AmazonGlobal Priority -toimitus oli pieni pettymys

AmazonGlobal Priority
AmazonGlobal Priority

Tilatessani pari päivää sitten kirjoja Amazonista huomasin, että heillä on uutena vaihtoehtona AmazonGlobal Priority Shipping. Tässä palvelussa tilaukselle taataan tietty toimituspäivä.

Normaalin toimituksen (Standard International Shipping) hinta oli 7,98 dollaria, AmazonGlobal Expedited Shipping -toimituksen hinta 15,48 dollaria ja AmazonGlobal Priority Shipping -toimituksen hinta 31,48 dollaria.

Tällaisena globaalin verkkokaupan fanina tätä oli pakko kokeilla.

Tein tilauksen 11. heinäkuuta 2016 kello 12:28. Minulle taattu toimituspäivä oli 13. heinäkuuta. Tilauksen tekemisen jälkeen näin että tarkalleen ottaen toimitus taattiin 13. heinäkuuta 2016 kello 20:00 mennessä.

Aluksi kaikki näytti hyvältä. En voinut kuin ihailla sitä vauhtia, millä pakettini kiisi ympäri maailmaa.

Tilaukseni UPS:n seuranta
Tilaukseni UPS:n seuranta

Tilaus lähti USA:sta 11.7.2016 kello 18:25 paikallista aikaa. Saksaan tilaus saapui 12.7.2016 kello 19:16. Ruotsiin tilaus saapui 13.7.2016 kello 03:24. Suomessa tilaus oli 13.7.2016 kello 04:30 luvatun toimituspäivän aamuna. Tilaus skannattiin jakeluauton kyytiin kello 09:25.

Ja sitten… ei mitään. Odottelin pakettia saapuvaksi koko eilisen päivän mutta mitään ei kuulunut.

Illalla kello 22:30 otin yhteyttä Amazonin asiakaspalveluun ja kysyin mikä kestää. He kertoivat, että voisin jättää heille soittopyynnön. Tämän jälkeen Amazon soittaisi minulle ja yhdistäisi linjalle UPS:n. Tämä kuulemma tietoturvasyistä.

Amazonin antamat ohjeet olivat kuitenkin hieman virheellisiä. Tämä takaisinsoittopalvelu toimii vain USA:ssa (ja sen alueilla).

Soitin tänään aamulla Suomen UPS:lle itse ja kysyin tilannetta. He kertoivat että pakettini on skannattu jakeluautoon eilen kello 09:25. UPS:n asiakaspalvelija kuitenkin epäili että pakettini ei ole ehtinyt auton kyytiin koska autot kuulemma lähtevät kello 09:00. Tässä oli hieman epäselvyyttä koska pakettini on kuitenkin skannattu autoon.

UPS:n asiakaspalvelija kertoi lisäksi että pakettini on UPS Suomen näkökulmasta UPS Worldwide Saver mikä tarkoittaa sitä, että he jakelevat sen seuraavan työpäivän aikana 09:00 – 18:00. Tässä kohti on selkeä ristiriita tuon Amazonin myymän tuotteen (taattu jakelu) ja Suomen UPS:n järjestelmässä olevan tuotteen (seuraavan työpäivän jakelu Suomessa) kanssa.

UPS:n asiakaspalvelija kertoi lisäksi että heillä ei ole soittopalvelua. Toisin sanoen kuskit eivät soita ennen saapumista ovelle ja / tai jos kotona ei ollut ketään. Voisin kuitenkin jättää ovelle valtakirjan, jolla oikeuttaisin kuskin jättämään paketin etuovelle.

Pakettini toimitettiin minulle lopulta 14.7.2016 kello 12:30. Eroa luvattuun toimitusaikaan tuli 16,5 tuntia.

Lähetin tästä reklamaation Amazonille. Korvauksena myöhästymisestä Amazon hyvitti minulle koko toimituksen hinnan 31,48 dollaria.

Tästä blogijutusta piti tulla kansainvälisen verkkokaupan logistiikan ylistys. Olin aidosti innoissani ajatuksesta että voin tilata kirjan Amazonista USA:sta ja saada sen käteeni alle 48 tunnissa tilauksesta. (Tätä voi todistaa mm. avovaimoni ja kaverini, joille selitin tätä konseptia innoissani suu vaahdossa.) AmazonGlobal Priority Shipping ei kuitenkaan pystynyt täysin kattamaan lupaustaan taatusta toimitusajasta.

Parempi vaihtoehto voi olla AmazonGlobal Expedited Shipping, joka netissä kirjoitettujen komeusten perusteella tuo kirjat perille lähes ja puolta halvemmalla.

2 kommenttia

  1. Kannattaisiko kokeilla jonkun ajan päästä.
    Amazonista saattaa lähteä tulikiven katkuisia viestejä Suomeen.

  2. Tuo kuullostaa kovin tutulta UPS Suomen toiminnalta. Itse olen tilannut pukuja Suitsupply nimisestä verkkokaupasta ja homma on toiminut hyvin. Yhtäkkiä viime keväänä homma alkoi tökkiä. Lähetys saapui Suomeen Hollannista parissa päivässä, mutta siihen lähetys tyssäsi, lopulta Postista tuli saapumisilmoitus, kuusi päivää sen jälkeen kun lähetys oli saapunut UPS:llä Suomeen, että se on noudettavissa paikallisesta postista. Pöyristyneenä olin tietenkin yhteydessä sekä tavaran toimittajaan joka ei voinut uskoa korviaan, että Suomen UPS:ään joka väitti, että heillä on sopimuksen mukaan oikeus siirtää lähetykset Postin toimitettavaksi. Muistaakseni UPS vetosi juuri samaan, eli että pakettini on UPS Suomen näkökulmasta UPS Worldwide Saver. Kun sama toistui, lopetin tilaukset ko. kaupasta, ja ylipäänsä nettikaupoista jotka käyttävät UPS:ää.

    UPS:n kannalta tilanne on tietenkin edullinen: dumpataan koko päivän lähetys Suomen Postin hoidettavaksi.

    Olen sittemmin saanut Suitsupplylta tiedon, että UPS ei toiminut sopimusehtojen mukaisesti, eli heillä ei olisi ollut oikeutta siirtää toimitusta postin hoidettavaksi.

    Nähtäväksi jää, mutta kovin hitaalta tuo UPS:n toiminta täällä Suomen päässä vaikuttaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.