Sähkörullalauta ja neljä muuta auton korviketta

Minulla on jo jonkin aikaa ollut unelmana hankkia itselleni joku sähköllä toimiva kulkupeli oman auton rinnalle (tai jopa korvikkeeksi). Suurin osa autoni käytöstä kun on nykyään noin kahdeksan kilometrin lenkkejä keskustaan ja takaisin.

Listaan näitä nyt näitä katsomiani härveleitä tässä ihan vain siksi jos jollakin teistä olisi heittää hyviä, luovia ideoita tai kommentteja näistä.

Zero sähkömoottoripyörä

Zero sähkömoottoripyörä
Zero sähkömoottoripyörä

Listani kallein vaihtoehto on Zeron sähkömoottoripyörä. Kuvan yksilö on myynnissä 18 950 eurolla. Melko kallista.

Oma tuntumani on että nämä on tehty oikean moottoripyörän korvikkeeksi. Näissä on pitkä toimintasäde, huikea kiihtyvyys ja melkoinen huippunopeus. Kaikki ominaisuuksia jotka eivät kiinnosta minua tippaakaan.

Sähköskootteri

BMW:n sähköskootterin prototyyppi
BMW:n sähköskootterin prototyyppi

Sähköskootteri mopona olisi oikeastaan se juttu minkä haluaisin. Mopon nopeus olisi minulle juuri sopiva. Lisäksi saisin tuon kätevästi parkkiin oven eteen josta olisi näppärä lähteä nopeasti liikkeelle. Ei muuta kuin töpseli irti ja ajoon.

En kuitenkaan ole löytänyt markkinoilta vielä yhtäkään fiksua sähköskootteria.

Kuvan BMW maksaa jotain 16 000 euron tietämillä. Lisäksi tuossa on huippunopeutta yli 120 kilometriä tunnissa? Miksi?

Sähkömopoautohärpätys

Rally USA 2000 sähkömopoautomikälie
Rally USA 2000 sähkömopoautomikälie

BMW:n sähköskootteria halvempi ratkaisu olisi kuvan Rally USA 2000 sähkömopo. Hintaa tällä härvelillä on 6900 euroa.

Tässä on aika paljon hyviä juttuja. Huippunopeus on 45 km/h. Toimintasäde 80 kilometrin tietämillä. Katto, ovet.

Sähköpotkulauta

Velocifero Mad sähköpotkulauta
Velocifero Mad sähköpotkulauta

Kuvassa näkyvän Velocifero Mad sähköpotkulaudan hinta on 1190 euroa.

Tämän härvelin etuna on että tällä saa ilmeisesti ajaa jalkakäytävällä ja pyörätiellä. Tästä selkeää plussaa.

Sähkörullalauta

Boostedboard sähkörullalauta
Boostedboard sähkörullalauta

Jonkinlainen villi kortti listallani on Casey Neistatin Youtube-videoista tuttu sähkörullalauta.

Kuvan Boostedboard maksaa USA:ssa 900 euroa.

Plussaa tämä vehje saa… no, Casey Neistatista.

Vähän epäilyttää kyllä pysyisinkö tuolla pystyssä. Lisäksi luulen että tämän käyttökelpoisuus lakkaa aika nopeasti syksyn sateiden alettua.

Tällaisia härpättimiä olen itse keksinyt. Mitä muita ideoita tulisi mieleen sähkökäyttöiseksi auton korvaajaksi?

6 kommenttia

 1. Polkupyörä on paras tuohon tarkoitukseen. 8 kilometriä on sopiva pyöräilymatka. Pyörä on edullinen hankkia ja ylläpitää, talvivarusteisiin uppoaa jonkin verran rahaa, mutta vastineeksi kunto kohoaa ja ympäristö säästyy.

 2. Itsekin olen miettinyt auton *korviketta*, mutta en ole sellaista vielä löytänyt. Nuohan ovat kivoja kulkuvälineitä auton rinnalla, mutta eivät korvaa kokonaan autoa. Eli kun auton joutuu kuitenkin omistamaan, niin sillä ajaminen ei ole lopulta kovin kallista, ehkä luokkaa 15 senttiä per kilometri. Sähköpotkulauta maksaa siis itsensä takaisin vasta 8000km ajon jälkeen.

  1. Mulla ei ole tässä tällä kertaa tavoitteena rahan säästö. Tämä menee (toistaiseksi) enemmän leikkikalun hankkimisen puolelle. Se, onko näistä auton korvikkeeksi riippuu varmaan aika pitkälti omasta tilanteesta.

   Musta hauskin esimerkki on tuo Casey Neistat. Se asuu New Yorkissa ja käyttää sähkörullalauttaa sekä helikopteria liikkumiseen.

 3. Kiinassa on yli 15 miljoonaa sähkömopoa, mutta niitä tuodaan länsimaihin aika vähän. Yksi brändi joka lännessäkin on myynnissä on Mahindra Genze, mutta sekin on kyllä aika high-end tuote, hinta $3000.

 4. Olen itse ajellut puolisen vuotta työmatkaa sähköpolkupyörällä, 16km suuntaansa. Tavalliseen polkupyörään verrattuna etua on se ettei tarvitse hikoilla eikä siis käydä duunissa suihkussa, lisäksi kulkee 25km/h riippumatta tuulesta. Hyvä pyörä maksaa pari tonnia. Ja saa luonnollisesti ajaa pyörätiellä.

  Sähköpyörälläkin pystyy toki halutessaan hikoilemaan vähentämällä avustuksen tehoa, joten kuntoilukin onnistuu itse valitulla tasolla esim. kotiinpäin ajellessa.

  Boosted Board on takuulla hauskin näistä vehjeksistä, sen pystyssä pysymisen oppii kyllä. Mutta olet oikeassa että se on muita herkempi keleille.

  Sähkömopo ja vastaavat on varmastikin se nopein vaihtoehto, joskin sähköpyörään verrattuna absoluuttinen ajansäästö tuolla matkalla jäänee melko pieneksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.