Jos se lentää, kelluu tai harrastaa seksiä, vuokraa se

Felix Dennis
Felix Dennis

Tämän päivän säästövinkki on peräisin Maxim-lehden perustajan Felix Dennisin kirjasta ”How to get rich”. Alkuperäinen englanninkielinen vinkki kuuluu näin:

If it flies, floats or fornicates, always rent it.. it’s cheaper in the long run.

Suomeksi siis: ”Jos se lentää, kelluu tai harrastaa seksiä, vuokraa se. Pitkässä juoksussa se on halvempaa.”

Tämän (hieman varakkaammille) tarkoitetun säästövinkin ydin on, että yksityiset suihkokoneet, huvijahdit ja aviopuolisot tulevat usein kalliiksi. Aviopuolisoiden osalta vinkissä viitattaneen avioeroihin ja niissä tapahtuvaan omaisuuden puolittamiseen.

Viime vuonna kuollut kirjan kirjoittaja oli kuollessaan yli 750 miljoonan punnan arvoinen. Hän aloitti uransa myymällä 1960-luvun lopulla myymällä vastakulttuurilehtiä kadulla. Hän eteni pian lehtien myyjästä toimittajaksi. Oman lehtikustantamonsa hän aloitti jouduttuaan oikeuteen ”salaliitosta, jonka tavoitteena oli horjuttaa yleistä moraalia”. Rahansa Felix Dennis teki pääasiassa tietokoneiden ja oheislaitteiden suoramyyntiä harjoittaneen MicroWareHouse -yrityksen myynnistä yksityisille sijoittajille vuonna 2000.

Kirjassaan Dennis väittää myös käyttäneensä elämänsä aikana yli 100 miljoonaa dollaria huumeisiin ja naisiin. Hän kertoo kirjassa myös riippuvuudestaan crack-kokaiiniin.

Tilasin eilen tämän kyseisen kirjan itselleni joululukemiseksi. Jos ei muuta, niin luvassa pitäisi olla ainakin vähän erilaista näkemystä ”säästämiseen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.