10 vinkkiä Huuto.netissä myymiseen

Huuto.netin etusivu
Huuto.netin etusivu

Olen viime viikkoina hankkinut taas vähän ylimääräistä rahaa ja vapaata hyllytilaa myymällä vanhoja elokuvia ja pelejäni Huuto.netissä. Ajattelin listata tänne blogiin vinkit ja ohjeet, joita noudattamalla itse saan tavarani kaupaksi ja usein ihan hyvään hintaankin.

Osa vinkeistä on netissä myymistä harrastaneille varmasti itsestäänselvyyksiä, mutta aloittelijoille niistä voi olla apua.

1. Lisää ilmoitukseen kuva

Myit sitten mitä tahansa, lisää myynti-ilmoitukseen aina vähintään yksi kuva tuotteesta. Kuvan avulla ostajan on helpompi päätellä tuotteen kunto ja kiinnostavuus.

Kuvan tulisi olla itse ottamasi, eikä mikään netin syövereistä kaivettu tuotekuva. Kun kuva näyttää siltä, että olet ottanut sen itse, vaikutat mahdollisten ostajien silmissä luotettavammalta: ainakin oikeasti omistat myymäsi tuotteen.

Kuvan ei kuitenkaan ole tarkoitus näyttää amatöörimäiseltä, vaan auttaa sinua myymisessä. Pyyhi kuvattavasta tuotteesta pölyt, sijoita se edustavaan valoon ja huomioi muut kuvaamisen perusjutut.

2. Kirjoita kuvaava otsikko

Myynti-ilmoituksen otsikon tulee olla sellainen, että se vastaa käyttäjien kirjoittamia hakusanoja. Älä siis hassuttele otsikossa erikoisilla sanoilla äläkä käytä adjektiiveja, joita kukaan ei kirjoittaisi hakukenttään. Mieti millaisia hakusanoja itse käyttäisit, jos olisit etsimässä myymääsi tuotetta.

3. Kirjoita kattava ja rehellinen kuvaus

Kerro myymäsi tuotteen nimi, tuotemerkki, valmistaja, väri, materiaali ja kunto. Ole kuvauksessasi täydellisen rehellinen, myös tuotteen huonoista puolista. Jos tuotteessa on virhe, puute tai käytön jälkiä, kerro se. Vielä parempi jos otat virheestä kuvan, jolloin sen vakavuus ei jää ostajalle epäselväksi, vaan hän tietää tarkalleen mitä on saamassa.

Hyviä puolia korostava ja heikkouksia vähättelevä myynti-ilmoitus kostautuu myöhemmin ostajan antamana negatiivisena palautteena. Tämä taas vaikeuttaa jatkossa tuotteiden myymistä ja alentaa niistä saamaasi hintaa.

4. Panosta kieliasuun

Runsaasti kirjoitusvirheitä vilisevät myynti-ilmoitukset antavat myyjästä epäluotettavan kuvan. Ennen kuin julkaiset ilmoituksesi, lue se huolellisesti läpi ja korjaa virheet. Sen jälkeen lue se huolellisesti läpi vielä uudestaan.

Jos et luota omaan kielitaitoosi, anna jonkun muun tarkastaa ilmoituksesi ennen sen julkaisemista.

5. Selvitä toimituskulut etukäteen

Jos laitat ostajan maksamaan tuotteen postituksen (kuten yleensä on tapana), selvitä mielellään etukäteen paljonko postitus tulee ostajalle maksamaan ja kerro tämä myynti-ilmoituksessa. Voit myös halutessasi mainita, että ostamalla toisenkin myymäsi tuotteen, saa ne samoilla toimituskuluilla.

Itse välillä ohitan tämän vaiheen ja yritän houkutella enemmän tarjoajia kertomalla ilmoituksessa (ja otsikossa), että toimitus on ilmainen. Otan tämän toki huomioon lähtöhintaa asettaessani.

6. Hyväksy nouto

Mainitse ilmoituksessasi aina, että hyväksyt myös sen, että ostaja tulee noutamaan tuotteen kotoasi.

Jos myyt pientä ja halvalla postitettavaa tuotetta, ei kukaan välttämättä halua sitä tulla noutamaan, mutta mainitsemalla mahdollisuudesta annat itsestäsi luotettavamman kuvan. Jos et hyväksy noutoa, mahdollinen ostaja saattaa pitää sinua huijarina, jolla ei edes ole myytävää tuotetta.

