10 vinkkiä verkkokaupasta ostamiseen

Verkkokaupasta ostaminen on hauskaa kun sen tekee oikein (Flickr: Brisbane Threads)
Verkkokaupasta ostaminen on hauskaa kun sen tekee oikein (Flickr: Brisbane Threads)

Olemme maininneet tässä blogissa ja Tarkkamarkka.comin puolella monia tapoja säästää verkkokauppaostoksissa. Alle olemme keränneet yhteen 10 mielestämme parasta vinkkiä, jotka tulisi muistaa aina verkko-ostoksia tehdessä.

Omia vinkkejä saa laittaa tulemaan kommenteissa.

1. Tee hintavertailua

Ennen tuotteen ostamista kannattaa tietysti selvittää, saako sen halvemmalla jostakin toisesta kaupasta. Tässä auttavat hintavertailusivustot kuten Vertaa.fi ja Hintaseuranta.fi. Jos olet varaamassa hotellia tai lentoa, voi vertailuun käyttää ainakin seuraavia sivustoja: Booking.com *, Hotels.com *, Hotellimaailma.fi *, Skyscanner.fi, Lentovertailu.fi ja Halvatlennot.fi.

2. Siirry verkkokauppaan hintavertailusivuston kautta

Vaikka sinulla olisikin jo tiedossa, mistä verkkokaupasta tuotteen aiot tilata, saattaa silti olla kannattavaa siirtyä verkkokaupan sivuille hintavertailusivuston kautta. Monet verkkokaupat nimittäin näyttävät tismalleen samasta tuotteesta alhaisemman hinnan hintavertailun kautta tulleille käyttäjille kuin suoraan verkkokauppaan tulleille kävijöille.

Olemme kirjoittaneet aiemmin siitä, kuinka lennot ja piilolinssit voi saada hintavertailusivuston kautta tuntuvasti halvemmalla hinnalla.

3. Ota toimituskulut huomioon

Hintavertailusivustojen näyttämät hinnat eivät ole täysin luotettavia, sillä ne eivät usein laske toimituskuluja mukaan. Vertailusivuston mukaan halvimman kaupan sijoitus saattaakin olla todellisuudessa monta sijaa heikompi, jos kaupassa tilauksiin lisätään kalliit toimituskulut. Tuotteen kalliimmalla hinnalla myyvä verkkokauppa vastaavasti saattaa tulla halvemmaksi, jos se tarjoaa ilmaisen toimituksen.

Toimituskulut kannattaa siis pyrkiä selvittämään ennen verkkokaupan valitsemista.

4. Selvitä palautusehdot

Selvitä ennen tilaamista, millaiset palautusehdot verkkokaupalla on. Erityisesti jos olet tilaamassa tuotetta, jonka palauttamista tai vaihtamista pidät todennäköisenä, kannattaa valita ostopaikaksi sellainen verkkokauppa, joka tarjoaa ilmaisen palautuksen. Kengät ja vaatteet voivat esimerkiksi olla helposti väärän kokoisia, jolloin voi säästää tuntuvasti, jos tuotteiden palauttaminen on ilmaista.

5. Älä unohda tullimaksuja ja veroja

Jos tilaat tuotteita EU:n ulkopuolelta, pidä mielessä, että verot ja tullimaksut saattavat kasvattaa tilauksen hintaa. Myös toimituskulut voivat olla paljon korkeammat, jos tuotteen tilaa esimerkiksi Yhdysvalloista Euroopan sijaan.

6. Muista 14 päivän peruuttamisoikeus

Suurimman osan verkkokaupoista ostetuista tuotteista voi palauttaa 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Tuotetta saa kokeilla ennen palauttamista, joten esimerkiksi kengät voi palauttaa sovittamisen jälkeen. Palautusoikeuden kuitenkin menettää, jos kengät ottaa käyttöön.

Jos siis verkkokaupasta ostamasi tuote ei syystä tai toisesta miellytä, älä tyydy kohtaloosi, vaan palauta tuote. Lisätietoa peruuttamisoikeudesta ja sen poikkeuksista löytyy Kuluttajaviraston sivuilta.

7. Etsi asiakkaiden kokemuksia

Jos olet tekemässä tilausta tuntemattomaan verkkokauppaan, kannattaa ennen tilaamista yrittää löytää asiakkaiden kokemuksia kyseisestä kaupasta. Kokemuksia voi etsiä muun muassa Puskaradio.net-sivustolta tai ihan vain kirjoittamalla Googleen hakusanaksi esimerkiksi ”Nelly kokemuksia”. Kyseisellä hakusanalla löytyy todennäköisesti useampikin keskustelufoorumi, jossa asiakkaat jakavat myönteisiä ja kielteisiä kokemuksiaan verkkokaupasta.

8. Käytä alennuskoodisivustoja

Monissa verkkokaupoissa on mahdollista käyttää alennuskoodeja, joiden avulla tilauksen loppusummaa voi pienentää tietyllä rahasummalla tai prosentilla. Internetissä on useita alennuskoodien keräämiseen ja jakamiseen keskittyneitä sivustoja. Itse lisäämme uusia alennuskoodeja päivittäin Alennuskoodit.us-sivustollemme.

Katso siis aina ennen tilaamista, onko verkkokauppaan voimassa olevia alennuskoodeja.

9. Muista myös muut tavat saada alennuskoodeja

Aina voimassa olevaa alennuskoodia ei löydy silloin kun sellaiselle olisi tarvetta. Tällaisessa tilanteessa kannattaa tarkistaa verkkokaupan omat sivut tarkasti läpi. Monet verkkokaupat nimittäin tarjoavat alennuskoodeja kiitokseksi siitä, että tilaa verkkokaupan uutiskirjeen.

10. Hyödynnä Ostohyvitys.fi

Jos verkkokauppa löytyy Ostohyvitys.fi * -palvelustamme, kannattaa verkkokauppaan siirtyä Ostohyvitys.fi:n kautta. Palvelun avulla saa rahaa takaisin ostoksistaan yli 400 verkkokaupassa. Ostohyvitys.fi:hin liittyminen ja palvelun käyttäminen on ilmaista.

Yksi kommentti

  1. Muista PayPalissa 45 päivän dispute-raja, äläkä välitä kauppiaiden yrityksistä pelata aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.