Omien tilitapahtumien haku Osuuspankista

Tilitapahtumat Exceliin S-Pankista vs. Osuuspankista
Tilitapahtumat Exceliin S-Pankista vs. Osuuspankista

Olen tekemässä taloutemme menojen analysointia. Tätä varten yritän siirtää tilitapahtumat minun, avovaimon sekä yhteiseltä ruokatililtämme Exceliin.

S-Pankista tilitapahtumien haku ja siirtäminen Exceliin käy kuin tanssi vain.

Osuuspankista… No, tilanne on aika haastava.

Tilitapahtumat ovat tuolla Osuuspankin verkkopankin uudessa versiossa tuollaista ihme tauhkaa.

Kiitos blogin lukijoiden, opin äsken miten nämä saa ulos fiksummin.

Osuuspankin vanhasta versiosta saa tilitapahtumat CSV-muodossa näin:

 1. Mene: Henkilöasiakkaat -> Tilit ja maksut -> Tilit -> Verkkotiliote
 2. Katso: Valitse tiliotteelle tulevien tapahtumien ajanjakso – tai hae tapahtumat ajalta.
 3. Kirjoita päivämäärät.
 4. Valita linkki: Lataa pelkät tilitapahtumat tiedostona (csv)

Tämän voi sitten ladata Exceliin ja muokata samaan muotoon kuin S-Pankin tiedot.

En äkkiseltään löytänyt tätä mahdollisuutta tuolta Osuuspankin uudesta versiosta. Ehkä se sielläkin jossain lymyää?

Kiitos avusta, Teppo ja Leena.

Ps. Olenko ainoa jonka mielestä olisi tosi hienoa jos Suomessa toimisi helposti joku softa kuten YNAB, Mint.com, Quicken tai jopa Intuit?

6 kommenttia

 1. Moi. Minulla on sama ongelma OP:n kanssa, mutta ei ratkaisua. Ehkä osaat auttaa?

  Ensinnäkin, uudessa OP:n verkkopankissa .csv -muotoinen tiliote on ladattavissa: Päivittäiset raha-asiat –> Tilit / Tiliotteet –> esim. Hae kuukauden tapahtumat –> Lataa pelkät tilitapahtumat tiedostona (csv).

  Ongelma on, että kun näin saadun tiedoston avaa Excelissä, tiedot menevät kahteen sarakkeeseen juurikin mainitsemassasi ”ihme tauhkaa”-tauhkaa muodossa, vieläpä siten, että eurot menee ensimmäisen sarakkeen loppuun ja sentit toisen alkuun. Ei näppärää. Ehkä en vain osaa?

  Ongelmaa ei aiemmin ollut, mutta OP (tai Microsoft) muutti jotain vuosi pari sitten, jonka jälkeen tiedot on saanut taistella järjelliseen Excel-muotoon. Olen ollut tästä OP:hen yhteydessä, mutta turhaan.

  Luulisi, ettei olisi OP:lle kummoinen temppu tehdä koodi, joka tuuppaa verkkopankista ulos Excelissä siististi avautuvan .csv-tiedoston, tuon tauhkan sijaan. Sitä odotellessa, kiinnostaisi tietää, miten tarkalleen sinun tapauksessasi voi nuo tiedot ”muokata samaan muotoon kuin S-Pankin tiedot.” Näppärästi vai hammasta purren?

  Onko muilla blogin lukijoilla ratkaisua tähän?

  Kiitos avusta!

  1. Tuossa voi olla sellainen että sulla on siellä joku vanha ”Text to columns” -sääntö päällä. Tuossa auttaa joskus sellainen että otat jonkun tiedoston ja teet sille ”Text to columns” niin että valitset delimiteriksi jonkun ihan satunnaisen määrän kirjaimia. Sitten kokeilet avata CSV:n uudelleen.

  2. Ainakin itse sain (tämän hetkisellä OP:n CSV exportilla) Excelin avulla valitsemalla valikosta Data => Get External Data => Import Text File, josta saa määriteltyä miten Excel tiedostoa käsittelee. Delimeter on semicolon ja File Origin on Central European (ISO Latin 2), joiden avulla saa jo ihan fiksusti rivitettyä ja tekstiä ääkkösten kanssa ulos.

 2. Moikka,

  Samassa projektissa itsekin eli analysoimassa omia budjetteja uudella OP:lla. Tuo csv-hässäkä on kamala excelillä. Jos haluaa helponnusta ja nopeutta ja tehdä tämän luovasti, käyttäkää ihmeessä Google Sheettiä ja siinä add-ons nimeltä CSV Converter. Toimii kuin junan vessa (ne vanhat).

  eli seuraavasti pelittää:
  1)Päivittäiset raha-asiat –> Tilit / Tiliotteet –> esim. Hae kuukauden tapahtumat –> Lataa pelkät tilitapahtumat tiedostona (csv).
  2) Mene Google Sheettiin ja avaa uusi sheet. Mene Add-ons valikkoon ja Get Add-ons. Etsi CSV Converter ja asenna se.
  3) Importoi cvs –> Add ons –> CSV Converter –> Import CSV file –> Choose file (etsi siis koneeltasi, olethan ladannut sen valmiiksi OP:sta)–> CSV File charset = voi olla kumpikin vaihtoehdoista –> Seperator = ; (eli puolipiste) ja sitten OK. Odota, että csv latautuu.

  –> Leiki tiedostoillasi. Ja muuta tarvittaessa skandit (ne eivät tule puhtaana).

 3. Meinasi mennä minullakin hermo tuon uuden OP:n kanssa…

  Tämä export/import toimii myös Libre Officella kun muistaa valita erottimeksi __pelkän__ puolipisteen. Myös skandit saa toimimaan kun vaihtaa character setiksi `ISO-8859-3`.

  Kiitoksia vinkeistä!

 4. Mulla teettään vaikeuksia koska olen jo 70 vuotta,,,aina ollut op asiakas,,vaihtuu nämä eri paikkoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.