Uusia säästötavoitteita

Uusi BMW X3
Uusi BMW X3

Olen jo pistänyt tulotavoitteeni uusiksi. Huomasin tänään yhden kaverini kanssa keskustellessani että minulta on nyt parin vuoden ajan puuttunut kunnon säästötavoitteet.

En nyt tarkoita säästötavoitteella eläkesäästötavoitteita. Tuo on ihan oma projektinsa.

Tarkoitan tällaisia ihan ”perinteisiä” ja bucket list- säästötavoitteita.

Tämä lista on vielä vähän hähmäinen mutta (näin Jon Olssonin videoita katsottuani) ajattelin tuonne listalle seuraavia juttuja:

  • Uusi BMW X3. Vanhan mallin sai karvalakkiversiona 60 000 eurolla. Tähän pitäisi budjetoida lisävarusteineen (Adaptive Drive, adaptiivinen vakionopeudensäädin + turvavarusteet, comfort-istuimet, kattoluukku, vetokoukku) varmaan 85 000 euroa. Tuo julkaistaneen ensi vuoden alkupuolella ja tilaukset voisi laittaa sisään varmaan alkusyksystä. Sopiva aika tavoitteelle voisi olla tasan vuosi eli 27.11.2017.
  • Nimbus 305 Coupé. Tämän ruotsalaisen matkaveneen hinta on n. 250 000 euroa. Pistetään varusteisiin ja bensaan 30 000 euroa päälle eli 300 000 euroa. Aikataulu… Paha. 2,5 vuoden päästä kesällä, tilaus sisään venemessuilla? 10.2.2019.
  • Omakotitalo Espoosta. Olen katsellut näiden hintoja ja sopivien hinnat ovat liikkuneet 750 000 euron kieppeillä. Tämä voisi olla hankittuna ennen 40 ikävuotta. Laitan siis tähän aikatauluksi 24.12.2018.
  • Kesämökki Hauho-Hämeenlinna -akselilta. Yksi perinteinen tavoite on kesämökki. Sopivien hinnat näyttävät liikkuvan tuolla 400 000 eurossa. Tämä voisi olla hankittuna viiden vuoden päästä kesällä. Laitetaan tähän 1.5.2021.
  • Asunto New Yorkista. Hintalapun laittaminen tälle on vähän hankalampi. Asuntojen hinnat kun vaihtelevat todella reilusti. Näyttäisi siltä että tähän pitäisi budjetoida 12 000 000 euroa. Kiva aikataulu voisi olla 45-vuotisjuhlien viettäminen täällä. Pistetään… 1.11.2023. Ehtii vähän sisustaakin.

Näiden pohjalta voisi sitten laskea tarvittavia vuosituloja. Tuohon viimeiseen tavoitteeseen vuositulojen pitäisi olla Bankraten laskurin mukaan 5,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Tekemistä vaille valmis, taas kerran.

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.