Tajuton Finnair Plus -mokani

Finnair Plus -tarjousmaili
Finnair Plus -tarjousmaili

Olen lentänyt aika paljon elämäni aikana Finnairilla. Ostin viimeksi alkuviikosta itselleni Finnairin meno-paluu -lennot Ivaloon 285,89 eurolla.

Tajusin kuitenkin vasta joitakin vuosia sitten alkaa kerätä Finnair Plus -pisteitä. Olin aiemmin pitänyt pisteitä ihan turhina ja käytännössä arvottomina.

Vasta tänään opin kuinka järjettömän arvokkaita Finnair Plus -pisteet oikeasti ovat.

Huomasin tuossa että Finnairilta oli tullut alkuviikosta Finnair Plus -tarjoussähköposti. En reagoinut tuohon aluksi mitenkään. Olisi kannattanut.

Finnairin tänään keskiyöllä päättyvässä kampanjassa olisi nimittäin saanut:

  • Suomen sisäiset lennot 15 000 pistettä (Economy)
  • Pohjois-Euroopan lennot 15 000 pistettä (Economy), 22 000 pistettä (Business)
  • Muu Eurooppa, Dubai ja Tel Aviv 30 000 pistettä (Economy), 50 000 pistettä (Business)
  • Aasia ja Pohjois-Amerikka 100 000 pistettä (Economy), 175 000 pistettä (Business)

Jos olisin käyttänyt Ivalon lentoni ostamiseen tätä kampanjaa, minulla olisi mennyt siihen 15 000 pistettä ja minun olisi pitänyt maksaa vain 26 euron lisämaksu veroista.

Koska en ollut hereillä näiden Finnair Plus -pisteiden kanssa, menetin typeryyteni takia 259,59 euroa. 

Vielä ironisemmaksi tämän tekee että Finnairilta tuli minulle alkuviikosta myös toinen sähköposti. Tuossa sähköpostissa huomautettiin että minulla on menossa vanhaksi… arvasitte oikein… 15 000 Finnair Plus -pistettä.

Päivän pro tip nro 1. Tarkista ennen lentojen varaamista Finnair Plus -kampanjat!

Ps. Vielä pieni jälkinäytös.  Jos pisteitä ei ole kasassa tarpeeksi lentopalkintoa varten, voi niitä ostaa Finnairilta lisää. 9000 pistettä maksaa 115,88 euroa.

Tämän kyseisen kampanjan aikana 13 000 + 1950 pistettä irtosi 167,38 eurolla. Mitä? Mitä?!

(Halvimmillaan pisteitä sai ostamalla niitä 50 000 pistettä 643,75 eurolla jolloin kaupan päälle saa 20 000 lisäpistettä.)

 

2 kommenttia

  1. Käytä pisteesi vaikka ostoksiin Stockmannilla, ettei mene vanhaksi!

  2. Minä olen hyötynyt lentopisteistä minimaalisesti. Rekisteröinteihin, erilaisten mainitsemiesi mainospostien lukemiseen ja mainitsemasi kaltaisiin (sub)optimointiyrityksiin on mennyt niin paljon aikaa, että en katso päässeeni koulutetun ihmisen tuntipalkalle. Olen aina yrittänyt lentää halvimmalla mahdollisella tavalla, mikä on tarkoittanut 3-4 yhtiön pistesysteemin läpikäyntiä (käytänkö pisteitä, ostanko pisteitä, siirränkö pisteitä 1-2 luottokortilta, etc ad nauseam) eri firmojen yleisten tarjousten lisäksi. Suosittelen miettimään panos-tuotos-suhdetta, pitämään korttien määrän minimissä ja sähköpostilaatikon puhtaana 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.