Halvan vessapaperin metsästys

Todistettavasti tarakalla saa tuotua ainakin 80 rullaa vessapaperia
Todistettavasti tarakalla saa tuotua ainakin 80 rullaa vessapaperia

Yksi Mark Cubanin säästövinkeistä oli WC-paperin ostaminen varastoon. Mark Cuban siis väitti eräässä haastattelussa, että jos sijoitettavaa varallisuutta on alle 50 000 euroa, kannattaa osakesijoittamisen sijasta ostaa kulutustuotteita (kuten WC-paperia) varastoon. Ajatus tässä on, että tällä tavalla saisi rahoilleen kovemman tuoton kuin osakemarkkinoilta. Meiltä loppui WC-paperi sopivasti viikonloppuna, joten päätin huvikseni selvittää, että onko tässä mitään järkeä.

Käyttämämme WC-paperi on suomalainen klassikko eli Serlan keltainen WC-paperi. 8 rullan pakkauksissa kyseisen vessapaperin hinta on S-marketissa 34 senttiä per rulla. Prismasta tätä samaa paperia sai 24 rullan pakkauksissa 30 sentillä rulla. Paras tarjous löytyi kuitenkin Tokmannista, jossa 40 rullan pakkaus oli tarjouksessa 10 eurolla. Yhdelle rullalle jäi siis hintaa 25 senttiä.

Minulla oli muutenkin asiaa Tiiriöön maanantaina, joten ajattelin käydä hakemassa paperit Tiiriön Tokmannista. Tiiriö on Hämeenlinnan pohjoispuolella sijaitseva kauppakeskittymä, josta löytyy mm. Prisma, Citymarket, Motonet ja Lidl. Matkaa tuonne on meiltä kotoa 6,5 kilometriä yhteen suuntaan. Koska tarkoitus oli säästää rahaa, lähdin matkaan auton sijasta polkupyörällä. Ylläri pylläri Tiiriön Tokmannista tarjoushintaiset WC-paperit olivat loppu. Jäljellä oli vain ”nettohintaisia” pakkauksia, joiden rullahinta oli 29 senttiä.

Tein uuden yrityksen tiistaina koulun jälkeen. Hämeenlinnan keskustan Tokmannissa WC-paperia oli vielä runsaasti jäljellä. Nappasin mukaani 2 pakettia (80 rullaa) ja maksoin näistä 20 euroa. Rullat kulkivat näppärästi kotiin tarakalla (ks. kuva). Viritys keräsi kuitenkin jonkin verran hilpeyttä vastaantulijoissa.

Yliarvioin kuitenkin kaupassa kaappimme koon. 80 rullalla meni kaappi niin täyteen, että hyvä kun saa ovea kiinni.

Hieman laskutavasta riippuen säästöä tuli kuitenkin 4 – 8 euroa. Prosenteissa säästöä tuli 16 – 28 %. Riippuen omasta kulutuksesta (ja asunnon koosta) vessapaperin ja muiden kulutustuotteiden hamstraaminen näyttäisi siis yllättävänkin kannattavalta.

10 kommenttia

 1. Äkkiä tulee vessapaperille hintaa, jos laskee mukaan sen vaatiman säilytystilan arvon. Tai hinnan omalle työlle kun pyöräilee ympäri kaupunkia halvan paprun perässä. Ei kuulosta kovin hyvältä säästökeinolta omaan korvaani…

 2. Kannattaa vielä huomioida se, että paperit ovat ihan erilaisia. Joku paksumpaa, joku ohuempaa, joku katkeaa hyvin ja toinen huonosti niin että paperipaloja repeää puoliksi ja ihan liikaa. Ei se rullahinta kuitenkaan kaikkea kerro. Vaikka ihan kelpo vinkki, jos on kyse esim sen paperin tarjouksesta, jota itse muutenkin käyttää.

 3. Apu: Näinhän se on, että aikaa tähän menee. Homman kannattavuus riippuu oman kämpän koosta (se tuskin joustaa nopeasti alaspäin) sekä siitä, että millaisen vaihtoehtoiskustannuksen tälle laskee. Toiset laskevat sen nollaksi, toiset todella korkeaksikin.

  Suvi: Tämä on ihan totta. Tässä oli koko ajan kysymys tuosta tismalleen samasta vessapaperista eli Serlan keltaisesta. Lidlin Cien olisi tosiaan vielä halvempaa (19 senttiä per rulla), mutta en itse oikein pidä siitä.

 4. Niinpä, keltainen on tosi löysästi kääritty.
  Lidlin sininen (3 kerroksinen ja massaa on
  Ainakin 2 kertaa keltaisen)

  Eli näissäkin kilo hinta ratkaisee.

