New Yorkin lennot Hulluilta Päiviltä

Olemme katselleet avovaimoni kanssa New Yorkin lentoja tässä jo parin viikon ajan. Normaalisti edestakaiset lennot New Yorkiin maksavat tuollaisen 650 euroa, mutta tarjouksilla tuonne pääsee halvemmallakin. Viimeksi syyskuussa Finnairilla oli tarjous, jossa he myivät turistiluokan lippuja hintaan 539 euroa. Huomasin kuitenkin, että Stockmannin Hullut Päivät * ovat tulossa, joten pienellä riskillä odottelimme näiden alkua.

Finnairin lentoja tulikin eilen myyntiin hintaan 499 euroa meno-paluu. Minulla oli muutenkin asiaa eilen Helsinkiin, joten kävin aamulla yhdeksältä katsomassa tilanteen. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta minulle kun ositn lentolippuja Hulluilta Päiviltä ja olihan tuo vähän yllätys miten homma oli järjestetty. Lippuja myytiin Helsingissä Akateemisen kirjakaupan kellarikerroksessa, jossa oli vaihtoehtona jonottaa joko tiskille tai tietokoneelle. Tiskejä oli (muistini mukaan) 5 kappaletta ja tietokoneita 8 kappaletta. Lippuja ei siis voi varata Internetistä vaan lippujen ostamiseksi pitää mennä fyysisesti johonkin tavarataloon. Jonotus tapahtui vuoronumeroilla. Yhdeksän aikaan jono molempiin pisteisiin oli n. 1,5 tunnin mittainen.

Minulle suurin yllätys oli, että tuolla ei ollut mitään näyttöä josta olisi nähnyt mitkä lennot ovat jo menneet. Ilmeisesti ajatuksena on, että ihmiset ostavat sitten jonotuksen jälkeen lennot jollekin muille päiville. Käsitin myös, että Stockmann Exclusive -kortilla jonon oli voinut ohittaa ensimmäisen tunnin ajan eli jos tällainen kortti löytyy se kannattaa ottaa tuonne mukaan.

Otin itse vuoronumeron tiskille ja menin palaveriini. Ajatukseni oli, että palaverin jälkeen olisi suunnilleen oma vuoroni. Palaveri kuitenkin vähän venähti, joten pääsin Stockmannille noin 11:45 aikaan aikomani 11:15 sijasta. Tässä vaiheessa jono oli kuitenkin kadonnut kokonaan ja alakerrassa oli enää pari asiakasta tietokoneella ja tiskillä ja lippuja ostamaan pääsi suoraan. Kuinka ollakaan, ykkösvaihtoehtomme päivämääriksi oli mennyt, mutta sain liput toiseksi parhaiten sopivalle ajalle. Hintaa lipuille tuli hieman odotettua vähemmän eli 495,40 euroa per henkilö. Minulle tuli yllätyksenä, että lippuja ei myynytkään Finnair vaan Kaleva Travel.

Liput New Yorkiin on nyt joka tapauksessa hankittu ja ihan kohtuulliseen hintaan. Olen itse niin kova Finnairin lentojen fani, että voi olla, että käyn vielä huomenna hakemassa pariin muuhunkin kohteeseen liput. Sen verran hyviä diilejä nuo hinnat olivat mielestäni siihen nähden, että lennot ovat kuitenkin suoria lentoja ja Finnairilla.

Nyt olisi sitten edessä majoituksen hankkiminen New Yorkissa. Alkuperäinen ajatuksemme oli käydä New Yorkissa joulukuun alussa, jolloin hotellihuoneiden keskihinta näkyi olevan Hotels.com sivustolla noin 500 euroa per yö. Tämä ajankohdan muuttuminen marraskuun lopulle oli siinä mielessä hyvä juttu, että hotellihuoneiden hinnat näkyvät olevan kiitospäivää edeltävällä viikolla vähän halvempia eli noin 350 euron luokkaa yötä kohti.

Tällä hetkellä ajatukseni on etsiä majoitusta näistä paikoista:

 • Tripadvisor
 • Hotels.com
 • Booking.com
 • Priceline
 • Hostelworld
 • Airbnb

Jos jollakin on vinkkejä mistä USA:n hotelleja saa halvalla niin saa ehdottaa. Minua vähän himottaisi ottaa hotelli jostakin aivan Times Squaren läheltä, mutta hotellien hinnat näkyvät New Yorkissa vaihtelevan todella paljon sijainnin mukaan. Airbnb olisi yksi vaihtoehto, mutta tuollaisenkin majoituksen hinta on yllättävän kova.