7. Lisää Osta heti -hinta

Huuto.netissä voi lisätä myymälleen tuotteelle tietyn hinnan, jonka tarjoamalla huudon voittaa heti. Tällainen hinta kannattaa yleensä lisätä. Ihmiset ovat usein kärsimättömiä, eivätkä halua odottaa paria viikkoa huudon päättymistä. Moni on myös valmis maksamaan hieman enemmän siitä hyvästä, että tuotteen saa nopeammin.

8. Ole realistinen

Jos myyt tuotetta käytettynä, älä odota saavasi siitä uuden tuotteen hintaa. Ihmiset ovat fiksuja ja osaavat tehdä hintavertailua. Jos et tiedä, mikä olisi tuotteellesi sopiva hinta, katso mihin hintaan samoja tai vastaavia tuotteita on Huuto.netissä aiemmin mennyt kaupaksi.

9. Vastaa nopeasti

Kun myyt jotain, tarkista Huuto.netiin ilmoittamasi sähköposti vähintään kerran päivässä siltä varalta, että ilmoitukseesi on jätetty kysymyksiä. Mahdolliset ostajat arvostavat sitä, että he saavat vastauksen nopeasti. Jos myymäsi tuote on mennyt kaupaksi, ilmoita huudon voittajalle pikaisesti tilinumerosi maksua varten tai sovi noutoajankohta ja -paikka.

10. Muista palaute

Huuto.netissä on kohteliasta jättää kaupan jälkeen julkinen palaute kauppakumppanille. Jos annat palautetta, saat sitä todennäköisesti itsekin ja positiivinen palaute on varsinkin aloittelevalle myyjälle arvokasta. Myyjään, jolla on vain vähän tai ei yhtään positiivista palautetta, saatetaan suhtautua vähän epäilevästi.

Jos kauppakumppanisi ei muista antaa sinulle palautetta, voit pyytää sitä kohteliaalla sähköpostilla.

Onko sinulla lisää vinkkejä Huuto.netissä myymiseen? Kerro ne kommenteissa.

6 kommenttia

 1. 2. Kirjoita kuvaava otsikko
  – joka todellakin on kuvaava! On puuduttavaa selata 20 ilmoitusta otsikolla Lipasto, joista 15 on vielä ilman kuvaa. Ei maksa mitään kuvailla otsikossa lipastoa parilla sanalla. Ole myös tarkkana, että tuote on se, miksi sitä nimität. On ärsyttävää, kun lipasto paljastuukin TV-tasoksi!

 2. Heitän omat vinkkini vielä niihin myytäviin tavaroihin:

  Siivotessasi kaappeja tarkasta tuotteen kunto. Jos tuote on vähänkään rikki tai likainen, harkitse tuotteen myyntiä. Mikäli kuitenkin tavarassa on jotakin vikaa, joka ei sinua häiritsisi kuvitteellisena ostajana, muista ehdottomasti mainita sen myynti-ilmoituksessa.
  Esimerkkinä dvd, jonka kannesta on lohjennut pala. Jos itse levy on naarmuton, dvd menee kyllä kaupaksi. Pitää vain kuvaakin ottaessa pyrkiä saamaan kameralle rikkinäinen kohta, jotta ostaja näkee lohkeeman koon. Ja ostaja myös pystyy kuvittelemaan, haittaako kyseinen lohkeema itseänsä.

  Vaatteet: Tarkasta, onko tahroja, ehjä, ei nukkainen, ei kulunut, ei ompeleet lähteneet esim. paidan helmasta, napit tallessa, vetoketju ehjä, (mahdolliset taskut tyhjät)…
  Jos on lemmikkien karvoja, poista ne. Nukkaisuuteenkin on olemassa jotain nukanpoistajia.
  PESE VAATE AINA ENNEN MYYNTIÄ! Ei haise ainakaan varastolle eikä ole jäänyt tahroja, joita et ole itse havainnut.

  Mitä myydä? Olen nähnyt huuto.netissä kaikennäköistä tavaraa aina vessaharjoista e-pillereihin. Kaikkea voi myydä, mutta esimerkeistäni vessaharjan postitus tulee kalliimmaksi, kuin että ostaisi uutena kaupasta. Ja sitten taas e-pillereitä ei saa huuto.netissä myyjä ja ilmiannoinkin kyseisen kohteen huuto.netin ylläpitoon. Eli tutustu ohjeisiin. Voit myös katsoa, onko joku joskus myynyt vastaavaa tavaraa ja millä menestyksellä. Siinä nimittäin tuhlaa omaa aikaansa vain, jos mittailet vaikkapa sitä vessaharjaa ja kirjoitat mitat kohteeseen ( + uusit kohteen parin viikon välein).

