Kesälukemista halvalla

Sisällysluettelo
Parasta kesässä? (Flickr: gauvinen)
Parasta kesässä? (Flickr: gauvinen)

Hyvän kirjan lukeminen mökillä laiturin nokassa on monelle mieluisaa tekemistä kesälomalla. Tämän vuoksi selvitimme, mitkä ovat kesän suosituimmat kirjat ja mistä ne saa ostettua halvimmalla.

Valitsimme kirjat vertailuun osittain verkkokauppojen top-listojen perusteella ja osittain oman pään mukaan. Otimme mukaan vain kotimaisia ja suomeksi käännettyjä kirjoja.

Vertailussa ovat mukana seuraavat kymmenen kirjaa:

  • Inferno – Dan Brown
  • Fifty Shades – Sidottu – E. L. James
  • Valtaistuinpeli – George R. R. Martin
  • Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin – Katherine Pancol
  • Metro 2033 – Dmitri Gluhovski
  • Accran kirjoitukset – Paulo Coelho
  • Hobitti eli sinne ja takaisin – J.R.R. Tolkien
  • Fingerpori 6 – Pertti Jarla
  • Vihan sukua – Seppo Jokinen
  • Jää – Ulla-Lena Lundberg

Kesäkirjojen hintavertailu

Vertailimme kirjojen hintoja Akateemisen kirjakaupan *, Suomalaisen kirjakaupan, Adlibriksen, Bookyn * ja CDONin * verkkokaupoissa. Alla olevasta kuvasta näet kirjojen hinnat kussakin kaupassa 4.6.2013.

Kirjojen hintavertailu. Voit klikata kuvan suuremmaksi.
Kirjojen hintavertailu. Voit klikata kuvan suuremmaksi.

Tässä vielä linkit kirjoihin niissä verkkokaupoissa, joista ne saa tilattua halvimmalla:

Huomioita vertailusta

Vertailun hintoihin on lisätty postikulut. Adlibriksesta ja Bookysta saa kaikki tilaukset ilman toimituskuluja, CDONista sai vertailuhetkellä postikuluitta yli 20 euron kirjatilaukset. CDONin sarakkeessa postikulut on lisätty alle 20 euron hintaisille kirjoille, mutta ei sitä kalliimmille.

Muutamista kirjoista oli saatavilla myös minikokoinen Miki-kirja, joka on perinteistä kirjaa pari euroa halvempi. Vertailun hinnat ovat kuitenkin kaikki perinteisen kokoisille kirjoille.

Stockmannin kanta-asiakkaiden kannattaa ottaa huomioon, että he saavat Akateemisen kirjakaupan verkkokaupassa 20 % alennusta kaikista kirjoista *. Samoin Suomalaisen kirjakaupan kanta-asiakkaiden kannattaa huomioida saamansa alennukset.

Mainittakoon vielä, että halvin tapa hankkia kesälukemista mökille on tietenkin jättää kirjat ostamatta ja lainata ne kirjastosta.

Oletko itse hankkinut jo kesälukemista? Vai tuleeko kesällä luettua yhtään sen enempää kuin tavallisesti?

5 kommenttia

  1. Suomesta ei kannata ostaa kirjoja millään muilla kielillä kuin Suomeksi ja Ruotsiksi. Ulkomaiset nettikirjakaupat ovat paljon halvempia ja varsinkin isoimmat niistä toimivat moitteettomasti.

    Ostan kirjoja kotimaasta ainoastaan Stockan hulluilta päiviltä jolloin niitä saa kohtuuhintaisesti. Alkuperäiskielillä ei myöskään tarvitse kärsiä surkeasta kääntötyöstä ja sekin jo puoltaa noita ulkomaisia vaihtoehtoja.

  2. ”Suomen” ja ”Ruotsin” kielistä puhuminen ei oikein anna vaikutelmaa henkilöstä, jolla olisi kompetenssia arvioida ”kääntö”-työtä…

  3. Kiitokset suosituksesta, Seppo.

    Piranhas palvelun tekijänä voin lämpimästi suositella Book Depository tai Amazonin verkkokauppoja, ainakin englannin kielisille kirjoille.

    Piranhas tosiaan vertaa kirjonen hintoja viidestä eri Amazonista (US, UK, Kanada, Ranska & Saksa) sekä Book Depositorista (sekin on Amazonin omistama). Näiden palveluiden välillä on yllättäviä hintaeroja.

  4. Itse ihmettelen eniten sitä, miksi kirja pitäisi ylipäätään ostaa omaksi. Itse käytän kirjastoa ja tuttavien kirjahyllyjä. Ilmaista, eikä jää turhaa tavaraa nurkkiin pyörimään, sillä harvoin kirjaa tulee useampaan kertaan luettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.