Lue itsesi lääkäriksi

Lääkärimiehet ovat komeita, rikkaita ja hyväkäytöksisiä
Lääkärimiehet ovat komeita, rikkaita ja hyväkäytöksisiä

Yksi perusvastauksia tulojensa pienuutta valitteleville (nuorille) on minulla ollut ”lue itsesi lääkäriksi”.

Lääkäriksi lukemisen polku alkaa toisen asteen koulutuksesta. Tässä taustalla voi olla lukio tai ammattikoulu. Lääkärin perusopinnot kestävät kuusi vuotta. Kahden vuoden opintojen jälkeen on oikeus käyttää lääketieteen kandidaatin arvoa. Kolmen vuoden opintojen jälkeen alkaa harjoittelu amanuenssina.

Lääkärin palkkoihin pääsee kiinni ensimmäisen kerran neljän vuoden opintojen jälkeen jolloin voi toimia erikoissairaanhoidon toimintayksikössä tai terveyskeskuksen vuodeosastolla. Ja viiden vuoden opintojen jälkeen voi toimia lääkärin tehtävissä ”kesäkandina”.

Kuten lehdissä on uutisoitu, lääkäriopiskelijan työpäivän hinta saattaa kohota lähelle tuhatta euroa päivässä. Yksityisellä puolella työskentelevän lääkärin vuosipalkka on hyvinkin 140 000 euroa vuodessa.

Lääkärin hommassa on sellainenkin hyvä puoli että sitä on hankala pitää epäeettisenä. Lääkärit kun saavat rahaa kirjaimellisesti muiden ihmisten auttamisesta. Ja, kiitos suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan, lääkäriksi kouluttautuminen on täällä ilmaista.

Joten, jos tulosi ovat pienet, lue itsesi lääkäriksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.