14 parasta vinkkiä rahankäyttöön

Haluaisitko sinäkin oman yksityiskoneen?
Haluaisitko sinäkin oman yksityiskoneen?

Tänään näyttäisi olevan erinomainen päivä naulata uudet teesit tälle blogille. Unohtakaa kaikki mitä luulitte tietävänne oman talouden hallinnasta. Kerron seuraavassa miten rahaa tulee oikeasti käyttää.

Velka auttaa vaurastumisessa

Velka on työkalu jonka avulla luot itsellesi vaurautta.

Yksi parhaita strategioita kasvattaa varallisuutta on ostaa kymmeniä sijoitusasuntoja velkarahalla. Esimerkiksi Donald Trump teki omaisuutensa kiinteistökaupoilla.

Vieraan pääoman vipuvaikutuksen ansiosta varallisuutesi kasvaa tässä strategiassa monikymmenkertaista vauhtia.

Jos olet laittanut asuntoihin 5 % käteistä kiinni ja asunnon hinta nousee 5 % vuodessa, olet tuplannut rahasi vuodessa!

Laittamalla asuntoihin 100 000 euroa käteistä ja 2 000 000 lainaa, ensimmäisen vuoden jälkeen sinulla on 200 000 euroa, toisen vuoden jälkeen 400 000 euroa ja niin edelleen. Kymmenessä vuodessa sinulla on 5 120 000 euroa eli olet multimiljonääri. Kahdessakymmenessä vuodessa omaisuutesi on yli 5 miljardia!

Lainaa rahaa kavereillesi ja sukulaisillesi jos he tarvitsevat sitä

Jos kaverillasi ja sukulaisillasi on taloudellisia vaikeuksia, paras palvelus minkä voit heille tehdä on lainata heille rahaa. Varsinkin vanhempana velvollisuutesi on lainata rahaa täysi-ikäisille lapsillesi.

Asuntolainojen takaamisessa ei ole mitään pahaa

Toisin kuin jotkut väittävät asuntolainojen takaamisessa ei ole juuri mitään riskiä.

Asuntojen hinnat nousevat aina joten jos lainanottaja ei joskus voisikaan maksaa lainaansa esimerkiksi työttömyyden vuoksi, voi hän aina myydä asuntonsa helposti ja nopeasti voitolla.

Jos kaverisi pyytää sinua takaamaan hänen lainansa etkä tee sitä olet turhanpäiväinen nillittäjä.

On kunnia-asia päästä osakeyhtiön hallituksen jäseneksi

Minkä tahansa osakeyhtiön hallituksen jäseneksi pääseminen on kunnia-asia. Erityisesti jos sinusta tehdään hallituksen puheenjohtaja kannattaa tämä kunnia ottaa aina vastaan.

Hallituksen jäsenyys on pelkkä muodollisuus ja kaverisi tarvitsee vain jonkun nimen maistraattia varten.

Kaikki lapset ansaitsevat iPhonen ja merkkivaatteet

Lapsia voidaan kiusata koulussa siksi, että heillä on päällä sisarusten vanhat vaatteet tai kirpputorilta puoli-ilmaiseksi ostetut viime vuoden mallia olevat housut.

Lapset tarvitsevat myös uusinta mallia olevan älypuhelimen, jotta he voisivat käyttää uusimpia sovelluksia.

Riski on erityisen suuri jos vanhemmilla ei ole kovin suuret tulot.

Merkkivaatteiden ostamiseen ratkaisu on kauppojen tarjoamat kulutusluotot. Verkkokaupoissa luottopäätöksen saa hetkessä napin klikkauksella.

Matkapuhelimet taas saa hankittua edullisesti operaattorilta osamaksulla.

Ilmainen maksuaika on ilmaista rahaa sinulle

Kauppojen ilmaisen maksuajan hyödyntämättä jättäminen on täyttä typeryyttä. Miksi et ottaisi vastaan ilmaista rahaa?

Kun lasku tulee voit maksaa sen kokonaisuudessaan pois ja olet saanut käyttöösi rahaa ilmaiseksi 90 päiväksi.

Säästyneet rahat voit sijoittaa osakemarkkinoille ja saada niille 8 % vuosituoton.

Autorahoitus on fiksujen ihmisten valinta

Auto kannattaa hankkia aina leasingilla. Leasing-koron ollessa vain 1,5 % inflaatio syö lainan koron ja saat auton käytännössä ilmaiseksi.

Leasingia puoltaa myös se että auto menettää nopeasti arvoaan. Ostamalla auton leasingilla tämä auton arvon aleneminen siirtyy leasing-yhtiön murheeksi.

Joissakin tapauksissa saat leasingista myös veroetua.

Osta niin iso asunto kuin mahdollista

Asuntojen hinnat nousevat aina, usein vielä inflaatiota nopeammin.

