Hyvä lukko polkupyörään (ja oikea lukitustekniikka)

Uusi polkupyöräni saapui pari päivää sitten. Olen aiemmin ajanut tuollaisilla 20 euron mummopyörillä. Näiden pyörien lukitseminen ei ole niin tarkkaa. Nyt tämän uuden pyörän kanssa tuli kuitenkin lukon hankkiminen ajankohtaiseksi. Tässä pari oppimaani asiaa nopeasti.

Monista lukoista löytyy Sold Secure -luokitus. Tämä antaa aika hyvän kuvan lukon tasosta. Sold Secure Gold -tason lukot sopivat isoon kaupunkiin. Täällä maakunnissa voi pärjätä Sold Secure Silver -tasolla.

Sold Secure Gold -tason lukot alkavat olla sellaisia että ne eivät aukea edes voimapihdeillä. Nämä lukot edellyttävät tuollaisen kannettavan kulmahiomakoneen käyttämistä. Täältä löytyy video, jossa Lontoon poliisi näyttää eri lukkojen tehon.

Parhaita lukkoja ovat u-lukot, joissa lukon molemmat päät ovat lukittavia. Näin ollen varas joutuu avaamaan molemmat lukon päät. Tämä lisää avaamiseen kuluvan ajan tuonne minuutin pintaan.

U-lukolla pitäisi lukita pyörän runko, takarengas ja pistää lukko kiinni vielä johonkin kiinteään. Hommaa voi lisäksi hankaloittaa laittamalla satula kiinni vaijerilla. Katso täältä kuva lukitsemisesta.

Jos haluaa hifistellä, löytyy pyöriin GPS-trackereita. Nämä eivät kuitenkaan toimi kunnolla sisätiloissa. Parhaissa trackereissa on myös SIM-kortti. Hintaa näille laitteille tulee 150 euroa plus SIM-kortin kuukausimaksut.

Ostin itse tuollaisen Axan ketjulukon näin alkuun. Hintaa tälle tuli 15 euroa.

Paremman tason lukoista käyttööni sopivilta vaikuttavat Kryptoniten lukot, esimerkiksi Kryptonite New York Fahgettaboudit Mini tai Kryptonite Evolution 4. Toinen kova vaihtoehto on Hiplok Silver ja Hiplok Gold.

Näissä isommissa lukoissa lukon paino nousee helposti tuonne kahteen kiloon.

Lukon lisäksi varmistin vielä miten pyörä menee kotivakuutukseen ja otin ylös pyörän runkonumerot.

Summa summarum: Osta Sold Secure Gold -luokiteltu U-lukko ja lukitse sillä pyöräsi runko ja takavanne kiinni johonkin. Lisäturvaa voi saada vaijerilla, jolla laittaa kiinni satulan ja etuvanteen.

2 kommenttia

  1. Noi kryptoniitithan lukkiutuu vain toiselta puolelta. Oneguard bulldog ja abuksen mini u-lukko on ketjulla minun valinta. Hintaa kertyi noin 1,5* tuollaisiin ykspuoleisiin kryptoniitteihin nähden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.