Älä lainaa rahaa ystäville tai sukulaisille

...

Rikas hallitsee köyhiä, ja velallinen joutuu velkojan orjaksi.

Rahan lainaaminen ystäville ja sukulaisille ei ole fiksua. Syy tähän löytyy tuosta ylle lainaamastani sananlaskusta (Sananl. 22:7).

Rahan lainaaminen muuttaa ihmisten välistä suhdetta. Jos lainaat rahaa ystävällesi, hän ei ole enää ystäväsi vaan velallisesi.

Opin tämän itse karvaasti jo 20 vuotta sitten. Eräs ystäväni tarvitsi lainan, jonka annoin hänelle. No, hän ei ole enää ystäväni.

Yksi tapa sanoa ei on: ”Toivon että voisin, mutta minulla on periaate, että en lainaa rahaa ystäville tai sukulaisille.”

Sanomalla näin teet selväksi että kysymys ei ole siitä että et luota lainaa pyytäneeseen ystävääsi.

Minkä tahansa rahasumman lainaaminen ystävälle voi olla vaarallista. Mikäli henkilö ei maksa lainaa takaisin, tämä muuttaa väistämättä suhdettanne. Lisäksi tämä voi tuhota oman taloutesi.

Entä jos olet jo lainannut rahaa ystävällesi eikä hän ole maksanut sitä takaisin? Jos rahasumma on pieni, voit yksinkertaisesti antaa lainan anteeksi. Joissakin tapauksissa tämä riittää puhdistamaan ilman.

Dave Ramsey suosittelee lainojen anteeksiannon ehdoksi, että lainan anteeksi saava henkilö sitoutuu auttamaan joskus jotakin toista ihmistä hädässä (mutta ei rahaa lainaamalla).

Jos sinulla on rahaa, voit kyllä lahjoittaa rahaa ystävillesi. Rahan lainaaminen ystäville tai sukulaisille johtaa välien tulehtumiseen.

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.