”Vanhentunut” S-ryhmän lahjakortti ei välttämättä ole vanhentunut

S-ryhmän lahjakortteja (ehkä tuollaisia vanhoja)
S-ryhmän lahjakortteja (ehkä tuollaisia vanhoja)

Olen kirjoitellut tänne blogiin aiemminkin siitä miten lahjakortit ovat saatanasta joskus vähän huono juttu. Tämä tuli todistettua taas tänään.

Olen aikoinaan saanut 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Avovaimoni yritti ostaa tällä lahjakortilla ruokaa pari päivää sitten. Kassa kuitenkin sanoi että kortti on ilmeisesti vanhentunut.

Avovaimoni kertoi tästä minulle. Kokeilin samaa itse. Sama juttu. Kassa epäili että kortti on mennyt vanhaksi. Kassa kuitenkin kertoi että hän ei ollut ikinä aiemmin nähnyt järjestelmän antamaa virhettä.

Itse näin virheet, joissa luki (en saanut näitä ylös) suunnilleen näin:

  • Mastercard… yhdistetään
  • Maksujärjestelmä ei ole voimassa / virheellinen

Koska olen tällainen nörtti, tuo vilaukselta näkemäni virheilmoitus sai minut epäilemään että ehkäpä S-ryhmä on jossakin vaiheessa vaihtanut lahjakorttien järjestelmää.

Ajoin siis Hämeenlinnan keskustasta Prismaan, jossa oli avoinna oleva S-ryhmän asiakaspalvelu.

Tuolla tuli sama virhe. Ensimmäinen reaktio oli että korttini on vanhentunut. Olin kuitenkin 99 % varma että korttini ei voi vanhentua koska se on annettu minulle ikuisesti voimassa olevana korttina.

Ystävällinen asiakaspalvelija kaivoikin arkistojen kätköistä jonkun sisäisen ohjeen näistä korteista. S-ryhmä on muuttanut lahjakorttisysteemejään. Hän kertoi minulle että korttini voidaan vaihtaa uudenmalliseen korttiin, jonka saldo on laskeva.

Mainitsin että eihän kauppa voi näin tehdä yksipuolisella päätöksellä. Pyysin saada nähdä mitä tuossa ohjeessa lukee. Hän sanoi ettei voi näyttää sitä minulle. Sääli.

Mutta kuitenkin. Jos sinulla on S-ryhmän lahjakortti, joka antaa omituisen virheilmoituksen kassalla, lahjakorttisi ei välttämättä ole arvoton. Älä siis heitä sitä roskiin vaan käy jossakin S-ryhmän asiakaspalvelupisteessä tsekkaamassa tilanne.

Sen perusteella mitä käsitin, ikuisesti voimassa olevat kortit ovat edelleen ikuisesti voimassa. Niillä maksaminen on vain melkoinen operaatio. Toinen vaihtoehto on vaihtaa kortti uuteen malliin kuten tein itse. Etuna tässä on että korttia ei ole pakko käyttää kerralla kokonaan. Haittana on että kortille tuli nyt kahden vuoden voimassaoloaika.

Ja kuten todettua, lahjakortit ovat… haastavia.

Ps. Olisi tosi hienoa jos tähän saisi kuvituskuvaksi kuvan, josta tuollaisen kortin voi tunnistaa. Asiakaspalvelijalla oli tällainen kuva siinä sisäisessä ohjeessa. Tuo yllä oleva tämän jutun kuvituskuva ei ole sama mikä hänellä oli.

3 kommenttia

  1. Hei,

    linkki sähköpostitilaukseesi ei ole kunnossa. Olen kokeillut muutamasta paikasta ja päätyy virheeseen kuten joku naisihminen kertoi!

    seppo saari

    1. Joo, näin on. En ole ottanut tuonne uutiskirjeeseen uusia tilaajia nyt kohta pariin vuoteen kustannussyistä. Tuon voisi toki täällä sanoa selvemminkin… Voin kyllä lisätä sinut manuaalisesti mukaan jos haluat? Pistänkö tämän sähköpostin mikä tässä näkyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.