Indeksirahastot eivät suojaa sijoittajaa itseltään

Sijoittajan pahin vihollinen (Hei, tämä kuva oli ilmainen...)
Sijoittajan pahin vihollinen

Warren Buffett on sanonut että valtaosalle ihmisistä paras sijoitus olisi alhaisten kulujen S&P 500 -indeksirahasto.

Aktiiviset rahastot eivät voita passiivisia rahastoja. Kulut syövät tuotot. Passiivinen sijoittaminen on fiksumpaa.

Monet robo advisor -palvelut perustuvat samaan filosofiaan. Esimerkiksi Betterment ja Wealthfront suosittelevat sijoittajan riskiprofiiliin ja sijoitettavaan rahasummaan sopivaa indeksirahastoista muodostettua sijoitussalkkua.

Huomasin tänään että Dave Ramsey ei suosittele indeksirahastoja. Hän perustelee tämän niin että indeksirahastot toimivat vain teoriassa.

Ramsey argumentoi että tosielämässä ihmiset tarvitsevat sijoitusneuvojaa. Ilman sijoitusneuvojaa pitämässä kädestä kiinni sijoittajat lähtevät pois markkinoilta väärällä hetkellä. Kirjoitin kuukausi sitten miten erään tutkimuksen mukaan indeksisijoittajat saavat vain puolet markkinoiden tuotosta.

Robo advisor -palvelut ovat havainneet saman ongelman. En muista oliko se Wealthfront vai Betterment joka oli huomannut että heidän käyttäjänsä yrittivät ajoittaa markkinoita. Nämä palvelut tarjoavatkin nykyään käyttäjilleen mahdollisuutta aitoon sijoitusneuvojaan.

Sekä Dave Ramsey että Warren Buffett voivat olla molemmat oikeassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.