Tokmanni vs. Citymarket vs. S-market

Tokmanni vs. Citymarket vs. S-market
Tokmanni vs. Citymarket vs. S-market

Minulla ja avovaimollani on ollut tapana käydä hakemassa tietyt tuotteet aina Tokmannilta. Nyt kun S-market on ”halpuuttanut” hintoja, halusin testata, että vieläkö tässä on järkeä.

Meidän lähikauppamme täällä Hämeenlinnassa ovat Citymarket, S-market sekä Tokmanni. Lisäksi aivan vieressä on Siwa, mutta jätin sen pois tästä vertailusta.

Valitsin tuotteet tähän vertailuun tutkimalla vanhoja kauppakuittejamme. Kaivoin näistä ne tuotteet, jotka käymme yleensä hakemassa erikseen Tokmannilta. Tässä on pääasiassa hygieniatuotteita. Käymme kuitenkin ostamassa Tokmannilta myös mm. pähkinöitä sekä illanistujaisten herkut.

Vertailuni tulos on, että Tokmannilla käyminen kannattaa edelleen. Varsinkin pähkinöissä Tokmanni pesee Citymarketin ja S-marketin mennen tullen. Ainoastaan käyttämäni Rexona Sport -deodorantti oli halvempi muualla.

Tämän testin ulkopuolelta todettakoon, että Tokmanni on yleensä ollut halvempi myös mm. urheiluvälineissä, lisäravinteissa, superfoodeissa ja erityisesti taloustarvikkeissa.

13 kommenttia

 1. Silti noissa kemikaaliotuotteissa on kovat hinnat. Jostain syystä mm. Listerinen suuvedet ja Rexonat ovat Saksassa jopa puolet halvempia. Siellä on mm. Rosmannilla omat deodoranttimerkkinsä ja niiden hinta on kappaleelta noin 60 senttiä, eli vain 20-30% siitä, mitä merkkituotteet maksavat Suomessa. Samoin pyykinpesuaineet ovat Saksassa halpoja.
  Tuulipuku maksaa, jotta saa poonusta. Säälittävää.

 2. Hintavertailu S-market-Citymarket-Tokmanni on epäreilu.Ei tuotteen hinta jossakin kaupassa yksistään ratkaise,onko ostos edullinen.Hintavertailussa pitäisi aina ottaa huomioon millä etäisyydellä kauppa on kuluttajasta.Jos lähimpään Tokmanniin on 25 kilometriä ja S-markettiin 0,5 kilometriä,on tuote edullisempi ostaa S-K-tai Siwa kaupasta,vaikka se maksaisi muutamakymmensenttisen enemmän.

 3. Hannu: Vertailin tässä meidän omia lähikauppoja täällä Hämeenlinnassa. Meillä Tokmanni, Citymarket ja S-market ovat Siwaa lukuunottamatta lähimmät kaupat. Näiden kolmen kaupan etäisyys toisistaan on joitakin satoja metrejä ja kaikki sijaitsevat ”kotimatkan varrella”.

  Prisma olisi sitten sen 6,5 kilometrin päässä, samoin Lidl.

  Olen tekemässä viikonloppuna laajempaa vertailua, johon otan nämäkin kaupat mukaan.

  Kysymyksessä on näin ollen vertailu siitä, että mistä meille on halvinta ostaa ne tuotteet, mitä me oikeasti ostamme.

  1. Valitettava totuushan on, että jos Prisma otetaan mukaan, niin aika vihreeltä varmaan näyttäisi!
   Cittariahan ei kannattaisi tuohon listaan edes ottaa, ellei siinä ole myös Prisma eli puhutaan ihan eri kokoluokan kaupoista.
   S-Markethan on taas keskustan kauppoja, joissa hinnat tietenkin kovempia johtuen vuokratasoistakin.
   Listassa lisäksi vain harvoin ostettavia/herkkutuotteita, eli ei ns. päivittäistavaroita.
   Ts. jos ajat kerrankin sinne Prismaan asti ja ostat ko. tuotteet samalla reissulla, niin säästät kyllä sievoisen summan.
   Tankkaat vaikka auton vielä samalla, niin hups; Saat kaikista kuukauden ostoksistasi vielä 3-5% bonukset eli alennukset.

