Canada Goose -huijaukset Facebookissa

Canada Goose -mainos
Canada Goose -mainos

Facebookini on ollut viimeisen kuukauden ajan täynnä oheisen kaltaisia mainoksia, joissa mainostetaan Canada Goose -merkkisiä untuvatakkeja -70 % alennuksella (tai jollakin muulla alennuksella). En nyt tietenkään pysty sanomaan varmasti, että kysymyksessä on huijaus, mutta tuo mainos haisee kyllä kilometrin päähän.

Linkistä avautuvat verkkosivut ovat osittain jopa suomea, mutta tästä huolimatta kusetustutkani hälyttää aika vahvasti. Sivuilla ei mainita esimerkiksi:
– verkkokaupan nimeä
– verkkokaupan osoitetta
– toimitushintoja
– palautusohjeita

Tutkin huvikseni, että kuka nuo verkkotunnukset on rekisteröitynyt mihin nuo mainokset johtavat ja aika usein verkkotunnuksen on rekisteröinyt jokin kiinalainen yritys. Tässä ei sinänsä ole mitään pahaa ja tilaan itsekin Kiinasta tavaraa, mutta tästä huolimatta sellainen pieni kusetuksen maku tässä leijuu ympärillä. Tokihan on olemassa mahdollisuus, että aitojen Canada Goose -takkien hinta Kiinassa on murto-osa Suomen hinnoista ja joku yritteliäs kiinalainen on keksinyt pistää takeille verkkokaupan pystyyn ja alkaa mainostaa tuotteita Google Translaten avulla käännetyin suomenkielisin mainoksin suomalaisille Facebookissa. Kaikkihan on mahdollista.

Canada Goose -takit ovat kuitenkin ilmeisen suosittuja. Oma vinkkini halpaa Canada Goose -takkia etsivälle on etsiä tuo jostakin verkkokaupasta ja odotella, että kyseiseen verkkokauppaan tulee tarjolle alennuskoodi, jolla saa esim. -20 % pois kaikkien tuotteiden hinnoista. Alennuskoodeja kannattaa haeskella Googlen lisäksi muotiblogeista. Haen itse usein muodin verkkokauppojen alennuskoodeja Blogspotin alta löytyvistä blogeista Googlen site: määritteellä eli kirjoittamalla Googleen esimerkiksi site:blogspot.com nelly koodi

Toinen hyvä vaihtoehto on kysellä, josko joku tuttu olisi menossa Kanadaan tai Yhdysvaltoihin ja pyytää tuomaan kyseinen takki sieltä. Tilanne on varmaan muuttunut, mutta kymmenen vuotta sitten Kanadassa asuessani kyseiset takit maksoivat Kanadassa murto-osan Suomen hinnoista. Ruotsalaiset vaihto-opiskelijat roudasivatkin noita takkeja tuolloin Ruotsiin kaikille kavereilleen.

Ps. Jos  joku on tuollaisesta Facebook-mainoksesta tuon takin tilannut olisi tosi kiinnostavaa tietää, että miten kävi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.