Kokemuksia Netflixistä

Netflix
Netflix

Avovaimoni sai joululahjaksi uuden Full HD -television ja tuohon ihmelaitteeseen piti saada sisältöä. Harkitsin kaapelikorttia sekä peruskanavapakettia, mutta päädyin kuitenkin tilaamaan Netflixin kuukauden ilmaisen kokeilujakson.

Tilausprosessi meni oikein näppärästi luottokortin avulla. Sain kytkettyä tuon palvelun toimimaan suoraan televisiostanikin. Kytkin Netflixin aluksi Internetiin television Wifi-yhteyden kautta. Kuvanlaatu ei kuitenkaan ollut näin kovinkaan kehuttava ja elokuvien latautumisessa kesti melko kauan. Pienen asunnon tutkimisen jälkeen keksin, miten saisin laajakaistayhteyteni jaettua television takana olevaan laajakaistapistokkeeseen.

Kytkettyäni Netflixin ja televisioni kiinteällä yhteydellä Internetiin oli kokemus päräyttävä. Olen pelleillyt tietokoneiden kanssa koko ikäni, mutta se tunne kun sain haluamani elokuvan pyörimään television ruudulla muutamassa sekunnissa oli niin uskomaton, että selitin tästä kaikille kavereilleni varmaan muutaman päivän ajan. Tiivistetysti ensimmäinen kokemukseni Netflixistä on, että palvelu on täysin uskomaton juttu.

Joululomien aikana Netflixiin tuli vielä saataville SuperHD-tasoisena elokuvia ja sarjoja, joka sai pienen sisäisen nörttini juhlimaan ja hyppimään ilosta.

Testattu kokoonpanoni oli:

 • Sony BRAVIA HX855 -televisio
 • Bose Cinemate II -kaiutinjärjestelmä
 • Aina Laajakaista 10M/2M Kaapelimodeemi

Netflixin ilo oli kuitenkin aika ohimenevää. Nyt helmikuun alussa alkoi tuntua, että en oikein löydä tuolta enää mitään kiinnostavia elokuvia, joita en olisi jo nähnyt. Netflixin ehdottamat elokuvatkin olivat sellaisia, että ne olisivat tällä hetkellä videovuokraamon superalehyllyssä.

Joitakin amerikkalaisia tv-sarjoja tuolla kyllä on, mutta esimerkiksi Top Gear -televisiosarjan jaksot ovat sellaisia, että ne ovat tulleet jo Suomenkin televisiosta.

Tv-sarjojen osalta fiilis on siis kuin televisiokanavien lisäkanavilla ja elokuvien osalta taas tarjonta vastaa valitettavasti Anttilan alelaaria. Päädyinkin tämän viikon alussa peruuttaamaan tilaukseni yhden maksullisen kuukauden jälkeen.

Teknisesti palvelu toimii erinomaisesti, mutta tarjonnan soisi olevan huomattavasti tuoreempaa.

6 kommenttia

 1. Tähän voisi antaa sellaisen vinkin, että tuo sama netflix tili toimii myös muiden maiden netflixien kanssa.
  Itse käytän esimerkiksi hyvin tyytyväisenä http://www.unblock-us.com palvelua, jonka avulla pystyy käyttämään US Netflixiä. Tietokoneella käytettynä voi käyttää myös ilmaista chrome laajennusta (taisi olla mediahint nimeltään). Ja olipa kaverina löytänyt ilmaisen vpn-palvelunkin jostakin. Itse en ole vaivautunut etsimään.
  Homma toimii tuon unblockin kanssa niin, että laitteeseen syötetään tietty palvelusta saatava dns osoite ja sen jälkeen netflix luulee, että olet US alueella ja katsottavaa löytyykin aika paljon enemmän…
  Plussana vielä tuon unblockin kanssa on se, että saa pääsyn muihinkin vain jenkkimarkkinoilla oleviin palveluihin. Itse käytän sitä mm. ABC-kanavan IPad appia varten (Castlen 5.kausi…).

 2. Meillekin otettiin Netflix käyttöön.
  Olemme myös löytäneet katsottavaakin. Tosin monet niistä löytyvät muualtakin. Esim BBC IPlayerissä näkyy monia hyviä ohjelmia ilmaiseksi.
  Pidämme varmasti vielä kuukauden pari mutta kesäksi lopetetaan.

  Toivoisin myös reilua laajennusta tarjontaan.

 3. Meillä on nyt ensimmäinen maksullinen kuukausi, jonka perustelin itselleni sillä että tuolta löytyi parikin leffaa, jotka olisi muuten tullut yhteensä kalliimmalla ostettua alelaarista. Ja tuntuu, että noin hyvää palvelua voi vähän tukea muutenkin, joten kun nyt näkyi lisää seurantalistani leffoja, niin ehkä jatkuu vielä.

  Yo Usa-reikä olikin kiinnostavaa kuulla, Suomi-tarjontaa seuraavalle huomasin hyväksi linkiksi tämän: https://dl.dropbox.com/u/12824642/nx.htm

 4. Minä katon nykyään swefilmer.com ista, siellä on kaikki uusimmat filmit ja hyvä kuvanlaatu. Tekstitys ruotsiks, mut ei se haittaa jos osaa englantia!

  Suosittelen lämpimästi

 5. Kyllä kolahti tuo Anttilan alelaari toteamus! Kuukauden kokeiluajan jälkeen lopetin Netflixin, koska koin ettei sieltä löydy minulle koko rahan edestä katsottavaa. Perhe oli toista mieltä ja avasivat sitten palvelun uudelleen kahden kuukauden katkon jälkeen. Ei ollut kahdessa kuukaudessa valikoima juurikaan parantunut.

  Viaplayta tuli myös kokeiltua, vielä huonommalla menestyksellä. Siinä myös ärsytti aikuisviihdetarjonta, joka oli suoraan perheen teinien silmien alla. Lapsilukolla pystyi kyllä estämään katselun, muttei leffojen esittelyiden katsomista.

  1. Aika samansuuntaiset kokemukset. Kaiken haluamansa ehtii kattomaa tuolta parissa viikossa ja sitte ei oo enää tarvetta koko palvelulle.

   Vialiplayssä vähän eri tarjonta mutta sama lopputulos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.