Ulkomaisen ammattikirjallisuuden ostopaikat

Yhden käytetyn kirjan hinta
Yhden käytetyn kirjan hinta

On taas se aika vuodesta kun tilaan kesäksi itselleni lukemista. Yritin tapani mukaan laittaa tilauksen sisään Amazonin brittiversioon.

Jostakin syystä nyt kävi niin että Amazon ilmoitti vasta juuri ennen ostamista että valitsemani Amazon Marketplace -kaupat eivät toimita kirjoja Suomeen. Koko prosessi oli todella turhauttava.

Amazonin jenkkiversiosta tilaamisen kannattavuus taas on vähentynyt tullimääräysten muuttumisen vuoksi. Aiemmin USA:sta sai tilata kirjoja ilman tullia 111 eurolla. Tällä hetkellä USA:sta tilattavan kirjan hinta ilman postikuluja saa olla enää 22 euroa. Tämä on ikävää. Kirjojen USA-versiot ovat yleensä olleet brittipainoksia laadukkaampia.

Jos tekisin nyt vaikkapa 200 euron kirjatilauksen (postikuluineen) Amazoniin, tulisi tähän päälle tullimaksua 12 % eli 24 euroa. Tämän jälkeen pitäisi vielä maksaa 10 % arvonlisävero 224 eurosta. Yhteensä tästä tulisi 246,4 euroa.

Amazon.com ei enää kannata kuin yksittäisille kirjoille.

Mitä vaihtoehtoja jää?

Book Depository on aika hyvä vaihtoehto. Kirjat tulevat Briteistä ja toimitus kuuluu hintaan. Vaikka Book Depository on osa Amazonia, kirjojen tilaaminen vaikuttaisi olevan halvempaa suoraan Book Depositoryn kautta.

Amazon.co.uk ja Wordery ovat lähes yhtä hyviä. Wordery on siitä helpompi että kuten Book Depositoryssa, hinnat sisältävät toimituksen Suomeen.

Jos kirjan haluaa nopeasti, voi Amazon.com olla teoriassa nopeampi kuin Saksan ja Iso-Britannian Amazonit. Ongelmaksi tulee vain tulli.

Tällaista olen itse pähkäillyt. Jos on hyviä vinkkejä tai kommentteja, pistäkää tulemaan.

 

4 kommenttia

  1. Amazonin myymien kirjojen Kindle-versiot ovat ehdoton suosikkitapani lukea nykyään. Softan voi ladata nykyään mm. ainakin PC:lle. Ei tarvitse maksaa postimaksuja ja kirjoja voi alkaa lukea heti. Hinnat ovat ehkä hieman halvemmat kuin paperikirjojen, mutta suuria eroja niistä ei postimaksujen lisäksi taida löytyä paperikirjoihin verrattuna. Ainoa huono puoli on ettei läheskään kaikkia paljon aiemmin julkaistuja klassikoita saa Kindlelle. Jotkut kirjat on pakko hankkia paperiversioina. Aiemmin pidin elektronisia kirjoja huonoina vaihtoehtoina, mutta kaikkeen tottuu.

    1. Olen itse siirtynyt lähes pelkästään Adlibriksen käyttäjäksi. Valikoima on todella hyvä ja tilaus sekä postitus toimineet todella hyvin. Isona plussana se, että voi samaan tilaukseen laittaa myös suomeksi kirjoitettuja kirjoja.

  2. Siirryin Amazonista Adlibrikseen, kun huomasin saavani englanninkieliset kirjat kotiini edullisemmin ja ilman postikuluja. Suosittelen kurkkaamaan myös sen, joskin käytettyjä kirjoja ei sitä kautta taida olla tarjolla.

  3. Kotimaisen Adlibriksen kautta saa hyvin jopa suppeiden erikoisalojen kirjoja kotimaan postimaksuilla. Olen käyttänyt tätä yritystä jo vuosia ja tyytyväisyys vain kasvaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.