Täydellisten kenkien metsästys

Tervetuloa Markus’ Daily Style miesten lifestyle-blogiin!

Olen haeskellut kenkiä, joita voisi käyttää farkkujen kanssa vähän huonommallakin säällä. Niken lenkkarit kun menettävät käyttökelpoisuutensa jo pienessä tihkusateessa.

Vaelluskengät menevät Siwassa käydessä, mutta työtilanteissa ja vaikkapa baarissa vaelluskengät + farkut ovat melko mahdoton yhdistelmä.

Tyyliniekan blogissa on erinomainen kirjoitus miesten perusjalkineista. Tyyliniekalta lainaten:

Farkkujen kera ruskea, mokkanahkainen chukka-saapas loistaa, sopien lähes kaikenlaisten vaatetusyhdistelmien toveriksi.

Vielä vähän yksityiskohtaisempi kuvaus farkkujen kanssa sopivista kengistä löytyy Apparel Illustratedin sivuilta.

Koska olen tällainen perfektionismiin taipuvainen kermaperse haluaisin kengät, jotka ovat oikeasti hyvät. Edellään koska olen perfektionisti olen pitänyt Suomessa myytävien kenkien laatua surkeana. Nyt olen kuitenkin löytänyt sekä pari lupaavaa valmistajaa että kauppaa ihan Suomestakin.

Perinteisen Helsingin Stockmannin kenkäosaston lisäksi oikeasti laadukkaita kenkiä näkyy saavan Helsingistä Beamhillistä ja Pinkomosta. Hieman yllättäen myös Vaasasta näkyy löytyvän liike nimeltään Anderssén & Kurki, josta löytyvät saman katon alta kaikki unelmieni farkkukengät.

Valmistajista olen ihastunut erityisesti Loakeen, Red Wingiin, Sebagoon, Timberlandiin sekä suomalaiseen Boot Factoryyn.

Loake Hyde
Loake Hyde

Loaken ruskeissa Hyde-mallisissa cap toe -kengissä (TÄÄLLÄ) sydämen vei tuo ihana hienovarainen brogue!:D Vaikka kenkien väri on melko hallitseva, pidän niistä hurjasti. Siistien Armanin farkkujen kanssa nuo olisivat täydelliset!

Red Wing Chukka 3140
Red Wing Chukka 3140

Nämä Red Wingin Chukka 30140 -mallit (TÄÄLLÄ) sopisivat Dieselin farkkujen kanssa mainiosti:) Miehekäs ja ajaton malli, tykkään!

Kengissä on Red Wingin valkoinen kumipohja ja kenkä on valmistettu Goodyear Welt -menetelmällä.

Clarks Desertboot Beeswax
Clarks Desertboot Beeswax

Näissä Clarksin mehiläisvahatuissa tummanruskeissa Desert Boot -kaunokaisissa (vastaava TÄÄLLÄ) ihastuin tuohon väriin ja myös tuo pohja on täydellinen.

Timberland Original
Timberland Original

Yksi vaihtoehto on aina Timberlandin Original -malli (TÄÄLLÄ). Nämä ovat minulla vähän kiikun-kaakun -kengät. Olen miettinyt näitä useasti, mutta nämä ovat lopulta jääneet aina hyllyyn.

Cobra Wings
Cobra Wings

Osataan sitä Suomessakin. Boot Factorylta löytyy tällainen todella tyylikkään näköinen Cobra Wings (TÄÄLLÄ) -malli. Niiiiin ihanat ja tyylikkäät. Sopivat melkein asuun kuin asuun.

Voi, kun sitä voisi täydentää kenkäkaappia näillä kaikilla;) Ehkä kuitenkin pitää päätyä vain yksiin.. Mutta sitten onkin se tuttu valinnnan vaikeus..

Kategoriat: commercial, shoes, inspiration

3 kommenttia

  1. Tämä postaus oli aika ihana :). Ehdottomasti nuo suomalaiset on parhaat koska a) tuli jo mainittua, täältä on hävinnyt jo tekstiilituotanto lähes kokonaan, saisi edes jalkinepuoli jäädä ja b) malli ainakin näin naisen silmään loistava välimuoto siististä ja rennosta niin että menee molemmista, uskoisin noiden olevan monikäyttöisimmät. Kiitos muuten loistavasta synttärilahjavinkistä miehelle!

    1. Samaa mieltä, vähän erilaista luettavaa tällä kertaa kommentteineen. 😀 Sellainen huomio, että jos pohja on vaalea, tulee ”pohjan reunoihin” helpommin likaa ja jälkiä, joten niitä joutuu vähän enemmän putsailemaan, tummapohjaiset kengät saattavat sen vuoksi olla paremmat/helpommat käytössä.

  2. Koska haluan kannattaa suomalaista työtä, suositelen kenkien hankintaa pohtiville myös kenkien teetättämistä. Omani löysin täältä: http://kenkapajapihka.fi/kengat/. Hinnat ovat toki vähän korkeammat, mutta laatu on minusta hyvä ja olin todella tyytyväinen saamaani palveluun. Ja ainakin omaan jalkaani mittatilauskengät ovat loistavat. Muista kaupungeista varmaan löytyy vastaavia, jos Tampere on liian kaukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.