10 parasta tapaa käyttää Finnair Plus -pisteitä

Finnairin bisnesluokka (Kuva: Finnair Business Class)
Finnairin bisnesluokka (Kuva: Finnair Business Class)

Minulta oli menossa pari viikkoa sitten vanhaksi iso kasa Finnair Plus -pisteitä. Selvitin tuolloin miten Finnair Plus -pisteet kannattaa käyttää. Tänään kaverillani oli sama ongelma ja tajusin että hei, tässähän on blogijutun paikka.

Nyrkkisääntönä voi pitää että 10 000 Finnair Plus -pistettä on arvoltaan 30 euroa. Yhden Finnair Plus -pisteen arvo on 0,3 senttiä. Pidän itse selvempänä kertoa 10 000 Finnair Plus -pisteen arvon.

Yhden pisteen arvoon vaikuttaa puhtaan rahallisen arvon lisäksi ainakin kolme asiaa:

 1. Kuinka lähellä likvidiä rahaa ostettava tuote on? Minulle esimerkiksi polttoaine vastaa käytännössä käteistä rahaa. Tarvitsen sitä jatkuvasti. Elokuvalippua en tarvitse. Nesteen lahjakortin voi myös myydä jos sitä ei tarvitse n. 10 % alennuksella. Leffalipuissa alennus on n. 30 % myydessä.
 2. Ostaisitko kyseisen tuotteen muuten? Suurin osa Finnair Shopin tuotteista menee mielestäni kategoriaan ”turha krääsä”. Lentojen osalta pitää varoa ettei tule ”pakko matkustaa” -fiilistä.
 3. Onko tuotteen hinta ylihinnoiteltu normaalihintaan nähden? Finnair Shopin tuotteiden kohdalla vastaus on ehdottomasti kyllä. Bisnesluokan päivitysten kohdalla vastaus on ehdottomasti ei.

Olen yrittänyt järjestää nämä tässä sen mukaan millä käyttötavalla yhdestä Finnair Plus -pisteestä saa suurimman kokonaishyödyn.

1. Bisnesluokan upgrade kampanjan aikana

Finnairilla on usein kampanjoita, joissa economy-luokan lipun päivittäminen pisteillä bisnesluokan lipuksi on tavallista edullisempaa.

Olen päivittänyt oman lippuni Moskovaan bisnesluokan lipuksi kampanjassa, jossa päivitys maksoi 2500 Finnair Plus -pistettä. Bisnesluokan lipun hinta yhteen suunta olisi ollut noin 380 euroa economy-luokkaa kalliimpi.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 1500 euroa

2. Kaukolento pisteiden ja rahan yhdistelmällä

Finnairilla on tällä hetkellä menossa tarjous jossa lennot Bangkokiin maksavat 509 euroa + 2000 pistettä. Tavallisessa tarjouksessa samat lennot maksavat halvimmillaan (Finnairin omilta sivuilta) 640 euroa. 2000 Finnair Plus -pisteen arvo on tällöin 131 euroa.

Tällaista tarjousta hyödynnettäessä kannattaa katsoa mitä sama lento maksaisi hintavertailusivuston kautta.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 655 euroa

3. Lento Eurooppaan pisteiden ja rahan yhdistelmällä

Finnairilla on jaettu Eurooppa kahtia: Pohjois-Eurooppa ja Muu Eurooppa, Dubai ja Tel Aviv. Pohjois-Eurooppa sisältää (vähän tarjouksesta riippuen) seuraavat paikkakunnat: Göteborg, Krakova, Kööpenhamina, Moskova, Oslo, Pietari, Riika, Tallinna, Tukholma, Varsova ja Vilna.

Oletettavasti Pohjois-Eurooppaan lennettäessä Finnair Plus -pisteen arvo on jotain Suomen sisäisen lennon ja Euroopan lennon pisteiden väliltä.

