Finnair Lounge ja Priority Pass

Finnairin lounge
Finnairin lounge

Kuten ehkä muutkin tämän blogin lukijat, olen käyttänyt matkustaessa aika paljon lounge-palveluita.

Helsinki-Vantaalla oma suosikkini on Finnair Lounge.

Olen miettinyt uuden luottokortin ja sitä kautta mahdollisesti Priority Pass -kortin hankintaa. Tähän liittyen selvitin että miten tuonne suosikkiloungeeni oikeastaan pääsee. Koska en löytänyt tarkkoja tietoja miten homma toimii, selvitin asian.

Tärkein ensin. Toisin kuin ehkä joistakin verkossa liikkuvista artikkeleista voisi luulla, Finnair Loungeen ei pääse Priority Pass -kortilla.

Tässä selvitykseni tulos:

Finnairin bisnesluokan lentolippuihin sisältyy pääsy Finnair Loungeen. Mukaan voi ottaa alle 2-vuotiaan lapsen.

Finnair Plus Silver -tasolla mukaan saa kaikki alle 18-vuotiaat lapset mutta ei puolisoa. Edellytyksenä on lentäminen Finnairin lennolla.

Finnair Plus Gold ja Platinum -tasoilla mukaan saa puolisen ja lapset. Edellytyksenä on lentäminen Finnairin lennolla.

OneWorld Emerald ja Sapphire -tasoilla mukaan saa puolison tai yhden lapsen tai yhden ystävän. OneWorldin korteilla kaikki vieraat ovat siis samanarvoisia ja omalle perheelle ei ole erityiskohtelua.

Diners Club -kortilla sisään saa itsensä paitsi ruuhka-aikana kello 15-17. Vieraat maksavat 24,80 euroa. Perhettä ei saa sisään kortilla.

Priority Pass -kortilla ei pääse Finnairin loungeen.

3 kommenttia

  1. Dinersin peruskortilla käynti maksaa 19 e. Vieraiden hinnoittelua en tarkistanut, mutta varmaankin tuota 25:n euron luokksa.

  2. ”Finnair Plus Gold ja Platinum -tasoilla mukaan saa puolisen ja lapset. Edellytyksenä on lentäminen Finnairin lennolla.”

    Finnairin Gold on Oneworld Sapphire samaan aikaan. Finnairin Goldilla pääsee siis Finnairin loungeen, kunhan lento on Oneworldin. Esimerkiksi käy BA:n lento Lontooseen. +1:stä ei ole rajattu puolisoon.

    https://www.finnair.com/int/gb/plus/about-finnair-plus/lounges

  3. En tiedä ootko lukenut tosta miten toi Finnair Plus järjestelmä tulee muuttumaan ja elokuusta alkaen silver jäsenet joutuu maksamaan 25€ per vierailukerta? Tuo tuleva pistemuutos on kyl varsin tyhmä näin juuri Silver tason yltävälle jäsenelle, mut enpä oo ilmeisesti ainut pettynyt tuleviin muutoksiin mitä luin Finnair blogin keskustelua https://blog.finnair.com/2016/03/17/finnair-plus-uudistuu/. Taidan ite suosiolla vaihtaa pois Finnair Plus jäsenyydestä ja mielummin vierailla Finnair loungessa jonkin muun kortin kautta! Mitä vertailin täällä eri kortteja joilla pääsee loungeihin, niin omaan silmään parhaimmaks vaihtoehdoks nousi SAS Eurobonus Diners kortti http://www.vertaaensin.fi/luottokortti/premium-luottokortit. Toki kortille on vuosimaksua 55€, mutta toisaalta se sisälsi melko kattavan matkavakuutuksen mitä tutkailin. Blogipostiisi poiketen, en kyllä löytänyt tietoa siitä, että Dinersin kortilla pääsisi Finnair loungeen ilmasiks? Luin vain Dinersin omien sivujen kautta, että sillä on mahdollista mutta päästä tuonne Finnairin loungeen, mutta hinnasta ei ollut mainintaa sivuilla tuon guest feen lisäksi http://www.dinersclublounges.com/lounges/finnair-lounge-schengen-2/. Mistä löysit tuon tiedon, että sinne pääsisi ilmaiseksi? Tämä ehdottomasti kallistaisi omaa venettäni vielä enemmän tuonne Dinersin suuntaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.