Koroton autolaina (ns. 0 % rahoitustarjous)

Unelmien auton rattiin pienellä kuukausimaksulla
Unelmien auton rattiin pienellä kuukausimaksulla

Ilmeisesti jotkut liikkeet tarjoavat (uuden) auton ostajalle rahoitusta 0 % korolla. Tässä pari huomiota.

Kukaan ei ota luottoriskiä ilmaiseksi. Jos lainaat jollekin rahaa, on siinä aina riski että lainan ottanut ei maksa sitä takaisin.

Halpaa lainaa on hankala saada. Halvin korko on tarjolla vain parhaille asiakkaille. Käytännössä niille, jotka eivät lainaa edes tarvitsisi.

Nollakorko vie fokuksen vääriin asioihin. Edullista korkoa etsivä voi keskittyä vääriin asioihin, esimerkiksi kuukausimaksun suuruuteen. Kuukausimaksua voi aina näennäisesti pienentää pidentämällä laina-aikaa.

Nollakorko on vaihtoehto käteisalennukselle. Uuden auton ostaja voi aina neuvotella auton hinnasta. Rahoituksen ottavalla ei tätä neuvotteluvaraa ole tai se on pienempi.

Nollakorkolaina voi heikentää mahdollisuuksia neuvotella auton hinnasta. Tämä liittyy suoraan edelliseen.

Nollakorko voi tulla kalliimmaksi. Johtuen yllä mainitusta, joskus voi olla edullisempaa hankkia rahoitus autolle itse.

Nollakorko katoaa jos myöhästyy maksuista. Nollakorko voi muuttua todella korkeaksi koroksi jos yksikin maksu on myöhässä.

Nollakorkolaina on lyhyt. Luottoriskinsä pienentämiseksi rahoitusyhtiöt eivät anna nollakorkoista lainaa kuin lyhyeksi ajaksi. Tämä tarkoittaa korkeampia kuukausilyhennyksiä.

Nollakorko voi olla vain rajoitetulle ajalle. Nollakorkotarjous voi olla voimassa vain lainan ensimmäiset 12 kuukautta. Tänä aikana saat itse päättää paljonko lainaa lyhennät. Tämän jälkeen korko peritään todennäköisesti lainan alusta asti.

Nollakorko voi olla saatavilla vain maassa oleville malleille. Tehdastilauksiin tarjous ei välttämättä ole saatavilla.

Nollakorko ei välttämättä ole oikeasti nollakorko. Lainojen todellinen korko paljastuu katsomalla todellista vuosikorkoa.

Nollakorko voi olla tapa saada vanhat autot kaupaksi. Joissakin tapauksissa nollakorkoa tarjotaa poistuville malleille. Tällöin nollakorko on vielä selkeämmin vaihtoehto alennukselle hinnasta.

Nollakorkoinen laina voi olla matemaattisesti laskettuna hyvä ajatus. Näin on esimerkiksi silloin jos tämä vapauttaa saman rahan sijoitettavaksi tuottavammin. Tässä pätee kuitenkin sama kuin muutenkin.

Nollakorkoinen laina on hyvä juttu niille, joilla olisi varaa ostaa auto käteiselläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.