Muun Euroopan osalta kuvastava tarjous on lennot Milanoon, jotka maksavat 179 euroa + 1000 pistettä. Tavallisessa tarjouksessa samat lennot maksavat halvimmillaan (Finnairin omilta sivuilta) 225 euroa. 1000 Finnair Plus -pisteen arvo on tällöin 46 euroa.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 460 euroa

4. Suomen sisäinen lento pisteiden ja rahan yhdistelmällä

Finnairilla on tällä hetkellä menossa tarjous jossa lennot Vaasaan maksavat 69 euroa + 1000 pistettä. Tavallisessa tarjouksessa samat lennot maksavat halvimmillaan (Finnairin omilta sivuilta) 90 euroa. 1000 Finnair Plus -pisteen arvo on tällöin 21 euroa.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 210 euroa

5. Lentopalkinto kampanjan aikana

Viimeksi käynnissä olleen kampanjan aikana Finnair Plus -pisteiden arvot olivat:

– Suomen sisäiset lennot 15 000 pistettä (Economy)
– Pohjois-Euroopan lennot 15 000 pistettä (Economy), 22 000 pistettä (Business)
– Muu Eurooppa, Dubai ja Tel Aviv 30 000 pistettä (Economy), 50 000 pistettä (Business)
– Aasia ja Pohjois-Amerikka 100 000 pistettä (Economy), 175 000 pistettä (Business)

Pisteveloitukset ovat meno-paluu -lennoille.

Lensin itse tällaisen kampanjan aikana Ivaloon ja takaisin. Jos olisin maksanut lentoni pisteillä, olisin saanut meno-paluu -lennon 15 000 eurolla pisteellä + 26 euron lisäveloitus. 15 000 pisteen arvoksi tuli laskujeni mukaan 260 euroa.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 173 euroa

6. Lentopalkinto

Tällä hetkellä lentopalkintojen pisteveloitukset ovat meno-paluu -lennoille:

– Suomen sisäiset lennot 20 000 pistettä (Economy)
– Pohjois-Euroopan lennot 20 000 pistettä (Economy), 30 000 pistettä (Business)
– Muu Eurooppa, Dubai ja Tel Aviv 30 000 pistettä (Economy), 60 000 pistettä (Business)
– Aasia ja Pohjois-Amerikka 125 000 pistettä (Economy), 200 000 pistettä (Business)

Tuon aiemman esimerkin perusteella laskettuna 260 euron alennuksen arvo olisi ollut normaalihinnoin 20 000 pistettä.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 130 euroa

7. Bisnesluokan upgrade

Bisnesluokan lipulla saa:

 1. nopeamman turvatarkastuksen
 2. pääsyn bisnesluokan loungeen
 3. bisnesluokan paikan koneessa
 4. bisnesluokan paikkaan kuuluvat paremmat tarjoilut

Olen ostanut matkustusluokan korotuksen bisnesluokkaan Helsinki – New York 349 eurolla. Pisteveloitus korotuksesta on 50 000 pistettä.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 70 euroa

8. Nesteen lahjakortti

Käytin itse omat vanhenevat pisteeni Nesteen polttoainelahjakorttiin.

Minulla on auto, ostan siihen bensiiniä kuitenkin ja lähin huoltoasemani on Neste.

Nesteen 50 euron lahjakortti maksaa 20 000 Finnair Plus -pistettä.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 25 euroa

9. Ostokset Stockmannissa

3000 Finnair Plus -pisteen arvo Stockmannissa on noin 10 euroa.

Stockmannilla tehdyistä ostoksista voi myös kerätä Finnair Plus -pisteitä kytkemällä Stockmannin kanta-asiakaskortin yhteen Finnair Plus -kortin kanssa.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 32,5 euroa

10. Finnkinon elokuvalippu

Finnkinon verkkokaupassa 4000 Finnair Plus -pistettä on arvoltaan noin 10 euroa.

10 000 Finnair Plus -pisteen arvo: 25 euroa

Kysymys: Hotelliyöt?

