Zaran vaatteet halvemmalla Espanjasta

Zaran tuotteiden hintaerot eri maissa
Zaran tuotteiden hintaerot eri maissa

Minulla oli juuri erään toisen bloggaajan kanssa hauska keskustelu Facebookissa Zaran vaatteista. Tämä bloggaaja oli ostanut Zaran korkokengät Helsingistä 79,95 eurolla. Kommentoin hänelle vitsillä, että hänen olisi kannattanut lentää Espanjaan ja ostaa korkkarinsa sieltä niin kokonaissumma olisi ollut halvempi. Tämä ei nyt tietenkään ole aivan totta, mutta tässä kommentissani oli totuuden siemen.

Monien vaatteiden hinta Espanjassa (ja Portugalissa) on radikaalisti Suomen hintoja halvempi. (Ehkä hieman puolueellisen) Zaraforwarding.com-sivuston mukaan Zaran hinnat ovat Espanjassa keskimäärin 25 % Suomen hintoja halvemmat. Sama ilmiö pätee muissakin Inditexiin kuuluvissa ketjuissa kuten Pull & Bear, Bershka ja Massimo Dutti.

Vaatteiden halpuus Espanjassa ei kuitenkaan rajoitu pelkästään espanjalaisiin valmistajiin. Katsoin viime viikolla Madridin El Corte Inglés -tavaratalossa eräitä Timberlandin kenkiä, joiden ovh oli Espanjassa 109 euroa. Jätin kuitenkin kengät väärän värin vuoksi kauppaan ja ajattelin, että saan ne varmaan kuitenkin halvemmalla verkosta Suomessa. Yllätyksekseni kuitenkin huomasin, että näiden kenkien hinta oli esimerkiksi Zalandossa huimat 144,95 euroa.

Kun vielä Norwegianin meno-paluu -lennot Madridiin maksavat halvimmillaan 100 euroa, ei kai tässä auta muu kuin suositella muillekin säästövinkkinä keväistä shoppailumatkaa Espanjaan.

Yksi kommentti

 1. Otetaan nyt laskuihin huomioon muutakin. Ostat noita timberlakeja 4 parit.

  Zalando 144,95€ x 4 = 579,80€
  Espanja 109,00 x 4 = 436,00€
  Noiden erotus on Espanjan hyväksi 143,80

  Eli tuolla 143,80€ saa tarjouslennot hyvällä tuurilla. Kuitenkin syöminen pitäisi ottaa huomioon ja muut kulut. Toisaalta matkailu avartaa ja hankinnat kannattaa satsata matkalle. Kannattaa muuten huomioida tulli ja laukun painoraja.

  Ajatusleikkinä tuo ostosmatkailu Espanjaan on mielenkiintoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.