   1. Ja lisäksi vielä maksutapa-alennus. Ja moni tosiaan ei tiedosta, että jos käyt myös S-tankilla, niin saat tosiaan enemmän alennusta niistä ruoka-ostoksistakin, eli se kerryttää koko kk:n %:ia!
    Salossa kaikki ed. mainitut keskustan lähettyvillä, joten bensakulut marginaaliset. Käydään myös Cittarissa noukkimassa ne ”sisäänvetotuotteet”, mutta valitettavasti edes Mammuttimarkkinoiden hinnat eivät välttämättä pärjää Prisman normihinnoille eli olkaa hintatietoisia ”mammuttihysteriassa(kin)”.

 4. Hei, tuo Prisma kiinnostaakkn vertailuna, koska siellä hinnat halvempia kuin S-marketissa. Vielä kiinnostaisi miten laskea milloin kannattaa (siis kuinka paljon halvempi tuotteen pitää olla, prosentteina) ostaa eri kaupasta, jos omat ostot kerryttävät s-bonusta yleensä kuukausittain n. 4 %. Eli miten laskea oman talouden ”kokonaisedullisuus”…

 5. Asiallinen vertailu. Itse väittäisin, että Tokmannin hintaetu on kaventunut. Teen yleensä vastaavan ostoskierroksen Tampereella kaupoissa Sokos (S-market), Lidl, Tokmanni ja K-supermarket. Omien epätieteellisten havaintojeni mukaan askeleeni vievät entistä harvemmin Tokmannille. Sieltä mukaan tarttuu lähinnä olutta ja saippuakanisteri.

 6. Nuo S-ryhmän ”hintahalpuutukset” ovat pelkkää julkisuudenhakuisuutta. Oma ruokalaskuni ei ole tippunut yhtään.

  1. Riippuu tietenkin ostoksistasi, mutta Salossa esim. Prisman oma maito 0,65 eur/tölkki ja KOKO Salon halvin. Reissari 4kpl/n. 30 senttiä ja muutenkin tuo ”Kotimainen” merkki Prismoissa halvin, oli sitten kyse jauhoista, maitotuotteista yms. nyt pari mainitakseni.

 7. Mikko: Kävin tänään tsekkaamassa myös Prisman hinnat ja teen tuosta vielä oman juttunsa. Tein jo tänään ruoan osalta vertailun, johon otin Prisman mukaan: https://www.tarkkamarkka.com/blogi/2015/05/s-market-vs-citymarket-vs-prisma/

  Syy siihen, miksi tässä jutussa on mukana Citymarket mutta ei Prismaa on siinä, että täällä Hämeenlinnassa Citymarket ON keskustan ruokakauppa. Prismaan taas on matkaa 6,5 kilometriä. Tiedän ja ymmärrän, että tämä on ulkopaikkakuntalaisille hämmentävää.

  Laitoin aiheesta Facebookiin oikein kartan, koska tämä herätti niin paljon epäilyksiä: https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11295748_10153241020652348_3477270257252740416_n.png?oh=c0d239ec0d255e7c0d2af825a8eb8ced&oe=55CF6D08

 8. No ei se ole ollenkaan hämmentävää, Salossa myös Cittari on keskustassa (max 300m torilta)mutta vielä enemmän keskustassa on huippukallis K-Market, mitä et myöskään ole ottanut vertailuun, joka vastaa enemmän sijainniltaan S-Marketteja.
  Oli sijainti mikä tahansa, niin City-market on automarket ja siellä on automarketin hinnat. Se on sitten kokonaan toinen asia, mikä kauppa on ketäkin lähellä tai matkan varrella.
  Eikä ruokakoriin kannata koskaan laskea muuta kuin bensakuluja, koska kiinteät kulut maksat autosta joka tapauksessa, vaikka se seisoisi pihalla. Jos käy autolla töissä, niin kauppareissun yhdistäminen työmatkaan tuo selvää lisäsäästöä, jolloin saat myös kerralla tuotua enemmän eikä aikaa tuhraannu useisiin kauppakäynteihin, eli Prismassa käynnin edut on tuossa toisessa artikkelissa vähintäänkin alimitoitettuja.

 9. Joskus kävin ostamassa ” halvalla ” kahvipaketin. Elikkä sattui niin että luulin 2 pakettia per talous, mutta se yksi oli vain asiakasta kohden. No toisen palautin hyllyyn ja toisen ostin. Sama tuote oli Prismassa noin 20 centtiä kalliimpi ja olisi voinut laittaa vaikka takakontin täyteen ilman ostorajoitusta. No se oli meikäläisellä viimeinen kerta kun kahvipaketin takia lähden tarjouksen perään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tämä sivusto käyttää Akismetia roskapostin vähentämiseksi. Lue miten kommenttitietosi käsitellään.