Hyvänä esimerkkinä on isäni työkaveri joka osti rintamamiestalon vuonna 1970 50 000 markalla. Nyt saman kokoisen uuden asunnon hinta naapurissa on 350 000 euroa. Voittoa on siis tullut yli 300 000 euroa!

Ota niin iso asuntolaina kuin mahdollista

Korkotaso on tällä hetkellä historiallisen alhaalla. Keskuspankkikorot ovat jopa negatiivisia. Nyt kannattaakin ottaa niin iso asuntolaina kuin mahdollista.

Koska kolmen kuukauden euribor on juuri nyt koroista kaikkein pienin, kannattaa laina sitoa siihen. Laina kannattaa ottaa vaihtuvalla korolla. Koska korot eivät tule enää kuin alas pienenee asuntolainan korko jatkossa entisestään.

Tarvitset aina luottokortin

Nykyaikana ei selviä ilman luottokorttia. Tarvitset luottokorttia esimerkiksi hotellivarausten tekemiseen, verkko-ostoksiin sekä auton vuokraamiseen ulkomailla.

Luottokortteja kannattaa ottaa useita eri käyttötarkoituksiin. Mitä enemmän kortteja sinulla on, sitä enemmän sinulla on käytettävissä olevaa luottoa. Suuri käytettävissä oleva luoton määrä osoittaa pankille että olet vastuullinen asiakas. Tämä laskee asuntolainasi marginaalia.

Hanki lapsillesi oma luottokortti heti kun mahdollista

Luottokortin käyttäminen ja tavaroiden velaksi ostaminen harjoittelu pienestä pitäen auttaa lapsiasi kasvamaan vastuullisiksi kuluttajiksi.

Sijoita käteisvarat ETP-tuotteisiin

Kun ostat asunnon, auton ja viihde-elektroniikan lainalla voit sijoittaa ylijäävät käteisvarasi.

Sijoittamalla rahasi osakkeisiin saat niille 8 % vuosituoton. Jos haluat vielä enemmän korkoa voit laittaa rahasi esimerkiksi asuntorahastoihin tai vertaistalousyhtiöihin sijoittaviin pääomarahastoihin.

Kaikkein korkeimman tuoton saat rahoillesi jos sijoitat ne vivutettuna osakemarkkinoille. Tämä onnistuu hyödyntämällä niin sanottuja ETP-tuotteita. Sijoituskohteesi voi olla esimerkiksi warrantti, sertifikaatti tai jokin ETN-tuote. Siinä missä asuntorahastoon sijoittaja voi joutua odottamaan rahojen tuplaantumista viisi vuotta, ETP-tuotteisiin sijoittava tuplaa helposti rahansa yhdessä päivässä.

Osta viihde-elektroniikka aina luotolla

Kodinkoneet ja viihde-elektroniikka kannattaa ostaa aina luotolla. Kauppojen tarjoama ilmainen maksuaika tarkoittaa ilmaista rahaa sinun taskuusi.

Viihde-elektroniikkaan kannattaa ottaa tuotevakuutus

Et ikinä tiedä milloin matkapuhelimesi tippuu vessanpönttöön tai lapsi kaataa uuden taulutelevision. Tämän vuoksi kaikkeen viihde-elektroniikkaan kannattaa aina ottaa tuotekohtainen, oma vakuutuksensa.

 

7 kommenttia

 1. Kansakunnat ja lukemattomat keskustelupalstat OVAT ODOTTANEET VUOSIKYMMENIÄ kunnollista, helposti toteutettavaa ja Aidosti Rohkaisevaa talous- ja sijoitusopasta, kuten nyt olet kirjoittanut.
  Viimein meillä jokaisella on mahdollisuus rikastua, kun ohjeet ovat kerrankin sellaiset, kuin olemme aina toivoneet.

  Kyllä siinä kauan kestikin ja eikkun vain rikastumaan!

  Terveisin: Ananas
  Yksinhuoltajan ulosottopäiväkirja
  http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi

 2. Onneksi huomasin päivämäärän, kun alkoi verenpaine nousta näitä lukiessa😀 sen verran blogiasi lukeneena ihmettelinkin milloin kelkkasi kääntyi nurinpäin..

 3. Heitä pois ja osta uusi! Niin saat pikavippi karhukirje, maksuhäiriö.

 4. Hihhii…koska luin tätä juttua vasta tänään, niin ehdin jonkin hetken miettiä, onko kirjoittaja seonnut 🙂

 5. Mikä muutti mielen autorahoitukseen liittyen? Jokunen vuosi takaperin kirjoitit vielä, että ei missään nimessä kannata hankkia autoa rahoituksella tai leasingilla artikkelissa ”Autorahoitus on helppo tie ulosottoon”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.