Paras tuotto 100 eurolle

Self-help -kirjoja
Self-help -kirjoja

Toimittaja kysyi minulta pari päivää sitten erään jutun taustakysymyksenä, että jos jollakin henkilöllä olisi 100 euroa ylimääräistä, miten tuo kannattaisi käyttää.  Tässä omat top 10 käyttökohdettani ylimääräiselle 100 eurolla.

Maksa pois lainat

Jos sinulla on korkeakorkoisia lainoja (luottokortit, kulutusluotot), en voi keksiä oikein parempaa käyttöä rahoille kuin luottojen maksaminen pois. Tästä saatava tuotto on täysin riskitöntä. Tuotto tälle sijoitukselle on jopa 15 – 30 % vuodessa poistuvien korkomenojen kautta.

Aloita vararahaston rakentaminen

Kaikilla pitäisi olla säästössä 3-6 kuukauden menoja vastaava vararahasto. Vararahastolla varmistat, että sinun ei tarvitse ottaa lainaa yllättävien menojen varalle. Lisäksi vakuutustesi omavastuu voi olla suurempi ja et välttämättä tarvitse joitakin vakuutuksia enää ollenkaan.

Osta muutama hyvä self help -kirja

Itsensä kehittäminen on tuottavimpia sijoituksia minkä tiedän. Edullisimpia tapoja kehittää itseään on ostaa muutama hyvä kirja. USA:sta käytettynä tilatut self help -kirjat eivät maksa kuin muutaman dollarin kappaleelta. 100 eurolla saa hyvinkin 20 loistavaa kirjaa.

Lahjoita rahaa hyväntekeväisyyteen

Kukaan ei oikein osaa selittää miksi tämä toimii, mutta rahojen lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen tuppaa kasvattamaan lahjoittajan varallisuutta. Ehkä tässä on kyse siitä, että rahojen pois lahjoittaminen saa olon tuntumaan varakkaammaksi. Ehkäpä tässä on kysymys hyvästä karmasta. En tiedä, mutta tämä vain toimii. Parhaita lahjoituskohteita ovat sellaiset, joissa näet konkreettisesti oman lahjoituksesi vaikutuksen.

Käy kielikurssilla

100 eurolla kustantaa hyvinkin kaksi kappaletta kielikursseja. Parempi kielitaito auttaa sinua oppimaan enemmän, avaa uusia työpaikkoja sekä voi parantaa palkkaasi nykyisessä työssäsi.

Käytä rahat johonkin elämykseen rakkaidesi kanssa

Jos haluat ”palkita itsesi”, käytä rahat johonkin elämykseen. Kaikkien tutkimusten mukaan elämyksistä saatava olo kestää pidempään kuin tavaroiden ostamisesta saatava. Jos valitset vielä elämyksen, jota voit tehdä muiden ihmisten kanssa, tuplaat välittömästi tuottosi.

Käy ulkomailla

Hyvä elämys on matkailu. Lennot Eurooppaan maksavat esimerkiksi Norwegianilla halvimmillaan 25 euroa. Ryanairilta saa meno-paluu -lennot 100 eurolla.

Sijoita rahat indeksirahastoon

Sijoittamalla rahat indeksirahastoon saat sekä alhaiset kulut että hyvän hajautuksen.

Perusta oma yritys

Kuten verotiedotkin osoittavat, yrittäminen kannattaa. Toki riskit ovat korkeat, mutta niin ovat tuototkin. 100 eurolla (ja risat) saat itsellesi maistraatista toiminimen. Jos haluat aloittaa yrittämisen kevyemmin, tutustu Ukko.fi ja Eezy.fi -tyylisiin laskutusosuuskuntiin.

Käy fysioterapeutin luona

Suurimpia esteitä suomalaisten vaurastumiselle alkaa hiljalleen olla istuvan elämäntapamme mukanaan tuomat niska- ja selkävaivat. Hyvä fysioterapeutti tekee sinulle harjoitteluohjelman, jonka avulla pysyt ansaitsemiskunnossa pidempään.

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.