Halvemmat lennot hintavertailua käyttämällä

SuperSaver.fi antaa eri hinnan lennoille eri kautta sivuille tultaessa
SuperSaver.fi antaa eri hinnan lennoille eri kautta sivuille tultaessa

Joskus vastaan tulee sellainen säästövinkki, joka räjäyttää tajunnan. Tämä on yksi niistä.

Kiitos erään Ostohyvitys.fi palvelumme tarkkaavaisen käyttäjän opin viikonloppuna, että SuperSaver.fi antaa lennoille halvemman hinnan hintavertailusivustojen kautta tuleville kävijöille. Esimerkiksi Halvatlennot.fi käyttäjille SuperSaverin hinnat näyttäisivät olevan noin 15 – 20 euroa halvemmat kuin suoraan SuperSaverin sivuille tuleville käyttäjille.

Ajattelin aluksi, että tässä voisi olla kysymys siitä, että Halvatlennot.fi-palvelun muistissa on vain vanhentuneet hinnat. Tästä ei kuitenkaan ole kysymys vaan hinta on sama myös klikattaessa perille SuperSaverin sivuille.

Tutkin asiaa vielä lisää ja sama ilmiö näyttäisi pätevän myös monille muille Internet-matkatoimistoille ja lentojen hintavertailusivuille. Lentojen hintavertailusivustojen kautta näyttää saavan lennoille halvemman hinnan kuin suoraan Internet-matkatoimistojen sivuille menemällä.

Tiedän kyllä, että esimerkiksi hotellihuoneet saa yleensä halvemmalla Hotels.com tai Booking.com kautta kuin suoraan hotellien omilta sivuilta. Samoin lentoyhtiöiden omien sivujen kautta hinta on usein kalliimpi kuin Internet-matkatoimiston kautta ostettuna.

Lisäksi lentolippujen hinta muuttuu sen mukaan miten lentoja on kyseiseen kohteeseen haettu. Tämän vuoksi isomman porukan lentoliput voi olla joskus kannattavaa varata kerralla. Yksitellen lippuja varatessa kun voi käydä niin, että porukan viimeinen joutuu maksamaan lipustaa monta kertaa enemmän kuin ensimmäisenä liput ostanut.

Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun näen, että sama ilmiö pätisi myös Internet-matkatoimistoihin ja lentojen hintavertailupalveluihin.

Mielenkiintoisena avoimena kysymyksenä teille lukijoille on, että voisiko olla vielä niin, että hintoihin tuleva alennus riippuu vielä käytetystä lentojen hintavertailusivustosta? Tämä on seuraavan testini paikka, jota en ole vielä ehtinyt tehdä. Vinkkejä voi antaa kommenteissa.

Joka tapauksessa päräyttävä havainto.

17 kommenttia

 1. Näinpä. Kannattaa myös huomioida että monesti hintavertailusivostojen kautta mentäessä esimerkiksi postikulut on ilmaiset 😉

 2. Tuo ”lentoyhtiöiden sivuilta kalliimpaa” ei pidä mitenkään yleisesti paikkaansa, vaan aina kannattaa tarkistaa myös sieltä. Olen viimeisen kahden vuoden aikana lentänyt viidesti amerikkaan ja näistä kolme kertaa hinta on ollut suoraan lentofirmalta halvin löytämäni, ja kahdella kertaa halvin hinta on löytynyt muualta (tainnut olla molemmilla kerroilla ebookers.fi). Hassua on myös, että ebookers.fi ja .com antavat monesti eri hintoja (fi ollen lähes aina halvempi).

 3. Hannu: Pitää paikkaansa, joskus on näinkin päin.

  J.J.: Hyvä havainto.

  Kaikille tiedoksi, että selvittelin tätä asiaa ja tässä on taustalla se, että verkkokaupat tietävät, että hintavertailuissa vain halvin saa asiakkaita.

  Tämän vuoksi jotkut yritykset näyttävät hintavertailuiden kautta halvimman hinnan, mutta muiden kanavien kautta sitten kalliimpaa hintaa.

  Tästä tulee vähän niin kuin johtopäätöksenä, että vaikka olisi oma suosikkikauppa olemassa, kannattaa silti tehdä hintavertailu nimenomaan käyttäen hintavertailujärjestelmää, koska näin voi saada tuotteet halvemmalla.

