Paras sijoitus voi olla sijoitus itseesi

Opi uusi kieli JA nauti lomasta? Count me in!
Opi uusi kieli JA nauti lomasta? Count me in!

Kun Warren Buffettilta kysyttiin mikä on ollut hänen paras sijoituksensa, oli hänen vastauksensa Dale Carnegien julkisen puhumisen kurssi. Warren Buffett kävi tämän kurssin ollessaan 20-vuotias.

Buffettia mukaillen:

Itseesi sijoittaminen on kaikkein paras sijoitus minkä voit elämässäsi tehdä. Mikään tavanomainen sijoitus ei ikinä vastaa sitä. Sijoittamalla itseesi kehität kyvykkyyttäsi, ymmärrystäsi ja kapasiteettiasi. Tämä tuo sinulle taloudellisen vapauden.

Tony Robbinsin mukaan hänen paras sijoituksena oli Jim Rohnin (amerikkalainen motivaatiopuhuja) seminaari. Mark Cubanin tärkein neuvo vastavalmistuneille on jatkaa itsensä kehittämistä koulun jälkeenkin.

Olen samoilla linjoilla. Jos sinulla ei ole rahaa sijoitettavaksi kuin joitakin satoja euroja, kannattaa vakavasti harkita sijoittamista omaan itseesi.

Olen itse sijoittanut itseeni viimeisen parin vuoden aikana mm. käyttämällä personal trainerin palveluita fyysisen kuntoni kehittämiseksi, ostamalla ja lukemalla suuren määrän englanninkielisiä sijoituskirjoja sekä opiskelemalla espanjan kieltä yksityisessä kielikoulussa Espanjassa.

Joten jos et voi lukea sijoittamisesta englanniksi koska et osaa englantia, ehkäpä paras sijoituksesi voisikin olla oppia englannin kieli jossakin yksityisessä kielikoulussa Englannissa.

Yksi kommentti

  1. Hyvä pointti. Turha rakentaa ellei ole paikkaa ja aikaa. Katsoo paikan ja ajan ja rakentaa vasta sitten. Kieltenopiskelu taas ei vaadi muuta kuin aikaa. Se on aina hyväksi eikä siitä voi olla juurikaan haittaa. Kirjan lukemiselle on vain yksi este, se että on liian lunnonlapsi ja vain tämä hetki merkitsee ja tietoisuus siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.