Kenelle kirjoitan tätä blogia?

Jenni
Jenni

Tämä blogi lähti liikkeelle Muropaketin keskustelufoorumilta. Joku kysyi tuolla jotakin sijoittamisesta. Koska olin juuri opiskellut aihetta Kanadassa, ajattelin että teen jonnekin nettiin sivun jonne kokoan omat vinkkini aiheesta. Nopeinta oli avata blogi Blogspotiin.

Blogini kohderyhmä oli selkeä. Kirjoitin blogiani muille muroille.

Jossakin vaiheessa blogilleni tuli muitakin lukijoita. Aloin saada sähköpostiini kysymyksiä ihmisiltä, joilla oli ongelmia pikavippien kanssa. Koska olen kuka olen, yritin parhaani mukaan vastata kaikille kysyjille. Jos en tiennyt vastausta, yritin selvittää sen. Kävin joskus jopa Hämeenlinnan kaupungin talous- ja velkaneuvonnassa kysymässä apua erään blogini lukijan ongelmiin. Koin että pystyin oikeasti auttamaan ihmisiä blogini kautta.

Jossakin vaiheessa jokin meni kuitenkin pahasti metsään. Minusta tuntui että päädyin keskelle keskusteluja, joissa en halunnut olla enää osallisena. Luulen että iso osasyy tähän oli että olin ajautunut kirjoittamaan sisältöä henkilöille, jotka eivät enää oikeasti olleet kohderyhmääni.

Kuka kohderyhmäni sitten on? Ketä ajattelen kun kirjoitan näitä blogijuttuja?

Ensisijaisesti ajattelen itseäni. Suurin osa tänne blogiini kirjoittamistani jutuista on kirjoitettu minua itseäni varten minun omista lähtökohdistani.

Koska ”minä itse” on vähän huono ostajapersoona, tässä kaksi muuta.

Teemu Nieminen

Teemu opiskeli teknillisessä korkeakoulussa tietojenkäsittelyä. Teemu on kotoisin keskisuuren kaupungin maaseutulähiöstä. Teemun isä oli diplomi-insinööri ja äiti sairaanhoitaja. Teemun koti oli Kastellin pakettitalo, jonka hänen isänsä rakensi kavereidensa kanssa. Teemulla oli kultainen noutaja, isoveli ja vuotta nuorempi sisko.

Kun Teemu oli pieni, Teemu kävi partiossa. Teemu ansaitsi jo lapsena lisätuloja myymällä jouluisin partiolaisten joulukalentereita ovelta ovelle. Teini-iässä Teemu toimi seurakuntansa isosena.

Lukiossa Teemu teki teki paikallisille yrityksille verkkosivuja. Teemu haaveili työpaikasta McKinseyn tai BCG:n kaltaisessa liikkeenjohdon konsulttitalossa. Teemu päätyi kuitenkin perustamaan kavereidensa kanssa pienen ohjelmistoyrityksen.

Teemu on nyt 37-vuotias. Hänellä ei ole vielä lapsia. Teemu on sijoittanut harkitsen varojaan joihinkin yksittäisiin osakkeisiin. Hänellä on lisäksi 250 000 euroa Seligsonin Pharos-varainhoitorahastossa.

Teemulla on talousasioista kohtuulliset perustiedot. Hän opiskeli TKK:ssa peruskurssit laskentatoimesta, tuotantotaloudesta ja rahoituksesta. Teemu ymmärtää hyvin korkoa korolle -ilmiön matemaattiset perusteet. Teemu on erittäin kiinnostunut sijoittamisen psykologisesta puolesta.

Teemu rakastaa matkustamista mutta kokee että siihen on liian vähän aikaa. Kun Teemu ostaa jotakin, hän vertailee hintoja ensin verkossa. Hän on ostajana varovainen mutta löydettyään mielestään sopivan tuotteen, hän on valmis sijoittamaan siihen suuriakin summia.

Jenni Korhonen

Jenni on 28-vuotias. Jenni on asunut koko ikänsä kaupungissa. Jennin vanhemmat erosivat kun Jenni oli 15. Jennin isä on yrittäjä. Jennin äiti oli töissä kaupungilla.

Teini-ikäisenä Jenni harrasti aktiivisesti taitoluistelua. Harrastus kuitenkin jäi Jennin huomattua että hän ei pärjäisi tässä enää SM-tasolla. Jenni on hakenut opiskelemaan oikeustieteelliseen mutta ei ole päässyt sinne sisälle. Jenni on kuitenkin lukenut itsensä odotellessaan liiketalouden tradenomiksi.

Jenni rakastaa matkustamista, muotia ja terveysasioita. Jenni joogaa paljon, matkustaa paljon ja rakastaa valokuvien ottamista. Jennillä onkin blogi ja Instagram-sivu, joiden kautta Jenni ansaitsee merkittäviä sivutuloja. Yhdessä palkkatulojen kanssa Jennin vuositulot nousevat 85 000 euroon.

Jenni on kiinnostunut erityisesti asuntosijoittamisesta. Jenni ei ole vielä ostanut osakkeita.

Ostopäätökset Jenni tekee nopeasti. Jenni tekee jonkin verran ostoksia ulkomaisista verkkokaupoista. Pääasiassa Jenni ostaa vaatteensa ulkomaan matkoiltaan. Jennin vaatteissa brändit eivät ole esillä. Jennin tyyliä kuvastaa enemminkin klassinen tyylikkyys.

Tavoitteena on kirjoittaa tätä blogia jatkossa pääasiassa Teemua varten.

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.