Alamäkeen työnnettävät liikeideat

Alamäki
Alamäki

Olen miettinyt paljon että minkälaisella liiketoiminnalla yrittäisin seuraavaksi ansaita rahaa.

Törmäsin tätä pohtiessani amerikkalaisen Seth Godinin ajatukseen, jonka hän on esittänyt Tim Ferrissin podcastissa:

Jos mietit, kuinka vaikeaa on työntää yritystä ylämäkeen, varsinkin kun olet juuri aloittamassa, yksi vastaus on sanoa: ”Miksi et vain aloita jotakin eri liiketoimintaa jota voit työntää alamäkeen?”

Seth Godin kertoi esimerkin ystävästään, joka on lelusuunnittelija:

Ystäväni Lynn Gordon on loistava ajattelija ja suunnittelija. Hän suunnnittelu vuosien ajan leluja ja pehmotavaroita taaperoiden äideille. Jokainen amerikkalainen leluyritys oli ilkeä hänelle, tyrmäsi hänet eikä halunnut olla missään tekemisissä hänen kanssaan.

Sanoin Lynnille: ”Lynn, tämä on yksinkertaista. Leluyritykset eivät pidä lelujen suunnittelijoista. Ne eivät ole organisoineet itseään sillä tavalla että ne tekisivät yhteistyötä lelujen suunnittelijoiden kanssa. Ne eivät toivo että lelusuunnittelijat tulisivat heidän luoksensa.”

”Tule kanssani kirjaliiketoimintaan. Koska kirjabisneksessä on huonosti palkattuja ihmisiä jotka toivovat joka päivä herätessään että seuraava hyvä idea tipahtaisi heidän työpöydälleen. He ovat halukkaita ostamaan sen mitä sinulla on myytävänä.”

Kahden kuukauden sisällä hän teki 52-aktiviteettikortit ja myi [lopulta] yli 5 miljoonaa korttipakkaa.

Tämä sai ainakin minut ajattelemaan omia liikeideoitani vähän eri näkökulmasta. Mikä olisi minulle sellainen liikeidea, jonka tekeminen tuntuisi ”alamäkeen työntämiseltä”?

Lisää Seth Godinin ajatuksia löytyy Tim Ferrissin kirjasta Tools of titans.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.