Esimerkiksi Scandicissa yhden yön hinta on 30 000 Finnair Plus -pistettä. Hotellihuoneen hinta ilman pisteitä on yleensä 90 euroa. 10 000 pisteen arvoksi tulee siis (taas kerran) noin 30 euroa.

Hotellivouchereiden ongelma on että hotellit eivät hyväksy niitä aina. Finnair Plus -pisteillä ei siis voi varata hotellimajoitusta kuin tiettyinä öinä. Tästä johtuen hotelliyöt eivät pääse tälle Top 10 -listalleni.

Jos kuitenkin haluat varata hotelliyön Finnair Plus -pisteillä, prosessi menee siis jotenkin tähän tapaan (kiitos tästä Ani ja juho reissussa -blogille):

 1. Tarkista soittamalla hotelliketjulta onko palkintosetelihuoneita tarjolla haluamassasi kaupungissa.
 2. Tee varaus.
 3. Mene Finnair Shoppiin ja osta palkintoseteli.

Otan erittäin mielelläni vastaan palautetta näistä laskuista. Tämä ei ole mitään helppoa selvitystyötä. Tarvittaessa olen valmis myös päivittämään tätä blogijuttua. 

Muualla verkossa:

Tietoa Finnairin vuoden 2016 keväällä tekemistä muutoksista:

 

 

 

 

5 kommenttia

 1. Lentopalkintojen valuaatio ei ole kovin suoraviivaista lopulta.

  Käyttämäsi esimerkkitilanne mistä huomasit pisteiden mahdollisen arvon on siinä mielessä hieman harhaanjohtava, että palkintosaatavuus lennoille hupenee kovasti yleensä siinä kohtaa kun muutkin paikat. Aina tietysti voi jonotuslistalta päästä lennolle palkintopisteillä täyteenkin koneeseen, mutta lähtökohtaisesti palkintolento vaatii, että on halvemman lippuluokan lippuja vielä myynnissäkin koneeseen.

  Pisteet + raha -kombinaatioita arvottaessa kiinnittäisin huomion myös siihen, että näiltä lennoilta ei ansaitse taso- eikä palkintopisteitä. Eikä myöskään tasolentoja. Halvoilla Economy -luokan lipuilla tuo itse palkintopisteiden menetys ei isosti muuta laskelmaa, mutta jos aletaan olla marginaaleissa, että saako esim. sille vuotta Gold -tason vai ei niin merkitys voi olla erittäin merkittävä.

  Business upgraden arvottaisin myöskin hieman arvokkaammaksi kuin maksamasi 349 euroa. Oman kokemuksen mukaan Singaporeen on ollut välillä tyrkyllä todella halpoja upgradeja(itse olen maksanut 200 euroa per lento kahdesti), mutta taas kuitenkin keskiarvot mitä minulle on tarjottu on aina olleet tuolla 400 euron kalliimmalla puolella. Erityisesti Japaniin ostetut upgradet saattavat olla helposti 550 euron tuntumassa.

 2. Hyvä juttu piste-epätietoiselle ja -toivoiselle, jota Finnairin kotisivut eivät tarpeeksi nopeasti pystyneet auttamaan. Olen vuosia Finnairin pisteitä jo kerännyt ja suurin osa niistä on epäilemättä matkan varrella vanhentunut, ainoastaan pari ostosta (lahjaksi) olen pistekaupassa tehnyt.

  Miten tuo lentojen maksaminen pisteillä tapahtuu – onko se aina mahdollista vai vain joidenkin kampanoiden aikana? Vai voiko pisteitä käyttää ihan normivarauksen yhteydessäkin?

 3. Hyvä blogi! Jostain syystä Stockmann ei kerro pisteiden vaihtosuhdetta omilla sivuillaan, tai ainakaan se tieto ei ole helposti löydettävissä, mikä on mielestäni todella erikoista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.