Mitä keskiluokka ei ymmärrä rikkaista

Ei köyhä (Instagram: viki_odintcova)
Ei köyhä (Instagram: viki_odintcova)

Vain harvat ihmiset keskiluokassa ymmärtävät rikkaiden ihmisten ajatusmaailmaa. Jos he ymmärtäisivät, hekin kuuluisivat parhaiten ansaitsevien joukkoon.

– Steve Siebold

Törmäsin tänään Steve Sieboldin artikkeliin, jossa hän esitteli viisi asiaa, joita keskiluokkaiset eivät ymmärrä rikkaista. Nämä asiat ovat:

  1. Rikkaat viihtyvät epämukavuusalueellaan. Suurin osa ihmisistä haluaa tuntea olonsa mukavaksi. Rikkaat tietävät että rikastuakseen heidän on siedettävä väliaikaisesti kipua. Ei ole helppoa puskea eteenpäin kun kaikki ympärillä ovat negatiivia, kyynisiä eivätkä tue sinua.
  2. Rikkaat haaveilevat tulevaisuudesta. Ihmiset, jotka uskovat, että parhaat päivät ovat takana eivät yleensä rikastu. Varakkaat ovat optimistisia tulevaisuudesta. He päättävät miltä tulevaisuuden pitää näyttää ja tekevät ja toteuttavat suunnitelman, jolla tuo tulevaisuus toteutuu.
  3. Rikkaat ovat itsevarmempia. Rikkaat ovat itsevarmoja koska he onnistuvat jatkuvasti tavoitteissa, jotka he asettavat itselleen. Pikkuhiljaa he uskovat voivansa saavuttaa mitä tahansa. Lopulta tästä tulee itsensä toteuttava ennustus.
  4. Rikkaille raha on vapautta. Rikkaat eivät hanki rahaa statuksen vuoksi. He hankkivat rahaa saavuttaakseen vapauden. Todellinen vapaus on mahdotonta ilman varallisuutta.
  5. Rikkaat valitsevat seuransa tarkoin. Hyvässä kunnossa olevat viettävät aikaa muiden hyväkuntoisten kanssa. Menestyneet ihmiset ovat samaa mieltä siitä että ajatukset ovat tarttuvia. Meistä tulee samankaltaisia kuin ihmisistä joihin samaistumme. Pyri viettämään enemmän aikaa ihmisten kanssa jotka ovat sinua rikkaampia.

Jos Steve Sieboldin ajatukset kiehtovat, häneltä löytyy kirja How rich people think.

Steve Sieboldin tarina on että hän päätyi näihin havaintoihin tutkimalla kymmenien vuosien ajan satojen rikkaiden ajatuksia. Saman tempun tehneitä löytyy paljon muitakin. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Think and grow rich (Napoleon Hillin klassinen, jo vuonna 1937 julkaisema kirja, jota on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 100 miljoonaa kappaletta.)
  • Secrets of the millionaire mind (T. Harv Ekerin teoksen lähtökohtana on että jos et menesty niin hyvin kuin haluaisit, kyse ei ole siitä että sinussa olisi jotain vikaa. Kyse on ainoastaan siitä että et tiedä jotakin.)
  • The millionaire next door (Tohtorien Stanley ja Danko kirjoittama kirja, jonka pääviestinä on että amerikkalaiset miljonäärit elävät pääasiassa hyvin kurinalaista elämää. Rahojaan levittelevät ihmiset ovat yleensä joko perineet varallisuutensa tai heillä ei ole sitä laisinkaan.)
  • How to win friends and influence people (Dale Carnegien kirja joka, hämmentävää kyllä, tekee mitä lupaa otsikossa.)
  • Rich dad poor dad (Robert T. Kiyosaki puhuu samasta asiasta kuin kaikki edellä. Kiyosakin tehokeinona on kääntää tarina kertomukseksi asioista jotka hän oppi rikkaalta isäpuoleltaan ja köyhältä biologiselta isältään. Monet Kiyosakin jutuista ovat faktisesti huttua mutta tämä ei ole estänyt tätä kirjaa nousemasta yhdeksi myydyimmistä talousoppaista.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.