Warren Buffettin paras sijoitusvinkki

Warren Buffett
Warren Buffett

Warren Buffettin paras sijoitusvinkki kuuluu yksinkertaisesti näin:

Uskon, että 98-99 % yksityisistä sijoittajista – ehkä yli 99 % – tulisi vain hajauttaa sijoituksensa laajasti eikä käydä ollenkaan osakekauppaa. Tämä johtaa siihen, että heidän tulisi sijoittaa indeksirahastoihin, joiden kustannukset ovat hyvin alhaiset.

Näin helppoa se on.

Hankalaksi tämän asian tekee, että varsinkin Suomessa tuntuu olevan hankala löytää tietoa siitä, että mihin indeksirahastoihin kannattaisi sijoittaa. Tätä pyrin omalta osaltani ratkaisemaan tuon indeksirahastojen valintatyökaluni avulla.

Anthony Robbins muuten haastatteli Warren Buffettia ja kysyi häneltä, että miksi hänestä on tullut niin rikas. Warren Buffett listasi tähän kolme syytä:

 1. USA:ssa asumisen tuomat hienot mahdollisuudet
 2. Hyvät geenit joiden ansiosta olen elänyt pitkään
 3. Korkoa korolle -ilmiö

Pitäisiköhän muuttaa USA:han?

2 kommenttia

 1. Mahdollisuudet rikastua Jenkkilässä on kyllä paremmat kuin Suomessa, mutta niin on myös mahdollisuudet joutua kodittomaksi. Asuminen suurkaupungissa, kuten esim Los Angeles, on ihan mahdottoman kallista verrattuna koto Suomeen, mutta toisaalta Buffetthan asuu keskilännessä missä on huomattavasti edullisempaa asua.
  Itse olen päättänyt laittaa kaikki peliin ja muuttaa takaisin Los Angelesiin sillä siellä on enemmän mahdollisuuksia menestyä itselleni ja vaimolleni.

  1. Olen miettinyt vähän samankaltaista operaatiota. Minulle loogisin suunta olisi joku teknologiahubi kuten New York, San Francisco tai joku näistä pienemmistä. Koska ominta osaamistani on markkinointi ja rahoitus, on New York listalla ensimmäisenä.

   Toki voi ajatella, että Suomessa on helpompaa olla iso kala pienessä lammikossa, mutta… maailmalla oma osaaminen vain kehittyisi niin eri tahtia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.