Auton varusteiden hinta

Eräs saksalainen Audi A6
Eräs saksalainen Audi A6

Tämä on näitä blogijuttuja joilla ei ole välttämättä hirveästi merkitystä muille kuin itselleni.

Olen katsellut jonkin verran Saksan autoja. Osasta autoista kuitenkin puuttuu sellaisia varusteita mitä haluan. Näiden asentaminen jälkikäteen voi olla yllättävän kallista.

Tässä esimerkkejä:

 • BMW:n 5-sarjan autoista puuttuu usein ns. cold climate -version (S842A). Tuon asentaminen jälkikäteen merkkiliikkeessä kustantaa noin 2500 euroa.
 • Webasto / Eber kaukosäädöllä on aika kallis. Laakkosella tuon hinta oli 2986 euroa. Ilman kaukosäätöä hinta oli 2677 euroa.
 • Ilmajousituksella varustettuun Audiin vetokoukun asennus kustansi 2122 euroa.
 • BMW:n vanteet ja renkaat olivat yllättävän hintavia. Tehtaan valmis nastarengaspaketti oli luokkaa 2500 euroa. Tämä sisältää vanteet, renkaat ja jotkut ilmanpainehärpättimet.

Maahantuonnin kulut ovat olleet kuljetuksineen 2000 euron luokkaa. Veroja Saksassa 33 450 euroa maksavaan Audiin joutuu maksamaan 9660 euroa. Kokonaishinta tällaiselle Audille on 45 201,58 euroa.

Kun tuohon lisää talvirengassarjan ja vetokoukun, on yhteishinta 49 800 euroa.

Saksan autojen etuna on että varusteet ovat viimeisen päälle kohdillaan. Tästä tulee kuitenkin takkiin noin 10 000 euroa autoa myydessä.

Alkaa vähän haista siltä että jatkossa otan autoni uutena työsuhdeautoina.

4 kommenttia

 1. Voisiko olla vaihtoehtona se, että ostat auton suomesta uutena niillä varusteluilla kun haluat, mutta vaihdat automerkin ja mallin kokonaisuudessaan yhden tai kaksi astetta halvempaan?

  Vertaa Audi, Volkswagen, Skoda ja Seat tms.

  1. Olen miettinyt tuotakin. Skoda Kodiaq esimerkiksi näyttää todella houkuttelevalta. Toisaalta tässä on ollut isona tavoitteena hankkia hiirenhiljainen premium-auto ilmajousituksella ja törkeällä määrällä avustinjärjestelmiä.

 2. Postauksesi viimeinen lause jäi mietittymään.
  ”Alkaa vähän haista siltä että jatkossa otan autoni uutena työsuhdeautoina.”

  Itse olen laskeskellut näitä juttuja viimeksi puolisen vuotta sitten kun työsuhdeautoa tarjottiin, enkä saanut sitä mitenkään itselleni kannattavaksi. Näissä laskelmissa on sen verran monta tekijää, että yhtä oikeaa vastausta ei ole (esim. itse en ikinä ostaisi uutta autoa itselleni ja tämä laittaa laskelmat jo ihan uuteen valoon), mutta mielelläni näkisin sinun laskelmasi, jos olet niitä tehnyt.

  1. Voin pistää tuosta ihan laskelmatkin. Enemmän tuossa on kuitenkin kyse ”riskittömyydestä” sekä siitä että vihaan sitä kun raha lähtee pankkitililtä pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.