Niken lenkkarit netistä

Nike Lunarglide 6 Intersportissa
Nike Lunarglide 6 Intersportissa

Olen etsinyt jo pari kuukautta uusia Niken lenkkareita vanhojen tilalle. Meinasin jo ostaa uudet Espanjasta maaliskuussa. Valencian Nike Storen hinta Lunarglide kutosille (135 euroa) tuntui kuitenkin vähän kovalta.

Kävin perjantaina Espoossa ja piipahdin samalla reissulla Leppävaaran Sellossa. Stadiumissa ja Top-Sportissa ei kummassakaan ollut Niken ”parempia” lenkkareita. Intersportissa Lunargliden kutosten hinta oli 99 euroa, mutta oma kokoni (43) oli loppu. Hämeenlinnan Intersportissa Lunarglidea oli saatavilla, mutta hinta oli 119 euroa.

Lähdin siis surffaamaan läpi verkkokauppoja. Tässä vähän hintavertailua eri kaupoista:

 • Zalando 144,95 euroa
 • Ellos 139 euroa
 • Footway 135 euroa
 • Spartoo 129,95 euroa
 • Stylepit 129,95 euroa
 • Stadium 129 euroa
 • Sportamore 113,90 euroa
 • Unisport Store 109 euroa
 • Sportia 95,20 euroa (norm. 143 euroa)
 • Intersport 79,90 euroa (norm. 143 euroa)

Eri kaupoilla on toki vähän eri toimitushinnat, mutta nämä hintaerot olivat kyllä ihan järkyttäviä.

Eniten minut yllätti jälleen kerran se, että Zalandon hinta oli noin reippaasti muita kenkien verkkokauppoja korkeampi. Suomalaisten kivijalkakauppojen valituksen perusteellahan Zalando on tehnyt halvoilla hinnoillaan kivijalkakauppojen elämästä Suomessa mahdotonta. Zalandon hintoja katsellessa tämä vaikuttaa ihan paskapuheelta.

Jännänä havaintona Spartoo ja Footway myyvät kyseisestä kengästä vain naisten malleja. Tämän huomaaminen oli kuitenkin turkasen hankalaa, sillä asiaa ei missään sanottu suoraan.

Tilasin kenkäni joka tapauksessa Intersportista. Koska olen Intersport Club -jäsen, oli toimitushinta 3,90 euroa pakettiautomaattiin. Palautuksen pitäisi olla tarvittaessa ilmainen. Toimitusajaksi luvattiin 2-3 päivää, mutta tuttuni kertoi, että hän oli odottanut omia kenkiään Interpostista yli viikon.

Lopuksi vielä vinkkinä, että Intersportilla tuntuu olevan tällaisia -40 % alennuksia sekä verkkokaupassa että kivijalkaliikkeissä pari kertaa vuodessa. Tilailen tämän vuoksi Intersportin uutiskirjettä ja pyrin ajoittamaan omat urheiluvälineostokseni näihin päiviin. Toki hintoja kannattaa verrata vielä muihin kauppoihin.

3 kommenttia

 1. Miksi tässä vertailussa ei ole mukana EU:n sisäpuolella olevia verkkokauppoja? Eikö mm. Saksasta saa halvemmalla lenkkareita kuin kotimaisista verkkokaupoista?

 2. TT: Tsekkasin joitakin saksalaisia verkkokauppoja saksalaisen hintavertailusivuston sekä Googlen kautta. Nopealla tutkimisella mikään ei pystynyt päihittämään tuota Intersportin hintaa.

  Ehkä jos olisin jatkanut tunteja, olisi joku halvempi löytynyt. Olen kuitenkin oppinut senkin, että jossakin vaiheessa kannattaa hinta vain hyväksyä. Tässä tapauksessa Intersportin hinta oli -44 % OVH:sta, mikä on sellainen alennus, että sen voi jo melkein vain hyväksyä.

  Hintavertailussa tulee se vaihtoehtoiskustannus vastaan aika äkkiä. Minulla varsinkin tuo vaihtoehtoiskustannus on hyvin, hyvin todellinen ja aika korkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.