Matkavakuutus ei kattanut asunnon ongelmia

Plaza del Tossal
Plaza del Tossal

Kävin pari viikkoa sitten Espanjassa moikkaamassa tuttuja. Osana reissuamme vuokrasimme kavereideni kanssa asunnon viikoksi Valenciasta AirBnB:n kautta.

Saimme asunnon avaimet iltapäivällä ja menimme lounaalle. Tullessamme takaisin paria kerrosta alempana oli kova kuhina. Paikalla oli mm. isännöitsijä sekä huoltomies. Saimme kuulla että toisessa kerroksessa oli katkennut vesiputki. Tämän seurauksena vedet ylempiin kerroksiin oli katkaistu. Isännöitsijän arvio oli että vedet palautuisivat aikaisintaan seuraavana päivänä.

Juokseva vesi on aika oleellinen osa asuntoa, joten meidän oli pakko etsiä uusi majapaikka. Tämä ei ollut helppoa. Olimme tuolla juuri Fallas-festivaalin aikaan minkä seurauksena hotellit oli buukattu täyteen. Saimme hotellihuoneen lopulta vähän ennen keskiyötä (pienen pakottamisen jälkeen).

Mieleeni juolahti että korvaisikohan matkavakuutus jotakin tässä tilanteessa. Oma vakuutukseni on Eurooppalaisesta. Lyhyt vastaus oli että Eurooppalaisen matkavakuutus ei korvannut veden katkeamista asunnosta.

Koko prosessi Eurooppalaisen kanssa oli muutenkin aika outo. Minulla ei ollut nettiä matkassa joten kokeilin soittaa matkavakuutuskortin takaa löytyviin Eurooppalaisen numeroihin. Matkavakuutuskortin takaa löytyvät numerot eivät olleet käytössä.

Netin ääreen päästyäni menin Eurooppalaisen sivuille. Tuolla luki että kaikki vanhat numerot on korvattu yhdellä uudella numerolle. Soitin tuonne. Minulle kuitenkin ilmoitettiin että uuteen numeroon ei voi soittaa kuin terveysongelmista. Hmph. Sain kuitenkin vastaukseksi että ei, ei korvata mitään.

Hmph ja hmph.

Tämä pisti vähän miettimään että näinköhän tilanne on sama kaikissa matkavakuutuksissa. Laitoinkin tänään huvikseni asiasta kyselyä American Expressille. American Expressin matkavakuutus on kuulemma huikean kattava.

Onko tullut vastaavia tilanteita vastaan? Korvasiko matkavakuutus ja jos kyllä, mikä vakuutusyhtiö ja vakuutus oli kyseessä?

3 kommenttia

  1. Ei vakuutusyhtiöihin voi luottaa! Sairausvakuutus ei korvaa mitään, koska kyseessä on vanha vaiva, joka johtuu vuonna -76 saadusta hyttysenpistosta. Henkivakuutuksestakin saanee nykyään korvauksen vain, jos kuolema on ensin jatkunut yhdenjaksoisesti vähintään 3 kuukautta.

  2. Tämän vuoksi en ole ottanut mitään matkavakuutusta omille matkoilleni. Luottamus vakuutusyhtiöihin on aika heikko. Ts. vakuutukset eivät korvaa kuin joitain erityistapauksia ja suurin osa vahingoista ei kuulu korvausten piiriin. Ei jaksa perehtyä vakuutusehtoihin niin tarkkaan. Mieluummin menen ilman vakuutusta ja maksan itse jos jotain sattuu. Surullistahan se on, mutta tilanne on tämä.

  3. Olipa outoa asiakaspalvelua Eurooppalaiselta.
    Kerropa miten kyselyissä kävi, kiinnostaa tietää. Itse olen toistaiseksi välttänyt ongelmilta reissuissa. Onneksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.