Tarpeettomien tavaroiden lahjoittaminen

Olemme avovaimoni kanssa tyhjentäneet nyt joululomien aikana asuntoamme tarpeettomasta tavarasta. Vaikka muutimme nykyiseen asuntoomme jo kaksi vuotta sitten, on meillä edelleen varastossa ja työhuoneessa joitakin laatikollisia tavaraa muuton jäljiltä.

Vanhat opiskelupaperit ovat menneet suosiolla roskiin. Osa tavarasta on kuitenkin sellaista, että sen saisi varmasti kaupaksi. Olen kuitenkin päätynyt siihen, että haluan vain osasta tavaroista eroon mahdollisimman nopeasti.

Toistaiseksi olemme:

Meillä on kuitenkin edelleen joitakin tavaroita, joille yritämme miettiä parasta lahjoitusväylää. Kodintarvikkeet olemme ajatelleet viedä Hämeen Sininauhalle. Jotakin kirpputoritavaraa olisi tarkoitus viedä Fidan lähetystorille. Vanhoja nuorten vaatteita voisi käsitykseni mukaan lahjoittaa myös Hope-yhdistykselle.

Onko joku paikka tai järjestö, josta en ole tietoinen?

Yksi mitä mietin on, että näinköhän olisi joku paikka, jonka kautta saisi vanhat kirjat jotenkin hyötykäyttöön. Minulla on aika paljon kirjoja, joiden hinta käytettynä vaikkapa Amazonissa on jopa kymmeniä dollareita. Tuntuu kuitenkin, että näitä on hankala saada tehokkaasti myyntiin.

2 kommenttia

  1. Useilla paikkakunnilla toimii SPR:n Kontti http://kontti.punainenristi.fi/ , jota olen itse suosinut ajatusmaailmaani sopivana lahjoituskohteena. Verkkosivuilla on selitetty mikä tavara heille käy. Kirjojakin ottavat ja myyvät eteenpäin.

  2. Hei!

    Onnittelut raivaustyöstä ja väljentyneestä kodista! Olen ammattijärjestäjä, ja autan asiakkaita, jotka tarvitsevat apua raivaustyön käyntiin saamiseen.
    Kollegani Eveliina Lindell on tehnyt ansiokkaan listan Helsingissä olevista organisaatioista, jotka vastaanottavat tavaraa lahjoituksina. Tätä voi soveltaa muillekin paikkakunnille, esimerkiksi etsiä paikallinen eläinsuojeluyhdistys. Tässä linkki listaan:
    http://www.golightly.fi/blogi/vaatteiden-ja-tavaroiden-lahjoitus-helsingissa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.