  Tyhmä testi…

 5. Itse pidän kipurajana 25 senttiä/rulla ja tarkkailen itsekin hintoja sillä silmällä. Säilytän rullia sängyn alla, sillä sehän on käyttämätöntä varastotilaa muutenkin. Pyöräily on mainio idea, sillähän iskee kaksi kärpästä samalla kerralla: kunto nouse ja säästää bensa- ja parkkimaksut. Mielikin kohenee.
  Minulla on muutamia kymmeniä ellei satoja säästöohjeita, joita noudatan, tässä muutamia: polttoaineen tankkauspaikan katson aina ensin polttoaine.net:stä; en koskaan maksa parkkipaikasta, kävelen vaikka 2-3 km, sillä kuntoilen samalla; en koskaan maksa museoihin sisään, vaan käytän ilmaisiltoja (nyt tosin aion ostaa museokortin itselleni (54 e/vuosi/170 museoon ilmainen sisäänpääsy); en maksa konserteista mitään, vaan käyn vaan ilmaiskonserteissa ja opiskelijamatineoissa; en osta CD:tä tai kirjoja, sillä lainaan ne kirjastossa tai etsin ilmaiseksi kierrätyskeskuksesta; en osta meikkejä tai rasvoja, ennen kuin olen käyttänyt kaikki entiset loppuun; käyn saunassa aina kuntosalilli (3-4 krt/vk); käy kursseilla ilmaiseksi kirjastoissa; teen lähes aina ruuan itse (aamulla luomukaurapuuroa ja päivällä pataruokia yms.; en juuri koskaan osta kahvilassa kahvia, vaan keitän kahvit kotona (suhde 4e/4 senttiä, oli Hesarissa laskettu); kerään nyt luonnonyrttejä suoraan maasta ja lisään niitä ruokaa (esim. nokkosia ), leikkaan vahoista paidoista ja housuista matonkuteita ja virkkaan niistä isolla virkkuukoukulla esim. sisustuskoreja; vertailen aina hintoja, esim. nyt etsin halvinta katsastuspaikkaa jne., jne. Rahat riittävät mainiosta ja tuhansia jää näin tuhlattavaksi tai sijoitettavaksi nuoren opiskeluihin.
  Pidän säästämisestä, koska pidän kuluttamisesta, mutta haluan nukkua yöuneni hyvin ilman velkatakan tuomia paineita – tämä on mottoni.

 6. Meillä harrastettu tätä jo vuosia, Tokmannilta aina kympillä tuo 40 rullan säästöpakkaus. Kätevää kun ei tarvitse olla koko ajan ostamassa lisää paprua kun tuo yksi säästöpaketti kestää monta kuukautta, ja paketti mahtuu juuri sopivasti yhden keittiön kaapin alimmalle hyllytasolle. Omaan makuumme parasta hinta-laatua, ei vessapaperin tuon ihmeellisempää tarvitse olla. Kunhan ei ole hiekkapaperia eikä hajoa käsiin niin kuin jotkut halpispaperit tekevät.

 7. Kyllä kait noilla halvoilla wc-papereilla ihan itsekseen pärjää, jos vain laatu käy iholle. Nuo keltaiset Serlat ovat ainakin omasta mielestäni lähinnä ulkohuussi-paperia rumuutensa vuoksi.

  Itse satsaan myös yhteen pikkupakettiin kaunista luxus-paperia, josta sitten vieraiden tullessa laitan vähän kukkeamman rullan tarjolle.

  1. Eipä ole tullut aiemmin mieleen, että vessapaperi on sisustusesine, jonka pitää miellyttää esteettistä silmää.

 8. Kiitos Mark Cubanin vinkkien välittämisestä. En ryhdykään osakesijoittajaksi, vaan pidän vuosien kovalla työllä tienaamani 40 000 euroa seteleinä sängyn alla. Näillä rahoilla sitten ostan vessapaperia kaukaisesta jättimarketista ja raahaan sitä potkukelkalla kotiin.

  Pian minäkin olen yhtä rikas kuin Mark Cuban! 🙂

  1. Siwaltaja: Sijoitusstrategioita on erilaisia ja eri strategiat sopivat eri ihmisille.

   Tuo Mark Cubanin esittelemä strategia on ihan validi ja onnistuessaan tuottaa varmasti kovemman tuoton kuin esimerkiksi koko indeksin ostaminen passiivisten indeksirahastojen kautta.

   Suurin viisaus tuossa Cubanin strategiassa liittyy mielestäni lauseeseen ”Myös terveyskulusi ovat pienemmät, sillä tulet nukkumaan paljon paremmin öisin.” Monien sijoitusstrategioiden suurin ongelma on juuri siinä, että ihmiset yliarvioivat omien hermojensa kestävyyden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.