Scandinavian Product Testing

Scandinavian Product Testing -mainos Facebookissa
Scandinavian Product Testing -mainos Facebookissa

Huomasin Facebookissa mielenkiintoisen mainoksen. Tässä mainoksessa on kyseessä scandinavianproducttesting.com, joka etsii tuotetestaajia Canada Goose -takille. Canada Goose -takit ovat lähellä sydäntäni, joten klikkasin huvikseni tätä mainosta.

Scandinavianproducttesting.com etusivu
Scandinavianproducttesting.com etusivu

Etusivu oli ihan tyylikkäästi tehty, paljon tyylikkäämmin kuin odotin.

Se kuuluisa pieni präntti
Se kuuluisa pieni präntti

Omien tietojen täyttämisen jälkeen eteen tuli tutun näköinen ”kysely”, jonka sekaan oli upotettu mahdollisuuksia tilata näytteitä jostakin tuotteesta.

Mitä tässä on sitten kysymys?

Tämän Scandinavianproducttesting.com takana on Orville Media, joka on tanskalainen Internet-markkinointiin erikoistunut yritys. Orville Media on yritys, joka myy muun muassa liidejä kuluttajille tuotteita tarjoaville yrityksille. Liidi tarkoittaa siis esimerkiksi markkinointilupaa potentiaaliselle asiakkaalle tai tässä tapauksessa jatkuvan kuukausisopimuksen ensimmäisen ”ilmaisen” erän tilaajaa.

Tässä ei ole sinänsä mitään väärää ja todella suuretkin suomalaiset yritykset hankkivat jatkuvasti tällaisilla kyselytutkimuksilla heidän tuotteistaan kiinnostuneiden ihmisten yhteystietoja. Varsinkin teleoperaattoreille ja lehtitaloille nämä ovat tärkeitä liidinhankintakanavia.

Tämänkin kyselyn sponsoreista löytyy tunnettuja nimiä kuten Yves Rocher, Spartoo ja HomeEnter.

Mutta joka tapauksessa, ei tässä nyt siis ehkä kuitenkaan välttämättä ole niinkään ideana tuo tuotetestaajien hakeminen kuin se, että tässä käytetään tuotetestausta kulmana kuluttajien yhteystietojen keräämiseen. Itse olen nykyään kuitenkin jo ihan sinut sen kanssa, että sähköpostiosoitteeni päätyy uutiskirjelistoille ja minulle soitetaan lehtimyyjien toimesta. Tilailen jatkuvasti esimerkiksi ilmaisia lehtien näytenumeroita ja osallistun erilaisiin voita matka -kilpailuihin.

Se, missä tässä kohtaa olisin varovainen ovat nämä ”0 € maksat vain postikulut” -kokeilutarjoukset, jotka ovat kestotilausten ensimmäisiä jaksoja. Kuten monesti ennenkin olemme tolkuttaneet, näistä on joskus turkasen hankala päästä eroon.

4 kommenttia

  1. Minä en enää noihin tuon tyyppisiin kyselyihin vastaa vaikka olisi kuinka houkutteleva tarjous. Niissä kaikissa kysytään aina syntymäaikaa ja se minusta ei todellakaan kuulu lehtiyhtiöille, Anttilalle, engergia- tai puhelinyhtiöille silloin kun tällaisiin kyselyihin vastataan. Syntymävuotta saa kysyä, mutta se että päivä ja kuukausikin tarttee olla mukana, sitä en ymmärrä. Tästä nimenomaisesta kyselystä en tiedä, mutta näyttäisi olevan samalla kaavalla tehty, kun ne muutama, joihin olen aloittanut vastaamaan.

  2. Törkeää markkinointia,sanon minä.Todella ärsyttävä tapa yrittää saada ihmisiä koukkuun.Erehdyin taas kerran ja sainkin sitten vastailla kysymyksiin loputtomasti.Kuulokksset yhdellä eurolla,jonka jälkeen tilaus maksaa 40 eur /kk! Eli siinä ne ilmaiset kuulokkeet oli.Olisin laittanut tuonne suoraan mailia mutta sillä sivulla ei osoitetta jostain kumman syystä ollut:)

  3. Hei,

    Poistakaa minut rekisteristänne. Minulle ei saa lähettää sähköposteeja eikä tekstiviestejä. Dokumentoin tämän viestin ja jos jatkossa lähetätte viestejä niin teen rikosilmoituksen.

    Hannu Koskelo.

  4. Jos tähän ”huijaukseen” haksashti niin onko mitään mahdollisuutta perua tilausta ja miten tämä onnistuu. Oma moka myönnän, mutta en haluaisi kärsiä hetken tyhmyyden takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.