Sijoitussalkkuni sisältö

Vanhojen päivien turva
Vanhojen päivien turva

Kun aloitin tämän blogin vuoden 2008 keväällä, blogin koko idea oli vastailla Muropaketin keskustelufoorumilla esiin nousseisiin sijoitusaiheisiin kysymyksiin. Osasin vastata kysymyksiin koska olin opiskellut rahoitusta yliopistossa.

En ole kuitenkaan sijoittanut osakkeisiin omia rahojani kuin kerran.

Kun olin pieni, asuimme perheeni kanssa Hämeenlinnassa Armonlaaksontiellä. Kotiamme lähin pankki oli KOP:n Poltinahon konttori. Talletin koko lapsuuteni tunnollisesti kaikki viikkorahani Jeans-tililleni. Talletuksen tehdessäni sain pankista Hakki Hamsteri -lehden sekä tarran. Suurin tililtäni tekemäni nosto oli 120 markkaa omaa potkukelkkaa varten.

Vuonna 1994 ollessani 15-vuotias kuulin KOP:n Kansallisannista. Koska luotin Kansallis-Osake-Pankkiin, pyysin isääni laittamaan käytännössä kaikki säästöni tähän antiin. No, tässä kävi miten kävi. Rahat meni ja itku tuli.

Luulen että Kansallisannissa saamani selkäsauna on suuri syy sille etten ole sijoittanut rahojani osakkeisiin. Sen sijaan olen omistanut elämästäni lähes 20 vuotta sijoitusasioiden opiskeluun.

Näin jälkiviisaana voisi todeta että jos olisin noudattanut tänne blogiin kirjoittamiani sijoitusneuvoja, minulla olisi yli miljoonan euron sijoitusvarallisuus.

Tein kuitenkin viime viikolla pienen sijoituksen. Ostin Nordnetin kautta 10 kappaletta BlackRock iShares Core S&P 500 -indeksiosuusrahastoa eli tuttavallisemmin SXR8:aa. Koko sijoitussalkkuni arvo on tämän kirjoitushetkellä 2262 euroa.

Loput rahani ovat pankin käyttö- ja säästötileillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.