ketään ostajaa, mutta itse en ostaisi periaatteen vuoksi.
  En puhu artikkelin kirjoittajasta vaan yleisesti.

 2. Mä taas en ymmärrä Juupon ajatusta alkuunkaan. Yhtä lailla ihmiset voivat myydä lahjaksi eli ilmaiseksi saatuja tavaroitaan. Vaikka koruja tai ruohonleikkurin. Ei kai kukaan oleta, että ne pitäisi antaa ilmaiseksi eteenpäin siksi, ettei ne saanut saisi niistä ilmaista rahaa?

  Tosin en maksaisi esim. mainitusta ruohonleikkurista niin paljon kuin kaupanhyllyssä pyydetään. Vastaavasti en ostaisi 50€ lahjakortia viidellä kympillä. Eli ajatus on että käytetty mikä käytetty, vaikka olisikin käyttämätön. Ja että sekä myyjä että ostaja hyötyvät.

 3. Lahjakortit voivat olla myös pelastus. Ruokakauppaan ne on erinomaisia vaikka olisi 100€ ja kertaostolla hyödynnettävä. Soneran lahjakortti oli vähän turha minkä sain. Arvoltaan 50€ ja sillä sitten tuli hommattua muisti joka olisi normi kaupassa maksanut noin 10€ Eli 16gigan kortista puhutaan.

  Kaikki johtuu minne lahjakortit on. Nytkin minulla on 40€ lahjakortti lentoyhtiölle. Saisi ilmaiset lennot, mutta lentokentälle meno maksaa törkeästi täältä Jyväskylästä.

  Minulle voi lähettää kaikki lahjakortit. Olkoot sitten erotiikkakauppaan tai maataloustarvikkeita myyvään laitokseen.

 4. Toivottavasti kukaan ei saa päähänsä antaa minulle lahjakortti erotiikkakauppaan. Hirveä ajatus! En suosi luomuruokaa, koska se on vähän kallista pidemmän päälle, mutta sängyssä pitää olla luomuseksiä/rakkauta ts ei mitään turhaa tilpehööriä eikä lisälaitteita. Olen yksinkertainen ja säästäväinen ihminen.

  Minusta lahjakortit on usein vanhempien pelastus kun eivät viitsi tai halua antaa pelkkää kahisevaa eli rahaa aikuisille lapsille. Tai sitten lahjakortit osoittavat että antajalta puuttuu luovuutta ja kekseliäisyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.