Velka on aina ongelma

Velka on pahasta
Velka on pahasta

Kuuntelin netistä Radio Rockin Korporaation Takuusäätiön toimitusjohtajan Mika A. Pantzarin haastattelua.

Mika A. Pantzar kommentoi suomalaisten velkavaikeuksia näin:

Velka sinällään ei oo ongelma. Mut velasta voi aika helposti tulla ongelma. Että, et me puhutaan paljon niinku velkaantumisesta ja se sinällään ei oo mikään mikään niinku issue mutta ylivelka on aina issue.

Omasta näkövinkkelistäni katsottuna velka on aina ongelma.

Lainarahalla ostaessa tulee maksaneeksi ylihintaa. Osamaksulla ostettaessa 400 euron ostosten lopullinen hinta on 534,60 euroa.

Velkarahalla ostaminen vähentää onnellisuutta. Säästöt ovat hyväksi onnellisuudelle; velka on pahaksi onnellisuudelle.

Velka vie fyysisen terveyden. Velat voivat nostaa verenpainetta, aiheuttaa ahdistusta ja masennusta, heikentää elimistön puolustuskykyä… ja niin edelleen.

Kirsikkana kakun päälle velat tuhoavat avioliittoja.

Rikas hallitsee köyhiä, ja velallinen joutuu velkojan orjaksi.

– Sananlaskut 22:7

4 kommenttia

  1. Velka ei ole aina ongelma. Kun sitä käyttää kohtuudella tulojen kasvattamiseen (eli sijoittamiseen), niin se on oikein hyvä asia.

    Edes velkarahalla kuluttaminen ei ole aina paha asia. Esimerkiksi, jos sen pystyy tekemään hätätilanteessa korotta ja kuluitta, niin sehän on vaan mukavaa, kun ei tarvi irroittaa rahoja sijoituksissa eikä tarvi hätätilanteiden varalta roikottaa puskurirahaa tuottamattomana tilillä.

    Velkarahan oikeanlainen (=ongelmaton) käyttäminen vaatii toki kohtuullisia taloustaitoja.

    Ja sitten jos katsotaan kansantalouden kehitystä, niin maailman taloudellinen kehitys on ollut velan kehitystä. Jos ihmiset eivät velkaantuisi, niin saattaisimme hyvinkin olla vielä jossain 1900-luvun alun teknologisessa kehitysvaiheessa. Jos edes siellä.

    1. Rahalla vapaaksi: hyvin sanottu. Tätä voisi vetää jopa vielä pidemmälle. Raha on velkaa eikä ilman velkaa ole rahaa.

  2. Ei pidä paikkaansa että tuhoaa ihmissuhteit, ihmiset tuhoAA SEN ITSE. Raha tuo valtaa ja myös jos on erikohdista lähteneet ihmiset niin sekin tuo jo eriarvoisuutta.Minulla on ihana ja ymmärtäväinen puoliso ja jonka kanssa tätä köyhää elämää mennään eteenpäin. Laskut puoliksi ja minun velkoja maksellen. Näin se menee ja raha on rahaa velka velkaa ja niillä veloilla Suomea pyöritämme. On ihmisestä kiinni kuka jaksaa ja mitä jaksaa. Jos toiseb kanssa eläminen on kiinni rahast niin huonosti voip koko suhde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.