Nelly.com kokemuksia

Nelly.com tilauksen pakkaus
Nelly.com tilauksen pakkaus

Nelly.com on yksi Suomen suosituimpia verkkokauppoja. Koska kyseinen verkkokauppa on myös yksi sisarpalvelumme Ostohyvitys.fi suosituimpia verkkokauppoja, päätin huvikseni kokeilla tilata tuolta Nivea for Men kosteusvoidetta joulukuussa.

Nelly kuuluu CDONgroup-nimiseen verkkokauppojen ryppääseen, johon kuuluvat myös Heppo, Lekmer, Bookplus, Fitnesstukku, Room21 sekä erityisesti CDON.com, jonka kanssa minulla oli hieman huonompia kokemuksia tuossa joulun alla.

Puskaradion arvosteluissa Nelly.com on saanut aika tyrmääviä arvosteluja ja arvosanan 2,2 / 5. Tässä joitakin otteita:

”Nelly.com myy ihania vaatteita, mutta toimitukset eivät tule ajallaan perille. Tällä hetkellä olen odottanut 200 euroa maksanutta tilaustani yli 2 viikkoa, eikä Asiakaspalvelu osaa sanoa, missä tilaukseni matkaa. Se on lähetetty Ruotsista Suomeen, mutta se ei ole Itellalla, eikä Asiakaspalvelu tiedä missä muualla se voisi olla. En saa rahojani takaisin, ennen kuin olen vastaanottanut paketin ja palauttanut sen Nelly.comille. Jouduin tekemään tilauksen uudelleen ja Nelly.com on minulle nyt velkaa noin 400 euroa, enkä  ole saanut rahoillani mitään.”

”Tilasin Nelly.comista alusvaatteita, rintaliivejä ja alushousuja. Alushousut olivat muuten hyviä, mutta yksien tilalle tuli aivan eri malli ja vielä väärässä koossa. Rintaliivien kuppikoko oli aivan liian pieni. Tuotteita kun ei voi lähettää takaisin jos niitä on sovittanut, niin puolet rahoista meni hukkaan.”

Joku oli kyllä tyytyväinenkin. Odotukset eivät kuitenkaan olleet järin korkealla.

Tilaus

Tilaamani tuote oli Nivea for Men Moisturizing Face Lotion. Tuotteen hinta oli aika kirpeät 11,50 euroa.

Toisin kuin odotin, tilausprosessi meni varsin sutjakkaasti ja sain tuotteet maksettua Osuuspankin Visa-kortilla (mikä ei CDON.com verkkokaupassa ollut mahdollista).

Tilauksen peruutus

Heti seuraavana päivänä tilauksen tekemisestä Nellylle tuli ”ilmaiset toimituskulut” -kampanja. Koska tilaamani voide maksoi 11,50 euroa ja kuljetus 4,00 euroa, joten säästö olisi prosenteissa melkoinen.

Yritin tietenkin peruuttaa ensimmäisen tilaukseni, mutta tämä ei ollut mahdollista. Testimielessä päädyinkin tekemään toisen tilauksen tällä halvemmalla hinnalla.

Toimitus

Tilauksista ensimmäinen tuli perille vajaassa viikossa, mutta jostakin syystä toisen kuljetuksessa kesti kauemmin. Molemmat tuotteet toimitettiin Postiin, josta ne piti hakea.

Molemmat tuotteet tulivat muovipussissa, mikä oli hieman hölmöä ottaen huomioon, että varsinkin tuotteiden pakkaukset olivat varsin heppoisia. Voisin väittää, että Amazon.com olisi pistänyt tällaiset tuotteet nättiin ja kestävään pahvipakettiin.

Toinen paketeistakin oli kärsinyt jonkun verran toimituksessa. Itse purkki oli kyllä ehjä, mutta pahvipakkaus oli lytyssä. Vaatteilla tälläisella pussissa toimittamisella ei ole varmaan niin väliä.

Palautus

Palautuksen hyvä puoli oli, että se oli ilmaista. Huono puoli oli, että palautuksen tekemiseksi piti mennä Nellyn sivuille ja täyttää ja tulostaa lappu, joka liitettiin palautuksen yhteyteen. Olisin suonut, että tämä olisi ollut vähän helpompaa. Palautus oli kuitenkin ilmainen.

Laitoin tuon rikkinäisen paketin samaan muovipussiin ja suljin sen paketin mukana tulleella palautuslomakkeella, jossa oli tarrapinta toisella puolella. Tämä osuus prosessista oli todella kätevä. Vahvistin vielä teippaukseni laittamalla vähän lisää teippiä muovipussin ympärille.

Noin kaksi viikkoa palautuksesta Postiin rahat olivat tulleet luottokortilleni ja sain Nellyltä sähköpostin onnistuneesta palautuksesta. Tästä pisteet Nellylle!

Säästövinkit

Tässä vielä kolme säästövinkkiä Nellyn verkkokauppaan:

 1. Nellyn verkkokauppaan on aika usein alennuskoodeja, joilla saa 50 euron tilauksesta 10 euron alennuksen. Katso esimerkiksi Nelly.com alennuskoodit.
 2. Vaikka alennuskoodeja ei olisi, Ostohyvitys.fi kautta saa Nellystä tehdyistä ostoksista rahaa takaisin 11,5 % ostosten arvonlisäverottomasta hinnasta. Sain omasta 11,50 euron ostoksestani rahaa takaisin 1,08 euroa.
 3. Nellyllä on ilmeisesti jatkuvasti päällä kampanja, jossa tilaamalla 50 eurolla saa 7 euron alennuskoodin seuraavasta tilauksesta. Ahkeran Nellystä shoppailijan kannattaneekin vähän kikkailla tilausten arvojen kanssa.

Tiivistelmä

Nelly.com ei missään nimessä ole huijaus (kuten keskustelufoorumeilla toistuvasti epäillään). Aivan kuten muissakin CDONgroupin verkkokaupoissa:

 • asiakaspalvelu on mitä on
 • sivuilla on kaikenlaisia pieniä kirjoitus- ja toiminnallisia virheitä
 • monissa asioissa tuntuu, että asioita ei tehdä kovinkaan särmästi

Kyllä tuolta silti uskaltaa tilata, mutta ei kannata odottaa mitään maailman parasta verkkokauppakokemusta.

2 kommenttia

 1. Heh, vain miehen mielestä 11,50 e voi olla ”kirpeä hinta” kosteusvoiteesta. 😀

 2. Bloggaajat usein mainostavat Nellyn kalliita vaatteita mutta Nellyn vaatteita löytää muuten Brittitavarataloista (myös netistä!) yli puolet halvemmalla kun nellyn kallis normaalihinta usein hintaeroa 10-30 euroa! katsokaa huviksenne vaikka http://www.axparis.com

  ja tässä Xeniankin mainostamassa mekossa on yli 10 euron hintaero!!

  http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/vaatteet/juhlamekot/ax-paris-1107/jewel-maxi-dress-310180-66/

  http://www.axparis.com/products/Chiffon-Strapless-Jewel–Maxi.html

  Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa?
  tässä tapauksessa blogien lukijat siis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.