Niin ja jos joku tietää hyviä vinkkejä itsensä päivittämisestä bisnesluokkaan niin saa kertoa. Omat Finnair Plus -pisteet eivät minulla tuohon oikein riitä ja Finnair Plus -korttinikin taso on ihan normaali. Minua jäi vähän kaivelemaan kun joku Aurinkomatkojen työntekijä oli kommentoinut pari kuukautta sitten johonkin juttuun, että hän tietää varman keinon saada ilmaisen business class -päivityksen Finnairin lennoille, mutta ei vain halua kertoa sitä. No, jos ei bisnesluokkaan päivitys onnistu niin voisi kyllä ainakin loungeen itsensä yrittää saada. Edellisellä New Yorkin lennolla tuo päivitys onnistui, mutta se edellytti sitä, että myös lähtöpäivä siirtyi päivällä.

Ps. Tästä tulikin pitkästä aikaa tällainen perinteinen ”kunhan höpöttelen” -blogijuttu.

Katso Hullujen Päivien tarjoukset:

6 kommenttia

 1. aika kallita hotelleja oot löytänyt ite oltiin frendin kaa nykissä 2010 pääsiäisen tienoilla 10 päivää… Halvin hotellin en muista nimeä niin oli kuitenki pikkasen päälle 100 per päivä mutta itse päädyin vuokramaan asunnon noille päiville ja olisko maksannut joku 500e noilta 10 päivältä eli tuli paljon halvemmaksi kuin hotelli…ei kyllä ollut tuon airbnb vaan joku toinen… Kyllä etsivä löytää kunhan vähän viitsii kuhan jaksaa etsiä googlesta muutamilla hakusanoilla (huom! englanniksi)

 2. new yorkissa käynyt: Tuo joulukuun alku on New Yorkissa melkoinen sesonki. Tuota asuntoa ollaan katseltu, mutta niissäkin on nyt joulun alla melkoisen erilaiset hinnat kuin muulloin. Aika luottavainen kyllä olen, Rodokselta saatiin 19 euroa yö aivan loistava hotelli kun vain viitsi kaivaa.

 3. Kesäaikaan olemme monta kertaa yöpyneet Long Island Cityn (Queens) puolella, 1 stoppi Manhattanilta. Hinta n. 100 e/yö 2hh/Manhattan view/aamiainen. Uusi hotelli (2010)nimeltä Country Inn and Suites. Times Squaren tienoilla hotellihuoneet usein: ”Too small to swing a cat in.”

 4. Juuri New Yorkista tulleena ja viikon olleena voin kertoa että majoitus on todella kallista manhattanilla. Jos haluaa säästää niin subway reitin varrella voi olla halvempaa muualla (esim-. Brooklyn, Bronx ?) ja sillä pääsee liikkumaan ihan vaivattomasti.

  Itse kehtaan suositella Hotel 17 (Manhattan, Gramercy), edellytyksellä että käytävällä oleva wc/suihku ei haittaa. Paikka on ehdottoman siisti ja mukavalla alueella jossa ei ole paljon turisteja. Hinnaksi tuli n. 135 €/yö veroineen (joita tulee muuten huoneen hinnan päälle yli 14 %). Itse sai luultavasti upgraden 8 kerrokseen koska huone oli todella iso, alemmissa kerroksissa huoneet lienevät pienempiä. Itse koen että tämä on manhattanin halvin ”säällinen” ja hyvät arvostelut saanut hotelli.

  Tätä voi varata ainakin hostelbookers.com kautta tai suoraan nettisivuilta. http://www.hotel17ny.com/

 5. Tuosta lounge-asiasta voisin vielä todeta, että useihin loungeihin pääsee ilmaiseksi Diners Club kortilla. (Tämä ei muuten kyllä koske Helsinkiä eikä New Yorkin Finnairin 8-terminaalia). (Dinersin mukaan nearly 500 lounges, itse olen käynyt tänä vuonna jo muistaakseni 7 loungessa eli dinersin vuosimaksu on sillä omalta osalta helposti kuitattu).

  Ja tällä hetkellä dinersilla on vielä kampanja jossa saa kortin ilmaiseksi vuodeksi + 10000 pistettä). Ja noille pisteillekin olen kyllä ainakin itse löytänyt helposti käyttöä.

 6. Moninkertaisena New Yorkin kävijänä voin vakuuttaa että siinä kaupungissa ei käsitteellä ”hotellin hyvä sijainti” ole mitään merkitystä, eritoten kun yleensä New York matkaajat käyvät joka päivä ihan eri puolilla New Yorkia (Manhattania) kuitenkin. Espanjan rantalomakohteet erikseen. Kiinnitä huomiota vain siihen että hotellisi on Subwayn pysäkin läheisyydessä.
  Kävellen et siellä Time Squaren tietämillä käy kiertelemässä kuin yhtenä päivänä (itse asiassa iltana, ei ole päivällä mitään).
  Eri asia jos ole buukannut esim. kolmeksi illaksi Broadway musikaalin tms. samoille kulmille. Pieni lisäetu voi tulla silloin hotellin sijainnista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tämä sivusto käyttää Akismetia roskapostin vähentämiseksi. Lue miten kommenttitietosi käsitellään.