Näin voit vielä säästää ennen vuodenvaihdetta

Rantakunto 2016!
Rantakunto 2016!

Vuosi vaihtuu kymmenen tunnin kuluttua.

Tässä  vinkit, joiden avulla ehdit säästää rahaa vielä tämän vuoden puolella.

 1. Osta uimahallin pääsylippuja varastoon. Esimerkiksi uimahallien (ja vastaavien) lippujen hinnat nousevat vuodenvaihteessa. Lippujen käyttöikä taas on monesti ikuinen.
 2. Käytä vanhenevat kulttuurisetelit sarjalippuihin.
 3. Jos sinulla on oma osakeyhtiö, ehdit vielä nostaa palkkaa itsellesi. Palkka on osinkoja verotehokkaampaa noin 20 000 – 28 000 euroon.
 4. Käy ostamassa tarvitsemasi mahdollinen tekokuusi, valosarjojen polttimot, kynttilät ja joulukoristeet valmiiksi ensi vuodelle. Koristeet ovat tähän aikaan vuodesta -70 % alennuksessa. Koristeet korjataan yleensä pois myynnistä vuoden vaihduttua.
 5. Tietyt ruoat ovat selkeästi joulun ajan sesonkiruokia. Tiedän, pakkasesta kaivettu porkkanalaatikko ei oikein sovi keskikesään. Joulukinkkujen ja laatikoiden lisäksi on kuitenkin paljon muitakin ruokia, joita kaupat pyrkivät nyt hävittämään, esimerkiksi graavilohi. Käy nappaamassa joulun sesonkiruokia alennuksella ja pistä ne pakkaseen.
 6. Laita joululahjojen vuoksi vanhaksi jääneet matkapuhelimet ja talviurheiluvarusteet myyntiin.
 7. Jos olet ostamassa uutta tietokonetta, voit vähentää sen tämän vuoden verotuksessa mikäli maksat laskun tämän vuoden puolella. Sama pätee esimerkiksi rahalahjan muodossa annettuun ennakkoperintöön.
 8. Monet urheiluseurat ja muut yhdistykset antavat jäsenmaksuista alennuksen mikäli maksat jäsenmaksut tämän vuoden puolella.
 9. Älä tee stressaavia uudenvuodenlupauksia. Oma mielipiteeni on, että paras lupaus on yrittää auttaa muita ihmisiä. Itsekkäät lupaukset harvoin pitävät. Jos kuitenkin haluat tehdä rahaan liittyvän lupauksen, katso esimerkkejä rahaan liittyvistä uudenvuodenlupauksista sekä 10 vinkkiä, joilla saat uudenvuodenlupauksen pitämään.
 10. Jos lupaat itsellesi aloittaa ensi vuonna kuntoilun, älä hanki kuntosalin jäsenyyttä. Käy kuntosalilla kertalipuilla. Näin voit halutessasi vaihtaa sekä lajia että salia. Jos jostakin syystä tuletkin näin tuhlanneeksi enemmän rahaa, on se ollut sen arvoista!

Hyvää uutta vuotta!

Yksi kommentti

 1. Kiirettä pitää, että ehtii säästöt vielä tänä vuonna tekemään.

  Muistelen myös, että kela-korvausten omavastuu nousee vuodenvaihteessa. Reseptilääkkeitä siis kannattanee myös ostaa jemmaan, jos mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.