Uusi koti… 300 000 eurolle

Haaveet kaatuu
Haaveet kaatuu

Olen nyt tutkinut indeksisijoittamista vaikka kuinka kauan. En ole kuitenkaan pistänyt itse rahojani kiinni sijoituksiin. Syynä tähän on että kuvittelin käyttäväni säästämäni rahat asunnon ostamiseen. Sopivaa asuntoa ei ole kuitenkaan löytynyt. Asuntosäästöni ovatkin maanneet säästötilillä nyt kaksi vuotta.

Koska asuntoa ei näytä löytyvän, muutan vähän suunnitelmiani.

Uutena tavoitteena on löytää seuraavan puolen vuoden aikana koti 300 000 eurolle.

Ajatukseni käytännön toteutuksesta on vielä vähän karkea. Muutoksia voi tulla.

Ensimmäisen 100 000 euroa ajattelin laittaa kiinni indeksirahastoihin. Käytännössä yritän tehdä tälle rahalle itse saman minkä esimerkiksi Wealthfront tai Betterment tekisivät minulle USA:ssa. Yritän mennä tässä sellaisella 4,5 riskitasolla (0-10 asteikolla). Sijoitushorisontti on niinkin lyhyt kuin 5 vuotta. Rahojen tuleva käyttötarkoitus on edelleen asunnon osto.

Toiseksi sijoitan 150 000 euroa eläkettä varten. Sijoitushorisontti tässä potissa on 12 vuotta. Tämän potin tarkoitus on kasvaa niin suureksi että sen korkotuotot tuottavat minulle itsessään eläkkeen. Tämän potin osalta mielenkiintoiseksi tulevat todennäköisesti myös verotuskysymykset. Voi olla että päädyn tästä syystä jopa johonkin tilipankin tarjoamaan ratkaisuun.

Lopun 50 000 euroa käytän yritystoimintaan. Näillä rahoilla on tarkoituksena tehdä uusi versio Tarkkamarkasta, yksi kappale mobiilisovelluksia kaupassa käymisen helpottamiseen, kaksi tavallista kirjaa, työkalu indeksirahastojen valintaan sekä paljon ladattavaa sisältöä säästämisestä, sijoittamisesta, taktisesta verkkomainonnasta sekä kuntoilusta. Rahoista 40 000 euroa käytän liiketoimintasuunnitelman kautta ja 10 000 euroa ”fiilispohjalta”.

Näillä mennään.

3 kommenttia

  1. Odottelen mielenkiinnolla tuon 50 000 euron käyttämistä yritystoimintaan ja sitä, mitä siitä syntyykään. Kirjoittele ihmeessä joskus lisää suunnitelmista ja niiden kuulumisista. Itsekin pohdiskelen, josko sitä jonkinlaista kirjaa downsiftauksesta vääntäisi. Ties vaikka joskus tehtäisiin yhteistyötä…

  2. Varsin mukavat säästöt, kuinka olet haalinut ne kokoon?

    Mielenkiintoinen, piristävä, sijoitus yritystoimintaan. Oletko osa-aikainen vai kokopäiväinen yrittäjä?

  3. Yritätkö siis sanoa että sinulla on 300 000e maannut tilillä koko ajan vai oletko kuitenkin jossain vaiheessa sijoittanut noita? Vai onko tämä vain pieni osa omaisuudestasi ja muut ovat osakesijoituksissa? Hämmentävää mikäli näin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.