 4. Joku aika sitten myöskin laskiskelin, että kannattaako varata lomaa varten lentoliput oman sivuston kautta vai ulkopuolisen sivuston kautta. Silloinkin halvemmaksi tuli ulkopuolinen sivu. Mahtaa olla hyvät diilit sovittuna, kun on suuret volyymit 🙂

 5. Huomasin saman, n. 20% halvempi hinta (70 euroa) kun meni skyscannerin tai vertaa.fi:n kautta kuin suoraan kyseisille sivustoille (esim. supersaver, travellink)
  kuinkakohan moni taho lopulta vetää välistä erilaisissa klikkauksissa:) ennen kuin lentoyhtiö saa jotain pois

 6. Markus Ossi kirjoitti:
  > tässä on taustalla se, että verkkokaupat tietävät,
  > että hintavertailuissa vain halvin saa asiakkaita.

  Ei välttämättä noinkaan, että edullisin tarjous voittaisi aina. Harvemmin jos koskaan olen ostanut edullisinta tuotetta tai palvelua. Lähtökohtana lienee ajatus, että verkkokauppojen edustajat ovat ajatelleet hintatietoisen asiakkaan jo ehkä käyneen heidän verkkosivuillaan ja siten olevan jo lähes menetetty asiakas. Niinpä hänelle ei enää kannata tarjota samaa, mahdollisesti jopa ylihintaista tuotetta/palvelua uudelleen.

 7. Myös cheapoair.com myy halvemmalla. Siellä on myös kätevä haku, joka reitittää eri lentoyhtiöiden lentoja (monia välilaskuja) samalle haulle.

  Tosin noissa täytyy olla tarkkana, mm. Lufthansan lennot saa Lufthansan omilta sivuilta halvemmalla.

 8. Monen monta matkaa varanneena olen todennut halvatlennot.fi aina edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Ainakaan tähän mennessä en halvempaan hakukoneeseen ole törmännyt. Sinänsä outoa kun kyseinen sivu ei paljoa meteliä itsestään pidä,..ehkä parempi niin…

 9. Halvatlennot.fi tuntuu olevan erittäin hyvä vaihtoehto ja usein edullisimmat hinnat. Tosin viime reissu minkä varasin Helsinki-Miami välille löytyi halvimmalla Air Berlinin sivuilta suoraan vaikka kokeilin kaikkia eri vaihtoehtoja.

 10. Huomasin, että kun siirrytään hakukoneelta oikealle sivulle, esim. supersaver, niin hinta muutu tai tulee ilmoitus ”loppuu…”.
  Ja melkein kaikissa lukee ” vain 2 paikkaa jäljellä ” :).

 11. Olen huomannut saman ilmiön, kun varasin kesälle paluulentoja Bangkokista Helsinkiin Norwegianilta. Lento olivat 2 aikuiselta ja 1 lapselta yhteensä noin 790 euroa suoraan Supersaverilta katsottuna. Skyscannerin kautta hinta tippui peräti 711 euroon.

 12. ”voisiko olla vielä niin, että hintoihin tuleva alennus riippuu vielä käytetystä lentojen hintavertailusivustosta?”

  Minimalistin kokemuksen mukaan kyllä.

  vertaa.fi, poptravel.fi, hintaseuranta.fi, halvatlennot.fi ajoittain voi olla myös hintavertailujen sisällä yhdellä sivustolla huomattavasti halvempi hinta samoille lennoille.

 13. Hei! Olen lukenut blogiasi ,koska haluan kielimatkalle ,mutta ei siitä tunnu olevan hyötyä ,koska olen 12.v joten en voi säästää missään ,että tee itse ruokaa tms. koska äitini kuitenkin maksaa ne. Ja kun olen 12.v en saa edes kesätöihin mennä. Joten haluaisitko kertoa minulle säästövinkkejä jotka 12.v voisi hyötyä. (en ole tänä vuonna ostanut yhtäänmitään ,että sellainen vinkki ,että älä osta mitään on turha)

 14. juniori säästäjä:

  Tuo on ihan totta, että on hankala säästää jos ei ole mistä säästää.

  Sinun ikäinen voisi ansaita rahaa oikeastaan kotitöillä tai auttamalla tuttuja, sukulaisia tai naapureita joissakin pienissä hommissa esimerkiksi koiran ulkoiluttamisessa.

  Yksi mitä voit tehdä on pullojen kerääminen. Kesällä sitten tulee mahdolliseksi myös esimerkiksi mustikoiden kerääminen ja näiden myyminen.

  Mitä kysyin tutuiltani niin tuo pullojen kerääminen on ollut joillekin tuossa iässä aika tehokas tapa saada rahaa. Aina jos näet tyhjän pullon tai tölkin jossakin niin otat sen talteen ja viet sitten kerralla kauppaan niitä enemmän.

  Rahat sitten säästöpossuun mitä kaupasta saa.

  Toivottavasti tästä oli edes vähän apua.

 15. Tein kattavan vertailun Kiinalaisen elektroniikan ja muun tavaran hinnoista e-ville.com sivuston ja ebayn välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.