  Tästä pääsinkin mittojen ottamiseen. Eli ota myytävästä tavarasta aina mitat. Okei, dvd:itä ja cd-levyjä myydessä mittoja ei tarvitse ottaa, koska jokainen meistä tietää niiden koon. Eli maalaisjärki on sallittua. Muista kuitenkin, että ennemmin liikaa tietoa tavarasta kuin liian vähän. Moni ei osta kohdetta siksi, ettei siitä lue muutakuin esimerkiksi ”Uusi Tik Takin levy”, ”Toimiva herätyskello” tai ”H&M:n villapaita”.

  – Cd-levyissä yleensä kannattaa laittaa kappalelista, jolloin ostajalla on varmuus levyn sisällöstä sekä ei käy niinkuin minulle joskus; ostin vahingossa singlen luullessani sitä kokopitkäksi albumiksi.
  – DVD:issä tärkeää on, onko se suomiversio eli toimiiko se suomalaisissa soittimissa. Myös dvd:n pituus, tekstityskielet ja mahdollisten extrojen sisältö on suhteellisen tärkeää ostopäätöstä tehdessä.
  – Huonekaluissa ikä, ostopaikka/merkki, kaikki mahdolliset mitat, iän tuomat kulumat, viat, saako purettua osiin, kauanko on ollut käytössä (mikäli on vaikkapa uutena ostettu)…
  – Elektroniikka… lähes sama kuin huonekaluissa. Jos on takuukuitti, niin se on hyvä ilmoittaa ja antaa ostajalle kaupan yhteydessä. Kalliimmissa tuotteissa useimmat (tai ainakin ne älykkäimmät yksilöt) haluavat noutaa tuotteen.
  (Itse en todellakaan ostaisi vaikkapa 500 euron puhelinta huuto.netistä ”rahat-tilille-paketti-postiin” -menetelmällä. Enkä suosittele ketään mitään kallista ostamaan, ellet pääse tuotetta noutamaan. Joudut huijatuksi.)
  – Vaatteet: Koko, väri, merkki, käyttöikä… myös arvostettuja ovat pesulämpötila, vaatteen materiaalit ja ennen kaikkea vielä mittanauhalla otetut perusmitat, koska kokolappu ei aina vastaa oikeaa kokoa. Etenkin jos tuote on valmistettu ulkomailla. Kerro oma arviosi vaatteen koosta esim. ”Paita on kokoa L, mutta itse sanoisin sen vastaavan kokoa M”.
  Huom! Mikäli ostat uuden vaatteen, mutta et ole varma käytätkö kyseistä vaatetta, jätä hintalappu/merkkilappu paikoilleen. On helpompi myydä vaate, jos on ”todiste” vaatteen uutuudesta sekä käyttämättömyydestä.
  (Kuitenkin suosittelen ennemmin säilyttämään kuitin ja palauttamaan tuote kuitin kera kauppaan 😀 Monilla kuitit hukkuu tai vaate unohtuu, jolloin kauppaan palauttaminen ei ole enää mahdollista).

  No, aloimpas nyt neuvomaan oikein urakalla 🙂 Toivottavasti oli hyötyä.

  Nyrkkisääntö myytävälle tavaralle on ehkä, että myy vain sellaista tavaraa, mitä voisit kuvitella itsekkin ostavasi. Suunnittele hinta sen mukaan, mitä olisit itse valmis kyseisestä tuotteesta maksamaan.

  Mutta aina pitää muistaa, että toisen roju on toisen aarre. Jos vaikka vihaat mummon perintöastiastoa ja olisit valmis heittämään ne vaikka roskiin, niin varmasti löytyy joku, joka on vaikka juuri etsinyt vastaavaa astiastoa 🙂

  Turhat tavarat kiertoon vain! Kierrätys on hieno asia! Ja kaappien tyhjennys itselleen vapauttavaa. Tavaranpaljous ei tuo onnea!

 3. Olen itse löytänyt Boxes nimisen palvelun iphonelle (www.box.es) jolla on todella kätevää pitää täyttä inventaariota omista kamoista eri ”laatikoissa” ja sieltä poimia omistuksiaan jota myydä eteenpäin yhteisölle. ehdottomasti kannattaa kokeilla

 4. Heippa. Nämä samat vinkit löytyy kyllä myös huuto.netin omiltakin sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.