Halvat lennot Valenciaan

Valencia ja Fallas - ihan ässää
Valencia ja Fallas – ihan ässää

Eräs kaverini ehdotti, että kirjoittaisin taas pitkästä aikaa halpojen lentojen metsästyksestä. Halpojen lentojen hakeminen on ihan oma taiteenlajinsa ja olen kirjoittanut tästä (mielestäni) jo aika paljon yleisiä vinkkejä. Kerronkin nyt spesifisti siitä, miten olemme löytäneet omat lentomme Valenciaan. Tässä samalla tulee käytyä käytännön esimerkkien kautta läpi erilaisia strategioita halpojen lentojen metsästykseen.

Vaihtoehto 1. Halvimmat lennot Skyscannerista suoraan kohteeseen

Halvimmat lennot Helsingistä Valenciaan ovat yleensä joko Lufthansan lennot Frankfurtin kautta tai Finnairin lento Pariisiin, josta matka jatkuu Air Europan kanssa. En ole itse kokeillut Lufthansan lentoa, mutta olen käsittänyt, että tämä vaihtoehto on aika kätevä. Jos haluaisin mennä lentäen Valenciaan asti, valitsisin nykyään tämän vaihtoehdon.

Finnairin ja Air Europan lento voi vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta. Ongelmana kuitenkin on, että Air Europan ja Finnairin tietojärjestelmät eivät juttele keskenään. Kysymyksessä ei myöskään ole varsinainen vaihtoyhteys. Tästä seuraa se, että Pariisissa täytyy tulla pois turvatarkastusalueelta, kävellä toiseen terminaaliin ja tehdä turvatarkatus uudelleen.

Finnair kyllä sanoo, että matkatavarat siirtyvät automaattisesti, mutta prosessi on ilmeisen manuaalinen. Omat matkatavarani saapuivat viime vuonna Valenciaan vasta seuraavalla lennolla. Avovaimoni matkatavaroissa kesti useita vuorokausia. En voi siis suositella tätä väliä ainakaan jos aikoo laittaa matkatavaroita ruumaan.

Lennot Helsingistä Valenciaan yhdellä vaihdolla maksavat ajoissa ostettuna noin 250 euroa. Lentojen etsimiseen suosittelen Skyscanneria.

Kokonaishinta: 250 euroa
Matka-aika: 9 tuntia

Vaihtoehto 2. Hulluilta päiviltä Finnairin suora lento Barcelonaan ja loppumatka bussilla

Toinen vaihtoehto on ottaa suora lento Barcelonaan ja mennä loppumatka Valenciaan bussilla.

Näppärin tapa hankkia suorat lennot Barcelonaan on ostaa Finnairin lento Stockmannin Hulluilta päiviltä. Vuoden 2015 keväällä tällaisen lennon hinta oli 199 euroa. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto silloin, jos haluaa ottaa mukaan ruumaan meneviä matkatavaroita. Finnairilla kun ne kuuluvat lipun hintaan.

Bussimatka Barcelonasta Valenciaan kestää 4 tuntia. Valitsemalla bussiyhtiö Alsan Supra-luokan, matka on todellista luksusta. Meno-paluulipun hinta on 55 euroa.

Kokonaishinta: 270 euroa
Matka-aika: 10 tuntia

Vaihtoehto 3. Norwegianin suora lento Madridiin ja loppumatka luotijunalla

Madridiin lentäessä paras vaihtoehto on mielestäni Norwegian. Ilman ruumaan meneviä matkatavaroita meno-paluulipun hinta on ajoissa ostettuna halvimmillaan 100 euroa.

Madridista matka Valenciaan jatkuu mukavasti Renfen luotijunalla. Matka kestää vain 1,5 tuntia. Ostamalla liput etukäteen, pääsee samalla hinnalla Preferente-luokkaan. Preferente-luokassa lipun hintaan kuuluu jättimäiset nahkaistuimet, tervetuliaisjuoma ja snacksit, päivän lehdet, kaksi sämpylää, valittu juoma sekä kahvi tai tee. Espanjalaiseen tyyliin juoma voi olla mikä tahansa juoma, myös alkoholipitoinen. Hauskana lisänä ennen ateriaa tarjoilija tuo kuuman pyyhkeen virkistäytymistä varten. Preferente-luokan meno-paluulippujen hinta Madridista Valenciaan on noin 150 euroa.

Kokonaishinta: 250 euroa
Matka-aika: 7 tuntia

Vaihtoehto 4. Pakettimatkayhtiön äkkilähtö Mallorcalle ja lautalla Valenciaan

Toisin kuin lentoyhtiöillä, pakettimatkayhtiöiden äkkilähtöjen hinnat laskevat voimakkaasti lähtöpäivän lähestyessä. Pelkät lennot Mallorcalle maksavat pari päivää ennen lähtöä ostettuna noin 99 euroa. Halvimmillaan olen nähnyt meno-paluulippuja Espanjaan myytävän lähtöpäivänä jopa 49 eurolla. Käytän äkkilähtöjen etsimiseen Napsua.

Mallorcalta pääsee Valenciaan Balearian tai Transmediterranean lautalla. Lauttamatka kestää kahdeksan tuntia yhteen suuntaan. Meno-paluulipun hinta on noin 120 euroa.

Kokonaishinta: 220 euroa
Matka-aika: 15 tuntia

Vaihtoehto 5. Ryanairin lennot Alicanteen ja junalla Valenciaan

Ryanair lentää Alicanteen Tampereelta. Meno-paluulennon hinta on noin 220 euroa. Alennuksesta lipun voi saada ainakin toiseen suuntaan huomattavasti halvemmallakin.

Alicantesta Valenciaan pääsee joko bussilla (2,5 tuntia) tai junalla (2 tuntia). Meno-paluulipun hinta on junalla noin 40 euroa.

Kokonaishinta: 260 euroa
Matka-aika: 8 tuntia

Kuten lupasin, tässä tuli samalla käytyä läpi nämä päästrategiat halpojen lentolippujen metsästykseen:

  • Lentojen hintavertailusivut (Skyscanner)
  • Norwegian
  • Hullut päivät (ja Finnairin muut tarjoukset)
  • Pakettimatkayhtiöiden äkkilähdöt (Napsu)
  • Ryanair

Jos tiedät jonkun muun tavan, otan vinkkejä vastaan enemmän kuin mielelläni.

2 kommenttia

  1. Tervehdys Markus,
    lensin 7.4.15 Turusta Alicanteen Norwegianin iltalennolla 79 eurolla, joka reitti näytti olevan erityisesti eläkeläisgolffareitten suosiossa, minulla oli työmatka Cartagenaan. Alicantesta tosiaan sitten bussilla/junalla Valenciaan, jos sinne matkaa.
    t. MR

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.