Ratkaise helppoja ongelmia

Tätä en osaisi
Tätä en osaisi

Tim Ferriss lainaa Seth Godinia kirjassaan Tools of titans:

Jos mietit sitä kuinka hankalaa on työntää yritystä ylämäkeen, varsinkin kun olet juuri aloittamassa, yksi vastaus on sanoa: ”Miksi et aloittaisi toista yritystä, yritystä jota voit työntää alamäkeen?”

Ystäväni Lynn Gordon on loistava ajattelija ja suunnittelija. Hän suunnitteli vuosien ajan leluja ja tekstiilejä taaperoiden äideille. USA:n jokainen lelufirma oli ilkeä hänelle, hylkäsi hänet eikä halunnut olla missään tekemisissä hänen kanssaan.

Sanoin hänelle:

”Lynn, tämä on yksinkertaista. Lelufirmat eivät pidä lelusuunnittelijoista. Niitä ei ole organisoitu tekemään bisnestä lelusuunnittelijoiden kanssa. Ne eivät toivo että lelusuunnittelijat lähestyvät heitä.

Tule kanssani kirjabisnekseen. Koska kirjabisneksessä on todella älykkäitä, alipalkattuja ihmisiä jotka heräävät joka päivä odottaen että seuraava idea tipahtaisi heidän työpöydälleen. He ovat halukkaita ostamaan mitä sinulla on myydä.”

Ja kahden kuukauden kuluttua hän suunnitteli 52-sarjan aktiviteettikortit ja myi [lopulta] yli 5 miljoonaa korttipakkaa.

Reid Hoffman sanoo samassa kirjassa seuraavasti:

Olen oppinut että osa liiketoimintastrategiaa on ratkaista yksinkertaisin, helpoin ja arvokkain ongelma.

Nämä ajatukset saivat minut miettimään sitä kuinka hankalilla tavoilla olen itse yrittänyt tehdä rahaa.

Joskus ongelma jota olen yrittänyt ratkaista ei ole ollut kovinkaan arvokas. Hyvä indikaatio ongelman arvottomuudesta on että ihmiset eivät halua maksaa sen ratkaisemisesta.

Joskus taas ratkaisemani ongelma on ollut selkeästi arvokas. Olen kuitenkin syyllistynyt useamman kuin kerran siihen että olen tehnyt elämäni tahallaan hankalammaksi kuin sen tarvitsisi olla.

Olen pohtinut tätä pari päivää. Totesin että on monia erittäin arvokkaita ongelmia joiden ratkaiseminen olisi nimenomaan minulle helppoa, jopa triviaalia.

Tämä ei tarkoita etteikö minun kannattaisi pyrkiä ratkaisemaan hankalia ongelmia. Jotkut ongelmat ovat hankalia muille mutta helppoja minulle.

Nyt kun vielä muistaisin tämän viisauden jatkossakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.