Hyvät aluslakanat löytyivät

Ikean Gäspa-lakanat
Ikean Gäspa-lakanat

Olen kironnut pitkään kuinka hankalaa hyvien lakanoiden löytäminen tuntuu olevan. Melkein kaikki ostamani lakanat ovat kutistuneet, rypistyneet tai ne ovat tuntuneet todella ikäviltä ihoa vasten.

Otinkin asiakakseni KonMari-projektin yhteydessä löytää todella hyvät lakanat. Kysyin tästä apua monesta paikasta ja tutkin eri vaihtoehtoja. Opiskelin lakanoiden neulostyypeistä, eri puuvillalaaduista sekä hotellilakanoiden hoidosta.

Lopulta parhaat lakanat löytyivät ihan sattumalta. Ikeasta!

Ostin kuvan Ikea Gäspa-lakanat vierashuoneen lakanoiksi ihan pelkän ulkonäön vuoksi. Kokeilin kuitenkin noita lakanoita itse ja halleluja, nämä ovat osoittautuneet juuri siksi mitä haen.

Lakanat eivät ole kutistuneet pesussa, ne eivät ole menneet pinnaltaan huonoiksi ja ne tuntuvat käytössä todella ylellisiltä. Aivan kuin hotellien lakanat!

Parivuoteen lakanan hinnan ollessa vain 24,95 euroa en voi kuin suositella.

7 kommenttia

 1. Nykylakanoiden ongelma tuntuu olevan niiden pölyn ja karvojen vetäminen puoleensa. Miten näiden kanssa? Vetääkö karvoja puoleensa?

 2. Ohhoh! Tää vinkki tuli kuin tilauksesta… uskomaton ajoitus. Täytyykin käydä hakemassa testiin. Ty!

 3. Hieno juttu, että meitä on muitakin herkkiksiä! Minun lakanoissani ei saa olla mitään ihmeellisiä lanka”myttyjä”, siis kankaassa. Aina iltaisin käyn lakanan läpi, ettei mikään näkkärinmuru oli eksynyt petiini, tai sokerinmuru!
  Herkistyin lopullisesti karvaisen karkeille lakanoille kun sain autoimmuunisairauden urtikarian (ns. nokkosihottuman).
  Siinä oli välillä iho niiiiin mimosanherkkänä, ettei mikään kangas saanut koskettaa.
  Pussilakanoitakin piti välillä vaihtaa keskellä yötä.Saksilla raavin selkäänikin.
  Sitten keksin; monet pussilakanat ovat sileämpiä kuin aluslakanat. En ole kovin kalliita tosin raaskinut ostaa. No, laitoin 120 cm sänkyyni ensin aluslakanan ja sitten päälle sileämmän pussilakanan. Toki se jää vähän vajaaksi jommasta kummasta päästä, mutta keskivartaloni saa levätä sileällä 🙂 Nukun nimittäin aina alastikin.
  Kiitos tuosta vinkistä, pitää varmaan tilata noita lakanoita.

 4. Itse pitkän etsimisen jälkeen löysin Stockmannin Casa malliston muotoonommellut lakanat 100% puuvillaa (stonewashed 100%egyptian cotton). Yksi oli koekäytössä, siinä nukun hyvällä mielellä, on kaunis ja tuntuu hyvältä pesun jälkeenkin ja pysyy sijauspatjan päällä. Ostin kaksi lisää. Hinta on 17,90. Kirveli kyllä tuo hinta, mutta uskon, että hyvä mieli ja lakanat kestävät vuosia. Onnekkaasti voin nyt myös konmarittaa lakanakaappiani. Toivottavasti tämä ei vaikuta mainokselta, varmaan noita samoja löytyy muistakin liikkeistä eri nimellä. Made in Portugal ovat.

 5. Olisin varovainen sanomaan uusia lakanoita hyviksi. Mistä tietää, mikä lakana on pitkäikäinen eikä haurastu ohjeiden mukaan hoidettuna? Aikaisemmin laadukkaita tuotteita valmistaneiden yritysten lakanat ovat nyttemmin osoittautuneet kovin nopeasti haurastuviksi. Löysin itse pari vuotta sitten hyvät lakanat Orimattilassa sijaitsevasta yrityksestä Full Moon. High Quality kampapuuvillasta valmistetut aluslakanat, pussilakanat sekä tyynyliinat ovat täyttäneet odotukseni. Jos lakanat eivät repeile ja ovat muutenkin käyttökelpoisia vielä muutaman vuoden kuluttua, niitä voinee pitää erinomaisina. Suosittelen tutustumaan, vaikka Ikean lakanoita tyyriimpiä ovatkin.

 6. Vieläkö lakanat ovat tuntuneet hyvältä näin viiden kuukauden käytön jälkeen? Entä miten on tuon pölyn kanssa, onko vetänyt puoleensa?

  1. Hyvin ovat toimineet edelleen. Pölyä en ole tunnustanut ongelmaksi.

   Kävin jopa ostamassa näitä lisää Ikeasta eilen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.